Ingeborg Sørensen dømmes til fengsel

Den tidligere modellen Ingeborg Sørensen (67) fikk strafferabatt på grunn av alderen, men ble dømt til 21 dagers fengsel for trygdemisbruk. Nå skal hun bruke romjulen til å vurdere anke.

FENGSELSDOM: Ingeborg Sørensen ble i dag dømt i Oslo tingrett for trygdemisbruk. Foto: TV3
FENGSELSDOM: Ingeborg Sørensen ble i dag dømt i Oslo tingrett for trygdemisbruk. Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: For to uker siden kunne «God kveld Norge» avsløre at tidligere supermodell Ingeborg Sørensen (67) var tiltalt for å ha mottatt penger fra NAV som hun angivelig ikke skal ha hatt krav på. I rettsforhandlingene la påtalemyndigheten ned påstand om 28 dagers fengsel. Som Seoghør.no kunne melde først ble Sørensen fredag dømt til 21 dagers ubetinget fengsel. «Ingeborg Sørensen skal dømmes for ett grovt bedrageri stort kr. 105 698 samt for å ha avgitt falsk forklaring til offentlig myndighet. Allmennpreventive hensyn tilsier en streng reaksjon i tilfeller av trygdebedrageri» står det i dommen fra Oslo tingrett.I rettsforhandlingene la påtalemyndigheten ned påstand om 28 dagers fengsel, men Sørensens alder har spilt inn som en formildende omstendighet i straffeutmålingen, som altså ble 21 dagers fengsel. - Jeg tar dommen til etterretning og vi kommer til å bruke romjulen til å gå gjennom premissene i dommen for å se om det er grunnlag for å anke, sier Sørensens advokat Ola Lunde til Seoghør.no.Ankefristen går ut 4. januar.Det var NAV kontroll som anmeldte forholdet av allmennpreventive hensyn. Rettssaken gikk i Oslo tingrett 12. desember.Sørensen har hele tiden bedyret sin uskyld.- Jeg skjønner ikke hva jeg gjør her. Jeg ba de ansatte på NAV om hjelp fordi jeg trodde de kunne regelverket. Jeg stolte på dem, og nå sitter jeg her, sa hun oppgitt etter rettsforhandlingene.Påtalemyndighetene tiltalte henne opprinnelig for urettmessig å ha fått utbetalt 160.000 kroner over to perioder i 2009 og 2010. Dette var penger hun mottok mens hun jobbet for Nokadietten og altså samtidig mottok støtte fra NAV. I dommen heter det: «Retten bemerker også at den anser det som alminnelig kjent i samfunnet at en person som mottar 100 % rehabiliteringspenger fra staten, ikke har anledning til å tjene egne penger ved siden av, i hvert fall ikke uten at dette oppgis til NAV.Sørensen har med det mottatt offentlig stønad under en klart uttrykt forutsetning om at endringer i egen inntektssituasjon må meldes til NAV. Hun har så inngått en avtale som ga henne en betydelig inntekt, og unnlatt å melde fra om dette».I retten ble det bevist at NAV hadde feilinformert Sørensen om hva hun skulle melde inn til NAV. Beløpet hun urettmessig skal ha fått utbetalt ble derfor droppet til 105.000 kroner.I retten mente advokaten hennes Ola Lunde at hun burde frifinnes.- Ingenborg Sørensen har aldri ment å holde tilbake informasjon, sa Lunde da han ba om full frifinnelse i retten. LES OGSÅ: Ingeborg Sørensen risikerer 28 dagers fengsel Følg Se og Hør på Facebook, Twitter: @se_og_hoer, og Instagram: seoghoer. Last ned vår gratis mobil-app på iTunes og Google Play, og kjøpe Se og Hør på iPad her. Har du et tips til oss? Trykk her og du kan bli 25.000 kroner rikere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer