Ukraina-krigen:

Influensere tordner mot Putin - risikerer fengsel

Russiske influensere med mange millioner følgere raser mot Putins invasjon av Ukraina.

GIKK TIL KRIG: Forrige uke gikk Russlands president Vladimir Putin til angrep på Ukraina. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB
GIKK TIL KRIG: Forrige uke gikk Russlands president Vladimir Putin til angrep på Ukraina. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB Vis mer
Publisert

Natt til torsdag 24. februar invaderte Vladimir Putins styrker Ukraina, og dermed var krigen et faktum. Siden har det vært harde kamper i flere byer. Invasjonen regnes som den største militære konflikten i Europa i det 21. århundre.

På Twitter skriver den britiske historikeren Dr. Ian Garner nå at Putin taper propagandakrigen, og det på grunn av influensernes påvirkingskraft.

- Kan ikke stoppes

«Etter flere dager med krig har jeg fulgt nøye med på reaksjoner og det som legges ut på russiske sosiale medier, og jeg er mer overbevist enn før om at Putins regime har overvurdert sin evne til å vinne en propagandakrig».

Slik begynner han tråden.

Garner mener russere blir bombadert med svært effektiv russiskspråklig antikrigspropaganda ved at russiske influensere med millioner av følgere går hardt ut mot krigen.

«Russere leser disse historiene, hører jevnaldrende og deres idoler snakke til dem som vanlige mennesker, og på russisk. Innleggene går viralt, og den russiske regjeringen kan i utgangspunktet ikke stoppe dem», skriver han i en av de utallige Twitter-postene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.