- Ingen er skånet for en god parodi

Men humorduoen beklager at spesielt én kjendis har «fått lide»...

PREMIEREKLARE: Førstkommende fredag har humorduoen Anders Bye (til høyre) og Jon Niklas Rønning premiere på sitt nye show «Bye og Rønning - redder verden!» på Latter i Oslo.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
PREMIEREKLARE: Førstkommende fredag har humorduoen Anders Bye (til høyre) og Jon Niklas Rønning premiere på sitt nye show «Bye og Rønning - redder verden!» på Latter i Oslo. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Fredag er det duket for humorfest på Latter i Oslo, når komiduoen Anders Bye (28) og Jon Niklas Rønning (31) har premiere på sitt nye show «Bye og Rønning - redder verden!».

De kritikerrose komiprisvinnerne har de siste årene moret det norske folk med egne tv-serier på NRK1, sommershow på P4 og hundrevis av suksessrike opptredner over hele landet.

Og i «Bye og Rønning redder verden» gir de publikum et musikalsk skråblikk på samfunnstrusler som vulkanasken, oljelekkasjer, finanskrisen og «Paradise Hotel». Og ikke minst, en rekke parodier av flere av Norges mest kjente underholdningsnavn.

Humorgutta har nemlig gjort seg svært bemerket for sine treffende imitasjoner de siste årene, og da Seher.no møtte dem til en kort prat før premieren, kunne de avsløre at flere nye kjendiser nå skal ut «i ilden».

- Ja, det blir masse! Fanthomas kommer da selvfølgelig. Og Knausgård. Og så er vi litt innom Madcon, A1, Bjørn Johan Muri, Karpe Diem - ja, det er litt ymse rett og slett, sier gutta til Seher.no.

Tidligere har humorduoen fått mye omtale for sine hysteriske parodier av Alexander Rybak, Linni Meister, og mest av alt - Jan Thomas, eller Fanthomas, som ble et fenomen på VG nett.

Og til Seher.no forteller gutta at de skyr ingen midler når det gjelder valg av kjendis-«offer».

- Det er ingen man ikke tør parodiere. Det handler vel heller om man faktisk kan klare å parodiere dem. Det må være en god idé bak det liksom. Men det er klart at det er ingen som er forskånet for en god parodi. Vi kan ikke ta personlige hensyn akkurat. Men det er alltid en utfordring å parodiere folk som er flinke, for da må du helst være omtrent like flink, humrer de to. 

Ifølge Anders er det svært sjelden at kjendisene reagerer negativt på parodiene. Men komistjernen innrømmer at det hender at folk ikke er like fornøyde som de kanskje gir inntrykk av.

- Folk er sånn generelt veldig hjertlige på det, og de fleste synes det er gøy. Men så er det noen som du merker at ikke nødvendigvis synes det var det morsomste de har sett. Det er veldig ofte sånn at folk synes det er veldig gøy når andre de kjenner blir parodiert, men hvis de opplever å bli parodiert selv, så sier de alltid at «ja det var veldig bra det du gjorde på han og henne, men meg klarer du ikke helt», sier Bye.

Jon Niklas nikker:

- Jeg tror for eksempel ikke at Bjørn Floberg synes det er veldig morsomt å bli skremt av folk ute på byen som dukker opp bak ryggen hans og skriker "er du redd?", slik vi gjør i parodien. Det vet jeg at han kan synes er litt plagsomt til tider, så det må vi bare beklage. Det er jo slitsomt dersom parodien blir det offentlige bildet av deg. Så beklager Bjørn!
 
Selv hadde de imidlertid sett på det som en stor ære å bli parodiert, og oppfordrer alle som vil til å harselere litt med dem.

- Hvis det er en eller annen som sitter der ute som har lyst til å parodiere oss, så er vi veldig, veldig klare for det! Det er faktisk ikke noe vi heller vil. Kom med det! For hvis vi er verdige det, er det en veldig stor ære, og det hadde vært utrolig gøy å se, sier Anders.


«Bye og Rønning - redder verden!» har premiere fredag 17. september på Latter! Les mer om forestillingen her! (ekstern link)

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 

LES OGSÅ: - Vi blir superstjerner i eget liv