SLITER MED SYKDOMMEN: Skuespiller Jamie-Lynn Sigler lever et lykkelig familieliv med ektemannen Cutter Dykstra og sønnen Beau, men plages av den kroniske sykdommen MS. Foto: Pa Photos
SLITER MED SYKDOMMEN: Skuespiller Jamie-Lynn Sigler lever et lykkelig familieliv med ektemannen Cutter Dykstra og sønnen Beau, men plages av den kroniske sykdommen MS. Foto: Pa PhotosVis mer

- Ingen av behandlingene virker mot sykdommen

«Sopranos»-stjernen har prøvd alt for å bli frisk - uten hell.

SEOGHØR.NO: Allerede som 16-åring kapret Jamie-Lynn Sigler (35) rollen som Meadow Soprano, datteren til New Jersey-mafiaboss Tony Soprano i TV-serien «The Sopranos».

Etter å ha slitt med alvorlige helseproblemer i all hemmelighet i 15 år, valgte TV-stjernen i januar å avsløre at hun lider av Multippel Sklerose (MS).

Skuespilleren ble rammet av MS, en sykdom som angriper sentralnervesystemet, som 20-åring, men ble den gang skremt til å holde tett om tilstanden i frykt for å miste karrieren.

- «Jeg kommer til å late som om du aldri fortalte meg dette, og jeg synes ikke du skal fortelle om sykdommen til noen andre noensinne. Det vil skape hindringer for deg, folk vil dømme deg og ingen kommer ikke til å ansette deg», var nemlig svaret hun fikk av en kjent Hollywood-agent da hun delte hemmeligheten sin med ham.

Saken fortsetter under bildet.

KULTSERIE: Sigler ble verdensberømt da hun spilte Meadow, datteren til Tony Sopranos, i TV-serien som gikk sin seiersgang fra 1999 til 2007. Her med kollegaene Edie Falco, James Gandolfini og Robert Iler i 2007.  Foto: Mary Evans Picture
KULTSERIE: Sigler ble verdensberømt da hun spilte Meadow, datteren til Tony Sopranos, i TV-serien som gikk sin seiersgang fra 1999 til 2007. Her med kollegaene Edie Falco, James Gandolfini og Robert Iler i 2007. Foto: Mary Evans Picture Vis mer

Gjennom årenes løp har 35-åringen utsatt kroppen for en rekke smertefulle behandlinger, som både har gjort henne svakere og utmattet, i håp om å blir kurert for sykdommen.

Lever med smerter

Nå forteller Sigler at hun har akseptert at det ikke finnes noen «lettvint» løsning, og i stedet prøver hun å leve så sunt som mulig og lytte til ekspertene for å takle et liv med MS.

- For en enorm mengde med penger dro jeg til Den Dominikanske Republikk for å få føtale stamceller injisert i ryggraden. Det fungerte ikke. Jeg har også fått terapi hvor de la noe i en blodåre i låret mitt som de tredde opp til halsen. Det virket heller ikke, forteller hun til WebMD, ifølge Contactmusic.com.

- Jeg har tatt alle mulige piller. Prøvd alle type dietter. Og alle typer behandlinger for sjel/kropp/sinn, eller alternative varianter fra Østen og Vesten. Jeg har virkelig prøvd alt som finnes der ute.

Saken forsetter under bildet.

LYKKELIG: Jamie-Lynn har vært sammen med baseball-proffen Cutter Dykstra siden 2012. I januar i år giftet de seg. Foto: Pa Photos
LYKKELIG: Jamie-Lynn har vært sammen med baseball-proffen Cutter Dykstra siden 2012. I januar i år giftet de seg. Foto: Pa Photos Vis mer

Må leve sunt

Til tross for skuffende behandlingsresultater nekter Sigler å la diagnosen påvirke livet til seg selv og ektemannen Cutter Dykstra (26), og sønnen deres Beau (2 1/2).

- Jeg gjør pilates to ganger i uken med en privatinstruktør, og av og til tar jeg en spinning-time, forklarer hun.

Løping har skuespilleren derimot måtte kutte ut.

- Og når jeg ikke spiser riktig mat, merker jeg det med en gang. Så det er viktig for meg å drikke sunn juice og protein-shaker, og spise egg, frukt og grønnsaker.

Plagene som medfølger sykdommen har hun også lært seg å leve med.

- Jeg føler meg ukomfortabel 24 timer i døgnet. Jeg er alltid litt stiv, og det verker alltid ett eller annet sted i kroppen. Men jeg har hatt det slik så lenge nå at det er dette som er normalt for meg, deler hun, ifølge nettstedet.

Breakfast with my little Valentine.

A photo posted by @jamielynnsigler on

LES OGSÅ: NRK-profil tok «selfies» mens han holdt på å dø