Cheyann Shaw:

Influenser (28) døde av kreft

Fikk eggstok­kreft for fem år siden: - Jeg skulle ikke la kreften vinne.

MISTET LIVET: Etter å ha levd med eggstokkreft i fem år, døde den amerikanske influenseren Cheyann Shaw 4. januar. Foto: Cheyann Shaw / Instagram
MISTET LIVET: Etter å ha levd med eggstokkreft i fem år, døde den amerikanske influenseren Cheyann Shaw 4. januar. Foto: Cheyann Shaw / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fem år siden fikk den amerikanske influenseren Cheyann Shaw den knusende beskjeden om at hun hadde fått eggstokkreft i stadium 4. Den gang, i 2016, var hun bare 23 år.

I årene som fulgte delte hun alt fra treningsvideoer til inspirerende meldinger med følgerne sine på sosiale medier, og i dag har hun hele 224 000 følgere på Instagram.

Ifølge Kreftforeningen rammer eggstokkreft i hovedsak kvinner over 50 år, men yngre kvinner kan også få sykdommen. I 2019 var det 37 kvinner under 45 år som fikk eggstokkreft i Norge, og totalt 528 kvinner med diagnosen.

4. januar delte familien hennes den triste nyheten om at 28-åringen var død, ifølge E! Online.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

Knusende nyhet

På Instagram delte familien et bilde av influenseren, som smilte.

«Med tunge hjerter er vi triste over å dele at vår vakre jente Cheyann har blitt kallet hjem til himmelen. Tusen takk for all støtte og oppmuntring gjennom årene. Hvis det er én ting Cheyann har lært oss så er det at uansett hvilken kamp vi kjemper, så kan vi alltid finne en grunn til å smile», heter det i teksten.

Videre er moren hennes, Darci Clark, sitert, der hun skriver:

«Hjertet mitt knuser i dag, jenta vår har tapt den lange kampen mot eggstokkreft. Hun kjempet helt til det siste. Hun var en ekte kriger og overlever. Hun vil bli dypt savnet og vil for alltid være i våre hjerter».

28-åringen etterlater seg også hunden Russell og ektemannen Kaleb Shaw, som også har tatt til sosiale medier for å dele nyheten. Paret giftet seg i 2016, samme året som hun fikk diagnosen.

«Hjertet mitt er knust. Jeg kan ikke se for meg livet uten henne», skrev han, og la til at han nå vet hun er på et bedre sted, langt borte fra smertene og lidelsen kreftsykdommen førte med seg.

- Slå knock out på kreften

Cheyann slo gjennom på sosiale medier etter at hun begynte å konkurrere i body building og bikini fitness. Det var før hun fikk kreftdiagnosen, og i tiden etter delte hun svært inspirerende innlegg med følgerne.

Senest lille julaften, 23. desember, oppdaterte hun følgerne sine på Instagram, der hun holdt to tomler opp og smilte. Der skrev hun at ting gikk bra, men at hun var «inn og ut av sykehuset» med et leverproblem, og at hun skulle starte på cellegiftbehandling 29. desember.

I 2016, kort tid etter at hun fikk diagnosen, åpnet hun seg i et intervju med People. Der fortalte hun blant annet om motet man trengte for å ha en slik sykdom.

- Da jeg først fikk diagnosen var jeg redd, men det gikk fort over. Jeg visste at jeg ikke hadde noe annet valg enn å kjempe. Jeg skulle ikke la kreften vinne, sa hun, og fortsatte:

- Jeg visste også at mannen og familien min trenger meg, og jeg vil aldri forlate dem. Det var da jeg tok på meg boksehanskene og gikk inn i ringen for å slå knock out på kreften.

KLUMP: Programlederen ble bedt om å sjekke en kul på halsen. Foto/video: Victoria Price / AP / Instagram Vis mer

Fjernet organer

I løpet av de siste fem årene har Shaw vært nødt til å fjerne flere organer som følge av kreftsykdommen. Blant annet har hun operert vekk kjønnsorganer, milten, blindtarmen og deler av tykktarmen, ifølge The Washington Post.

Leger har også fjernet en stor svulst i magen hennes, som var på størrelse med en liten badeball.

- Jeg valgte å dokumentere alt etter at jeg fikk diagnosen fordi jeg ville vise folk hva kreft gjør med kroppen, uttalte hun til avisen.

LES OGSÅ: YouTube-stjerne (17) døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer