Anthony Hopkins:

- Ingen anelse om jeg har barnebarn

Skuespiller Anthony Hopkins har ikke sett datteren på 16 år.

KJØLIG FORHOLD: Skuespiller Anthony Hopkins (80) snakker sjelden om familien i offentligheten. I et nytt intervju åpner han seg om det kjølige forholdet til sin eneste datter, etter mange år i taushet. Her fra 2016. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KJØLIG FORHOLD: Skuespiller Anthony Hopkins (80) snakker sjelden om familien i offentligheten. I et nytt intervju åpner han seg om det kjølige forholdet til sin eneste datter, etter mange år i taushet. Her fra 2016. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

I 1969 fikk den britiske skuespillerveteranen Anthony Hopkins (80) og hans daværende kone, Petronella Barker (75), sitt første - og eneste - barn, Abigail Hopkins (48).

Da paret skilte seg i 1972, etter seks års ekteskap, forlot skuespilleren ikke bare kona, men også sin da tre år gamle datter.

I et nytt intervju med Radio Times, sitert av aviser som The Telegraph og Daily Mail, forklarer Hopkins at han og datteren, som i senere tid har tatt etternavnet Harrison, ikke har sett hverandre på nærmere to tiår.

SJELDENT BILDE: Anthony Hopkins og Abigail Harrison avbildet sammen på rød løper i 1991. Siden den gang har de ikke dukket opp på noen offentlige tilstelninger sammen. Foto: NTB Scanpix
SJELDENT BILDE: Anthony Hopkins og Abigail Harrison avbildet sammen på rød løper i 1991. Siden den gang har de ikke dukket opp på noen offentlige tilstelninger sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er kaldt

Sist de to hadde kontakt var i 2002, da Hopkins ga Harrison såkalte cameo-roller (et begrep i filmindustrien der en person spiller seg selv i en ofte ubetydelig rolle) i to av hans filmer, «Shadowlands» og «The Remains of the Day».

I dag er forholdet dem imellom derimot såpass kaldt at Hopkins ikke vet hvorvidt han er bestefar eller ei.

- Jeg har ingen anelse. Folk går hver til sitt. Familier splittes, og, du vet, «kom deg videre i livet». Folk tar sine egne valg. Jeg bryr meg ikke om det ene eller det andre. Det er kaldt. Fordi livet er kaldt, konstaterer Hopkins i intervjuet, etter å ha fått spørsmål om han har barnebarn.

Abigail Harrison er kjent som både jazzartist, teaterdirektør og skuespiller, og har medvirket i ti ulike film- og tv-prosjekter mellom 1993 og 2014.

Rusproblemer

I et tidligere intervju har hun påstått at den manglende relasjonen til sin far var årsaken til at hun en periode sleit med narkotikamisbruk.

- Jeg drakk bort sorgene mine fra barndommen, og var i ferd med å stryke med, hevdet kjendisdatteren i intervjuet fra 2006, gjengitt av The Independent.

I samme intervju skrøt Harrison av sin verdensberømte far, og ga uttrykk for at hun håpet på gjenforening.

- Den eneste andre personen i min familie som er musikalsk, bortsett fra meg, er min far. Han er fantastisk på piano, men valgte en karriere som skuespiller i stedet. Alle er velkomne til å se meg spille i London, og jeg er sikker på at han vil se meg opptre en dag. Jeg ønsker ham alt godt, sa hun den gang.

Harrison startet sin musikalske karriere i 2003, med jazzalbumet «Smile Road».

Saken fortsetter under.

KRITISK: KK-redaktør Ingeborg Heldal, og kulturredaktør i Dagbladet, Sigrid Hvidsten, vil ikke skryte for mye av Oscar-utdelingens mangfoldighet. De oppsummerer Oscar-natta sammen med programleder Endre Vellene. Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Gift tre ganger

Hvorfor Hopkins og datteren ikke har gjenopptatt kontakten siden den gang, er det få som vet. Abigail Harrison holder i dag en relativt lav profil, og er sjelden å se i media.

Siden skilsmissen fra moren har faren giftet seg to ganger. Først med Jennifer Lynton, et ekteskap som varte fra 1973 til 2002, deretter med colombianske Stella Arroyave (62). De to ga hverandre sitt ja i 2003 og er fortsatt gift.

TREDJE KONA: Anthony Hopkins er i dag gift med Stella Arroyave. Her er de sammen i 2009. Foto: NTB Scanpix
TREDJE KONA: Anthony Hopkins er i dag gift med Stella Arroyave. Her er de sammen i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han fikk derimot ingen flere barn.

De siste uttalelsene til Radio Times tilhører sjeldenhetene, da Hopkins så å si aldri snakker om sin egen familie til pressen.

Men når han først snakker, legger han som regel lite mellom linjene:

- Jeg antar at jeg er en egoistisk mann. Jeg har aldri vært en god ektemann eller far, erkjente han i et intervju fra 2002, gjengitt av The Telegraph.

Ligger ikke på latsiden

Som skuespiller har Hopkins blitt belønnet med flere Oscar-statuetter, og regnes som en av de beste nålevende skuespillerne.

Han er kanskje best kjent for rollen som Hannibal Lecter i «Nattsvermeren» fra 1991, oppfølgeren «Hannibal» og andre filmer som «Mytteriet på Bounty», «Lidenskapens pris» og «Hitchcock».

Selv om Hopkins har fylt 80 år, virker det ikke som han har noen planer om å pensjonere seg med det første.

For tiden er han aktuell med flere prosjekter, deriblant kommende filmer som «The Pope» og «King Lear» - i tillegg til HBO-serien «Westworld».

LES OGSÅ: Dette har prinsen aldri gjort før