Mads Hansen:

Influenserkrig foran bokslipp: - Tilfeldig

Mads Hansen har igjen skapt et voldsomt leven på Instagram. Han avviser at det har noe med hans kommende bokprosjekt å gjøre.

AKSJON: Mads Hansen har sett seg lei influencere som bryter corona-reglene - dette er saken. Video: Rød Løper Vis mer
Publisert

En ny influenserkrig er i anmarsj, etter at Mads Hansen (36) onsdag gikk til nytt angrep på realitydeltakerne Mario Riera (22) og Carl Aksel Jansen (24). Konflikten bunner i at den tidligere fotballspilleren har kritisert realitydeltakere, og særlig Riera, for å ha vært på fest og dermed brutt smitteverntiltakene.

Jansen har på sin side gått hardt ut og hevdet at Hansen selv brøt reglene, noe 36-åringen har avvist.

I et innlegg på Instagram har Hansen deretter tatt i bruk det man kan kalle et drastisk virkemiddel, for å redusere innflytelsen til de to profilene, som han også mener er dårlige forbilder.

- Synes det er rørende

«Jeg er drittlei influensere og realitydeltakere som gjør dumme ting. Ikke minst de som setter Instagram-kontoen sin til privat - og dermed tvinger folk til å følge dem», åpner han i innlegget.

For å få bukt med det han selv anser som en «belønning for dumskapen», oppfordrer han nå folk til å slutte å følge de to ovennevnte på Instagram. Hver følger i minus gir organisasjonen Rett Fram Opplevelser én krone i pluss.

SLÅR NED PÅ JUKS: Tidligere «Love Island»-vinner Morten Dalhaug innrømmer at han lar seg inspirere av Mads Hansen på Instagram. Video: Steffen Pettersen / Reporter: Kine Falch Vis mer

Det ga store utslag på kort tid. På bare to timer var Riera og Jansen henholdsvis 4600 og 2700 følgere fattigere.

Hvordan Mario Riera og Carl Aksel Jansen responderer på Hansens stunt kan du lese lenger ned i saken.

- Jeg synes det er rørende at de etter så kort tid blør følgere, begge to. Jeg betaler gladelig penger for det, det går til et godt formål, sier Hansen til Se og Hør.

BRÅKMAKER: Mads Hansen tøyer grenser med sine skjulte kameraer - og denne gangen går det nesten skikkelig gærent. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

Ikke første gang

Å se Mads Hansen kritisere influensere på Instagram, er intet nytt fenomen. 36-åringen har for lengst gjort sport i å «sette på plass» diverse reality- og internettprofiler, som ikke sjelden bringer med seg en hel del oppmerksomhet.

Også denne gang har Instagram tatt fyr - mildt sagt. Flere kjente norske profiler har gitt sin støtte til Hansen i kommentarfeltet - deriblant tidligere fotballspiller John Arne Riise (39), radioprofil Niklas Baarli (31) og influenser Line Victoria Husby (37).

MÅ PUNGE UT: Mads Hansens innsamlingsaksjon er allerede oppe i over 80 000 kroner. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
MÅ PUNGE UT: Mads Hansens innsamlingsaksjon er allerede oppe i over 80 000 kroner. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

På grunn av den store pågangen har Hansen også opprettet en egen innsamlingsaksjon på Spleis, med navn Unfollow Charity. I skrivende stund har det blitt donert over 83 000 kroner.

- Når jeg kritiserer noen for å gjøre noe dumt, vet de at det er PR - og at de får flere følgere av det. Så jeg har gjort det med bismak, ettersom de ofte kommer tilfredse ut i den andre enden. Derfor tenkte jeg at dette var et fint «statement», forklarer han.

BILDEKRANGEL: VGTV-profil Mads Hansen gikk hardt ut mot et Instagram-innlegg av Wanda Mashadi. Heldigvis kom tvillingsøsteren til unnsetning. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

Gir ut bok

- Med tanke på timingen for dette «statementet», har det noe med å gjøre at du ønsker å skape blest rundt din kommende bok, som nettopp tar for seg alle «bloggekrigene» du har stått i?

- Nei, det vil jeg ikke si, det er tilfeldig. Jeg har hatt en pågående krig med forskjellige folk i flere år, og har ikke hatt mulighet til å «time» når de gjør idiotiske ting. Når det er sagt er det jo ikke negativt for ei bok. Jeg har faktisk fryktet det spørsmålet fordi boken blir lagt ut på forhåndssalg om en uke. Men folk må rett og slett bare tro på meg, svarer Hansen.

- Hvorfor mener du at Mario Riera og Carl Aksel Jansen er dårlige forbilder?

- Jeg kan jo begynne med at Mario gjentatte ganger har brutt retningslinjene fra myndighetene. Han la seg flat første gangen han ble tatt - og sa at det ikke skulle skje igjen - men tre dager senere var han på en ny fest. Så la han seg flat nok en gang, men har siden den gang vært på fest tre ganger. Det er lov å feste hvis du tar hensyn til retningslinjene, men det gjør ikke han, svarer Hansen.

- Sikkert ubehagelig

Videre mener han at, når du har 80 000 følgere på Instagram, gir et signal om at det ikke er så farlig hva myndighetene sier.

- Carl Aksel er et dårlig forbilde fordi han er siktet for bedrageri, legger han til.

Han mener at det for en rekke influensere er svært viktig å få flere følgere, og at de derfor er villige til å strekke seg langt for å oppnå nettopp det.

Hansen påpeker at dette sikkert er ubehagelig for Riera og Jansen.

- Det er sikkert ubehagelig for dem, men jeg tror ikke at de får drapstrusler. Man må huske på at de ikke har plumpet uti dette med et uhell. Alle kan gjøre feil, men nå har dette skjedd gjentatte ganger, sier han.

KONFLIKT: Mads Hansen og Isabel Raad har hatt vært i tottene på hverandre på Instagram i lang tid. Nå kan det virke som om stridsøksen er begravd. Video: Rød Løper Vis mer

Avviser anklage

Mario Riera forteller til Se og Hør at han ikke bryr seg om Hansens stunt, og at «han får kjøre sitt eget show». At han mister følgere på Instagram er heller ikke noe han tenker på.

- Hvis det hjelper en god sak, så er det bare å slutte å følge meg, sier han.

Han avviser imidlertid at han har gjort Instagram-kontoen sin privat for å få flere følgere, og hevder at kontoen har vært privat i over ett år.

- Det er fordi jeg prøver å ha kontroll på følgerne mine, ettersom jeg har blitt anklaget for å ha kjøpt følgere tidligere, sier han.

Carl Aksel Jansen forteller til Se og Hør at heller ikke han bryr seg stort om å miste følgere på Instagram, eller hva Mads Hansen lirer av seg.

- Når det kommer til innsamlingen synes jeg det er bra at pengene går til et godt formål. Om folk vil slutte å følge meg på grunn av det, så vær så god!

- Og jeg har I hvert fall ikke kjøpt noen følgere. Som sagt bryr jeg meg ikke så mye om antall følgere jeg har, men heller de som følger meg fordi de faktisk ønsker det, sier han.

ORDNET OPP: I fjorårets «Paradise Hotel» kunne vi være vitne til et trekantdrama som utspilte seg mellom blant annet Mario Riera og Bettina Buchanan. Nå har derimot pipa fått en annen tone. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Målløs

Rett Fram Opplevelser er en frivillig organisasjon i drammensregionen som gir aktiviteter, opplevelser og gaver til barn som kommer fra vanskeligstilte hjem.

De står som de fleste organisasjoner i en vanskelig situasjon under coronakrisen, og organisasjonsleder Ronny Johansen forteller til Se og Hør at han er svært rørt og takknemlig over initiativet fra Hansen.

- Jeg blir målløs av at sånt initiativ. Det er fantastisk for oss, selvfølgelig, sier Johansen.

Han legger til at han ikke har noen meninger om selve budskapet til den tidligere fotballspilleren, men at Hansen tidligere har engasjert seg for organisasjonen, og at han opplever holdningene til 36-åringen som sunne og positive.

- Tjue minutter tar det etter at innlegget er lagt ut, før en mamma som trenger hjelp ringer. Det er også kanskje litt av poenget til Mads, hvilken makt man har som influenser og hvilke muligheter man har til å påvirke befolkningen til noe positivt, sier Johansen.

LES OGSÅ: Slaktes: - Jeg brekker meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer