Røk ut av «Mesternes mester»:

- Ingen forventninger om å vinne

Emil Hegle Svendsen hadde aldri regnet med å stå igjen som vinneren av «Mesternes mester».

<strong>RØK UT:</strong> Denne uken var det Emil Hegle Svendsen som måtte forlate «Mesternes mester». Selv var han ikke overrasket over resultatet. Foto: Tor Lindseth
RØK UT: Denne uken var det Emil Hegle Svendsen som måtte forlate «Mesternes mester». Selv var han ikke overrasket over resultatet. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert

ZADAR/OSLO (Se og Hør): Det tynnes ut i rekkene i den ellevte sesongen av «Mesternes mester».

Denne uken ble deltakerne testet i styrke og strategi. Den tidligere skiskytteren Emil Hegle Svendsen (34) kom ikke på sisteplass i noen av de tre konkurransene, men havnet sammenlagt rett over ukens sisteplass, som ble håndballspiller Kari Mette Johansen (41).

Sistnevnte utfordret Hegle Svendsen, og det skulle vise seg at det ble han som trakk det korteste strået, etter å ha målt krefter mot Johansen i reaksjon.

- Det var fair at jeg røk ut. Kari Mette var bedre enn meg, og det er helt greit, uttalte Hegle Svendsen i programmet da tapet var et faktum.

Selv forteller han til Se og Hør at han slett ikke hadde noen forventninger om å stå igjen som vinner av «Mesternes mester 2020».

<strong>RØK UT:</strong> Fredag var det Emil Hegle Svendsen som måtte forlate konkurransen, etter at deltakerne hadde konkurrert i styrke og strategi. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon / NRK
RØK UT: Fredag var det Emil Hegle Svendsen som måtte forlate konkurransen, etter at deltakerne hadde konkurrert i styrke og strategi. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon / NRK Vis mer

- Ikke allsidig

- Det var jo selvfølgelig kjedelig å ryke, man vil jo være med lengst mulig. Men jeg er ikke en veldig allsidig type, så jeg var egentlig fornøyd med å komme såpass langt som jeg gjorde, sier Hegle Svendsen til Se og Hør, og legger til:

- Jeg fikk vært med på halvparten av de konkurransene som er, og det er greit for meg. Jeg hadde ingen forventning om å vinne dette her.

<strong>HARDT:</strong> 90-graderen er kjent for å være beinhard. Hegle Svendsen havnet ikke på bunnen i denne øvelsen, men la ikke skjul på at den på ingen måte var noen favoritt. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon / NRK
HARDT: 90-graderen er kjent for å være beinhard. Hegle Svendsen havnet ikke på bunnen i denne øvelsen, men la ikke skjul på at den på ingen måte var noen favoritt. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon / NRK Vis mer

Emil Hegle Svendsen er en av Norges mest meritterte utøvere uansett idrett, og har blant annet vunnet fire gull, tre sølv og en bronsemedalje i De olympiske leker. Etter hele 16 internasjonale titler kunngjorde 34-åringen i april 2018 at han hadde bestemt seg for å legge idrettskarrieren på hylla.

Det var en glad Pål Anders Ullevålseter som møtte oss etter seieren i «Mesternes mester 2019». Vis mer

Beslutningen begrunnet han med manglende motivasjon og en lengsel etter en «ekstrem gnist», som da hadde forsvunnet totalt.

- Gnisten pleier å komme tilbake etter litt pause, og jeg håpte den ville komme etter OL i år. Men jeg var ikke i nærheten. Det er sjanseløst for min del nå, sa han under pressekonferansen på Olympiatoppen, og la til:

<strong>MERITTERT:</strong> Emil Hegle Svendsen har hele 16 internasjonale titler i skiskyting. Her er han avbildet under OL i Pyeongchang i 2018. Foto: NTB Scanpix
MERITTERT: Emil Hegle Svendsen har hele 16 internasjonale titler i skiskyting. Her er han avbildet under OL i Pyeongchang i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er helt ferdig, sånn i hodet, sa en gråtkvalt Svendsen den gang.

Da beslutningen om et karriereskifte var tatt, la han ikke skjul på at han så fram til mer tid sammen med familie og venner. Få måneder seinere kunne han også avsløre at han og forloveden, Samantha Skogrand, skulle bli foreldre for første gang.

- Måtte tenke over det

For nesten nøyaktig ett år siden kunne Hegle Svendsen bekrefte at lille Magnus hadde kommet til verden.

I dag er den lille gutten nesten nøyaktig ett år gammel, men da innspillingen av «Mesternes mester» fant sted i Kroatia i september, var sønnen bare syv måneder gammel.

Selv om den tidligere OL-vinneren var sikker på at deltakelsen ville være en opplevelse, la han ikke skjul på at familiesituasjonen gjorde at han måtte tenke seg godt om før han takket ja til å bli med.

- Jeg fikk spørsmål om å delta i fjor også, men da hadde jeg nettopp lagt opp, så da kom det litt brått på. Men jeg måtte tenke over det litt. Det er jo snakk om tre uker, det er ganske lenge. Men det sto ikke på lysten, sier han.

Likevel er han klar på at deltakelsen har vært en opplevelse.

- Det har vært helt utrolig å få være med, over all forventning. Virkelig utrolig gøy, sier han til Se og Hør.

MANGE SKADER: Mesternes mester deltaker og tidligere basehopper Karina Hollekim forteller om skadene hun pådro seg i 2006, da fallskjermen ikke ble utløst skikkelig i et fallskjermhopp, og hun traff bakken i over 100 kilometer i timen. Vis mer

- Kanskje en fordel

Til tross for at 34-åringen ikke selv hadde troen på noen seier i NRK-programmet, har nok mange andre tenkt at trønderen ville kunne hevde seg i konkurransen.

I tillegg til Hegle Svendsens fortsatt lave alder, har det nemlig også vært en gjenganger i tidligere sesonger at vinneren relativt nylig har lagt opp som idrettsutøver.

Selv utelukker ikke Hegle Svendsen at det er en fordel om idrettskarrieren er friskt i minne om man deltar i konkurransen, men påpeker at dette ikke har vært entydig så langt i programmet.

- Det er nok kanskje en liten fordel. Men noen av dem som er med i år er jo en del eldre og de er fortsatt med, så det er vanskelig å si.

LES OGSÅ: - Har vært dårlig i et halvt år

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer