Influensere i hardt vær for dette bildet

- Motbydelig, skriver en følger.

KRITISERES: Kelly Castille og Kody Workman får tyn for å dele dette bildet. Foto: Positravelty/Instagram
KRITISERES: Kelly Castille og Kody Workman får tyn for å dele dette bildet. Foto: Positravelty/Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influenser-paret Kelly Castille og Kody Workman er i hardt vær etter å ha delt et innlegg fra en innsjø ved Andesfjellene i Peru. I bildet sitter Workman på kanten av en tilsynelatende høy klippe, mens han holder Castille over stupet.

- Vi oppfordrer deg til å ta en sjanse, bryte tidligere barrierer med negativitet og undertrykkelse av selvoppfyllelse (..) Det er en forskjell mellom å risikere livet, og ta en risiko for å ha et liv, skriver paret under bildet.

Innlegget ble delt i slutten av august, og har over 16 000 likerklikk. Mens mange synes bildet er flott, er det også en god del kritiske stemmer.

- Dere har ingen respekt for egne liv, eller sikkerheten til andre som vil etterlikne dere. Motbydelig, skriver en.

- Det virker kanskje ikke risikabelt for dere, men en liten feil er nok. Ta i det minste litt ansvar og advar folk om å «ikke gjør dette hjemme», skriver en annen.

Andre hevder at paret er to idioter som risikerer livet sitt for popularitet.

LIL MIQUELA: Instagram-profilen til Lil Miquela virker som en hvilken som helst annen influensers Instagram; daglige oppdateringer med bilder og stories, sponsede innhold og såkalte inspo-bilder. Men en ting skurrer; jenta er ikke ekte. Vis mer

Går til forsvar

Til CNN forsvarer kjæresteparet bildet.

- Vi stoler på hverandre, og ville aldri gjort noe som kan sette livene våre i fare, forklarer de.

Insta-duoen forteller at de leker med perspektiver, og ved å unngå enkelte elementer skaper de et dramatisk motiv i bildet. Paret nekter også for at de oppfordrer følgerne sine til å utsette seg for fare.

- Vi vil aldri leve et sekund bekymret for at noen, et sted, kanskje kan kopiere oss. Vi tror at alle klarer å ta egne avgjørelser over hva de burde, eller ikke burde gjøre.

FÅR KRITIKK: Instagram-paret Kelly og Kody, som står bak kontoen @positravelty, har fått tusenvis av kommentarer for ett av bildene de har delt på den populære profilen. Vis mer

Kritisert før

Paret sier de ikke var klar over at bildet ville bli så kontroversielt.

- Vi tenkte vår kjærlighet til perspektiver ville bli forstått. Dette er vår plattform til å uttrykke oss, og slik vil det alltid være, sier de og refererer til et innlegg fra april som også fikk krass kritikk.

I det tidligere bildet ser det også ut som paret leker med livet. Her henger Castille over kanten til et basseng i Bali, mens hun kysser Workman.

- Ikke hver handling, stil eller vei vi ser gjennom andre bør kopieres. Vi er selv ansvarlige for valgene vi tar, står det i innlegget.

Flere døde

Grunnen til at mange reagerer på slike bildemotiver, kan være at flere mennesker har dødd på jakten etter det perfekte bildet til sosiale medier.

College-student Andrea Norton (20) var på tur med klassen i regi av universitetet Brian Cliff i april, da hun falt mens hun poserte for et bilde på kanten av en klippe, meldte Dagbladet tidligere.

Norton studerte klimavitenskap, og studentene skulle besøke utkikkspunktet Hawksbill Crag i Ozark nasjonalpark.

I juni omtalte Dagbladet en annen ung kvinne som også falt i døden. Denne kvinnen mistet fotfestet, og falt 45 meter da hun skulle ta en selfie på toppen av et fossefall nord i California.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Får gjennomgå etter photoshop-blemme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer