«Paradise»:

- Ingen garanti for at det treffer

Det velkjente realityprogrammet går gjennom store endringer.

«PARADISE»: «Paradise Hotel» har fornyet konseptet sitt og dette er det nye innspillingsstedet. Reporter/klipp: Celina Morken Video: Rød Løper/Thea Hope. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Paradise Hotel» har gjennom tolv år, fordelt på 15 sesonger, engasjert og sjokkert. I fjor høst ble det imidlertid kjent at programmet ville gjennomgå en rekke endringer. Årets sesong har fått navnet «Paradise».

Programleder Triana Iglesias (39) er også byttet ut med Andreas «TIX» Haukeland (29).

Se og Hør har tatt en prat med programsjef i NENT Group, Christian Meinseth, som nå kan fortelle mer utdypende om nye «Paradise».

ERSTATTES: Etter 16 sesonger som «Paradise Hotel»-programleder er det slutt for Triana Iglesias. Nå tar Andreas «TIX» Haukeland over. Video: Rød Løper Vis mer

Endringer

Han forteller at programmet, som startet som et datingformat, nå er rendyrket som et konkurranseformat.

- I hovedsak har vi gjort spillet kjønnsnøytralt. Man kan stå med hvem man vil, men det er fremdeles dette spillet som man kjenner så godt: du skal finne allianser og bygge tillit.

Et kjønnsnøytralt format har gjort det praktisk mulig å sove i hver sin seng, forteller Meinseth, som legger til:

- Tidligere lå det jo i formatet at man skulle stå sammen en mann og en kvinne, og «dere to må sove i samme seng under samme dyne», som bare føles litt som at det ikke holdt vann lenger.

I likhet med tidligere ligger det en halv million kroner i premiepotten. Den velkjente kuleknusingen er også med videre.

FERDIG: «Paradise Hotel» skal fornye seg og forandrer blant annet navnet til «Paradise». Så vi har tatt på oss oppgaven med å oppsummere de siste 15 sesongen. Let´s go! Video: Steffen Pettersen/Rød Løper Vis mer

- Mer rustet

Utover det har de castet annerledes til det nye formatet. Nedre aldersgrense er nå 20 år, og det er ingen regler hva gjelder forhold hjemme i Norge.

- Vi har økt alderen. Da han man levd litt lenger, har litt mer ballast og er kanskje mer rustet for deltakelse i en sånn konkurranse.

Temaukene er også endret i takt med økt bevissthet. Meinseth forklarer at det er fordi spillet er lagt opp litt annerledes.

- Nå spiller man om setene, og om hvem som får stå bak hvem. I hovedtrekk er spillmotoren at man skal sikre seg et sete - om det er gjennom en konkurranse, et brev eller andre ting. Har du sikret deg et sete må du finne den personen som stoler på deg til å velge deg. Går to personer bak, er det samme som tidligere: den som sitter velger partner.

UT AV RAMPELYSET: Martin Heier var å se i den 12. sesongen av «Paradise Hotel», men trakk seg ut av rampelyset like etter. Dette gjør han i dag. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

Meinseth forteller at spillet denne gangen er mer intrikat, og at årets deltakere catchet det raskt.

- Du kommer til å kjenne igjen spillet, for det er fortsatt «Paradise», men med flere bevegelige deler.

Ingen sex

Allerede i fjor høst gjennomgikk programmet endringer. Da ble det kjent at dersom deltakerne ville ha sex, måtte begge parter samtykke ved å vise to tomler opp til kameraet.

- Vi har mindre fokus på sex i programmene. Det kan være ting som skjer der inne, men hva som skjer mellom deltakerne er helt naturlige ting - som vi har mindre fokus på.

TILBAKEBLIKK: Carl Eliassen vant den andre sesongen av «Paradise Hotel» tilbake i 2010. I dag, tolv år senere, kan man trygt si at ting har skjedd. Video: Rød Løper/TV3 Vis mer

- Hvis noen har sex under innspilling, kommer dere til å vise det?

- Nei.

Programsjefen forteller videre at han håper de ikke mister den gamle, trofaste «Paradise Hotel»-seeren, men at de var nødt til å utvikle formatet i en verden som utvikler seg.

- Fra vår side er dette et forsøk på å gjøre det mer relevant og levedyktig, så det er ingen siste krampetrekning.

- Det er jo store endringer, så det er ingen garanti for at det treffer. Men vi har stor tro på at dette er noe som kommer til å gi både gjenklang for «Paradise Hotel»-fans, men også åpne dørene for en bredere målgruppe.

HISTORISK: Dette er vinnerne av den aller siste sesongen av «Paradise Hotel» slik vi kjenner det. Video: Viaplay / Steffen Pettersen, Rød Løper. Reporter/klipp: Celina Morken Vis mer

Millionlønn?

Som nevnt er det artist Andreas «TIX» Haukeland som skal lede det nye «Paradise»-konseptet. Det er NENT strålende fornøyde med.

- Andreas er jo et multitalent av dimensjoner. Det å få han inn er helt fantastisk, han gjør en utrolig god jobb. Det han står for går naturlig hånd i hånd med det vi ønsker at «Paradise» skal være.

- Så det var lett å overtale han - dere trengte ikke lokke med millionlønn?

- Nei, altså, han er med han! Han gjør en fantastisk jobb, det gjør han.

- Han er en uttalt fan av «Paradise Hotel», så å få han over i den jobben har vært en bra match.

LES OGSÅ: Måtte kutte ut «Paradise»-livsstilen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer