Vixen Awards:

- Ingen garanti for å bli helt frisk

Innrømmer at sykdommen fremdeles preger hverdagen.

FRISKMELDT: Marna Haugen Burøe ble i desember friskmeldt fra kreftsykdommen, men innrømmer at det fortsatt preger henne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FRISKMELDT: Marna Haugen Burøe ble i desember friskmeldt fra kreftsykdommen, men innrømmer at det fortsatt preger henne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Marna Haugen Burøe (39) ble i juni i fjor rammet av kreftsykdom, og i august delte hun nyheten om at siste behandlingen for livmorhalskreft var ferdig - etter å ha kjempet kampen mot kreften i flere måneder.

I desember kunne 39-åringen dele den gledelige nyheten om at hun var blitt kreftfri med følgerne sine på Instagram.

Da hun i kveld dukket opp på den røde løperen i forkant av Vixen Awards, kunne hun imidlertid fortelle at hun fremdeles blir preget av sykdommen i hverdagen.

- Det har vært en rar tid. En ting er at det er fantastisk å være frisk, men jeg har et helt annet liv nå enn det jeg hadde før. Jeg har fatigue (utmattelsestilstand journ.anm.), så jeg har bare femti prosent kapasitet. Så selv om jeg føler meg bra der og da, så kjører jeg på som jeg pleier, også blir jeg straffet med at jeg blir liggende dagen etterpå, forteller hun til Dagbladet.

Ifølge SNL er fatigue en tilstand av utmattelse hvor man ikke blir bedre av å hvile, som ofte er forbundet med annen sykdom.

- Nå må jeg revurdere min hverdag. Jeg har hatt en nettbutikk i fem år, den legger jeg ned nå. Jeg har rett og slett ikke kapasitet, forteller hun videre.

Marna Haugen og Ørjan Burøe intervjues om åpenheten sin på bloggen. Vis mer

- Jeg blir litt sånn fyllesyk

Tross at det er flere måneder siden 39-åringen var ferdig med kreftbehandlingen, føler hun fremdeles at hun blir tappet for energi hvis hun anstrenger seg for mye.

- Jeg blir helt tappa. Jeg blir litt sånn fyllesyk. Hvis jeg har to-tre møter per dag som krever at jeg fokuserer, så sitter jeg igjen med følelsen av at jeg har vært våken hele døgnet.

Og til tross for at behandlingen nå er ferdig, anser hun seg ikke som helt klar.

- Jeg er ikke ferdig. Fatigue er jo som ME, så det er et traume. Kroppen min fungerer, men hjernen ikke, sier hun, og fortsetter:

- Jeg har ambisjoner om å bli helt bra, men har jo ingen garanti for å bli helt frisk. Det kan ta lang tid. Jeg får bare gi og levere det jeg kan, og lære meg å bli litt egoistisk.

Svært åpen

Nyheten om at Haugen Burøe var rammet av ny kreftsykdom delte hun selv i sosiale medier i midten av juni.

«Det er kjempevanskelig å skrive dette. Da blir det liksom sant. Det er så mye enklere å pakke det vekk og slippe å forholde seg til vonde fakta mens i realiteten så gjør det hele bare verre, for man blir så tung og mørk innvendig», skrev hun på bloggen sin, og fortsatte:

- Jeg har kreft. I livmoren.

Gjennom månedene hun kjempet mot kreften har hun ved flere anledninger oppdatert følgerne sine på hvordan det går med henne.

Sist 39-åringen var gjennom kreftsykdom var i 2012, da legene fant en kreftsvulst i magen hennes. Den gang trodde Haugen Burøe at hun var gravid, og sjokket var stort da hun fikk beskjed om at det var en kreftsvulst, og ikke en baby, i magen.

Bloggeren måtte gjennom flere måneder med cellegift før hun ble friskmeldt.

LES OGSÅ: Takker for støtten etter kreftbeskjeden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer