Sara Emilie Tandberg:

- Ingen god følelse

Influenseren har vært på sitt aller første julebord.

FØRSTE GANG: Sara Emilie Tandberg rakk å fylle 30 år før hun fikk dratt på sitt aller første julebord. Foto: Privat
FØRSTE GANG: Sara Emilie Tandberg rakk å fylle 30 år før hun fikk dratt på sitt aller første julebord. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I et innlegg på Instagram forteller influenser og «Bloggerne»-profil Sara Emilie Tandberg (30) at hun har vært på sitt aller første julebord.

Samtidig henvender hun seg til andre som har opplevd å kjenne på utenforskap i den sammenhengen.

«Hvis du er en av dem som får klump i magen av ordet, vil jeg gi deg en stor klem og si du ikke er alene», skriver hun blant annet.

KJÆRLIGHET: Sara Emilie Tandberg har hold kjærlighetslivet privat, men nå viser hun frem sin nye kjæreste på «Bloggerne». Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

- Følte meg veldig alene

- Jeg tenkte mye på det, fordi dette var mitt første julebord. Nå har jeg blitt tretti, også har jeg aldri vært på julebord før, sier Tandberg til Se og Hør om bakgrunnen for innlegget, og følger opp:

- Jeg husker så godt det å gå inn i den november/desember-perioden og føle at julebord var noe alle dro på. Så følte jeg at jeg var en av de få som aldri dro på det, og følte meg veldig alene.

Tandberg synes det er viktig å minne folk på at det ikke er en selvfølge for alle å dra på julebord.

Overfor Se og Hør forteller hun også mer om hva som er bakgrunnen for at hun selv aldri har deltatt på slike arrangementer.

GREP INN: Sara Emilie Tandberg deler åpent til venninnene om tiden hun nesten møtte veggen, noe som resulterte i en «intervention». Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

- Jeg har jo vært syk, som har gjort at jeg ikke har vært i jobb, Så jeg har ikke hatt noe julebord i jobbsammenheng, forteller Tandberg og sikter til at hun lenge var ufør på grunn av en ME-diagnose.

Deretter kom coronapandemien som satte sine begrensninger.

- Jeg har alltid hatt venninner, men det har ikke vært en gjeng. Så jeg har falt litt utenfor.

- Ble litt kuppet

Tandberg beskriver at hun i periodene har åpnet sosiale medier og sett alle bildene fra de som koser seg på julebord, og at hun har hørt mange historier om hvor gøy det er.

- Eksen var på en haug av julebord både med guttegjengen og jobben, forteller hun, og legger til:

FØRSTE JULEBORD: Her er Sara Emilie Tandberg på sitt aller første julebord. Foto: Privat
FØRSTE JULEBORD: Her er Sara Emilie Tandberg på sitt aller første julebord. Foto: Privat Vis mer

- Så jeg har jo sittet hjemme med barn mens han har vært på julebord. Så jeg har kjent på det hvert år. Det er ingen god følelse.

Tandberg understreker at hun ikke har blitt holdt utenfor og at det ikke handler om at hun ikke har hatt folk rundt seg.

- Hva tror du er løsningen på problematikken?

- Først og fremst er det fint å normalisere det at det er mange som ikke har vært på julebord og at det er greit, at det ikke skal være noe tabu. For jeg følte at folk syntes det var veldig rart at jeg ikke hadde vært på det før, sier influenseren og legger til:

- Da føler man seg ikke så alene, for når jeg har delt dette nå har jeg fått mange meldinger fra flere som aldri har vært på julebord. Det er godt å høre at man er flere, så man ikke føler seg så utenfor eller annerledes.

DIAGNOSE: Sara Emilie Tanberg deler åpent om diagnosen i «Bloggerne». Video: TV 2/Rød Løper. Vis mer

Tandberg vil nå oppfordre til at man ser litt rundt seg og at man er flink til å inkludere og invitere.

- Hvordan var det første julebordet ditt da?

- Veldig hyggelig, men nå er jeg jo gravid, så det ble jo litt kuppet, ler hun.

LES OGSÅ: Hetses: - Folk er ganske brutale

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer