Coronavirus:

Infeksjon etter amputasjonen

«Lilyhammer»-stjernas helse skranter.

KOMPLIKASJONER: Skuespiller Nick Cordero har amputert beinet etter komplikasjoner med covid-19. Nå har han fått en infeksjon i lungene. Her med kona Amanda Kloots. Foto: NTB scanpix
KOMPLIKASJONER: Skuespiller Nick Cordero har amputert beinet etter komplikasjoner med covid-19. Nå har han fått en infeksjon i lungene. Her med kona Amanda Kloots. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

For snart to uker siden ble det kjent at den amerikanske skuespilleren Nick Cordero (41), best kjent i Norge for sin rolle i NRK-serien «Lilyhammer», måtte amputere beinet som følge av coronasmitte. En blodpropp i høyrebeinet hadde oppstått som følge av smitten, og det var for å redde livet hans at legene tok avgjørelsen.

Cordero ble lagt i kunstig koma etter operasjonen, og har fortsatt ikke våknet. Og selv om han ved amputasjonen havnet utenfor umiddelbar livsfare, er han fortsatt svært syk.

I denne vanskelige perioden har det vært kona hans, Amanda Kloots (38), som har kommet med de siste oppdateringene om helsestatusen hans.

Hun har blant annet kunne fortelle at ektemannen har testet negativt for viruset to ganger på sykehuset, men at legene likevel tror den originale smitten var årsaken til problemet. Hun har også fortalt at Cordero har fått operert inn en midlertidig pacemaker som følge av amputasjonen.

Infeksjon i lungene

I en rekke videoer på Instagrams historiefunksjon forteller Kloots nå at skuespilleren nå har hatt en infeksjon i lungene. Fox News er blant mediene som har omtalt oppdateringen.

ÅPNER OPP: I tida hvor skuespilleren har vært innlagt, har kona vært hans talerør. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER OPP: I tida hvor skuespilleren har vært innlagt, har kona vært hans talerør. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi hadde en tøff dag i går. Nick fikk en infeksjon i lungene sine, som begynte å gå inn i blodet hans. Han fikk derfor blodforgiftning. Årsaken var altså en infeksjon i lungene, så legene måtte gripe inn og 'vaske' dem, sa hun til følgerne sine.

Cordero fikk i tillegg medisin for blodtrykket, slik at han på sikt skulle stabilisere seg. Han har vært avhengig av medisiner for blodtrykket i flere uker nå, men de håper at han etter hvert kan vendes av med dem.

I tillegg får han sterk antibiotika for å, forhåpentligvis, bli kvitt infeksjonen i lungene.

Det er ingen tvil om at både Kloots og fansen hadde håpet at 41-åringen kanskje skulle bli friskere raskere. Kona mener derimot at progresjonen er god, og at ektemannen føler seg bedre enn på lenge.

Han ligger derimot fortsatt i koma, så den generelle tilstanden hans er vanskelig å si noe om.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

Slik takler hun smerten

Skuespilleren har altså snart vært innlagt i fire uker, men det tok en stund før dette ble offentliggjort. Cordero ble innlagt på intensivavdelingen og satt i en ventilator, samt en såkalt ECMO-maskin, som tilfører oksygen til blodet. Maskinen reddet livet hans, men kunne gi blodpropp, noe som var tilfelle med skuespillerens høyre bein.

I sosiale medier oppdateres følgerne hyppig på ektemannens helsestatus, noe som Kloots har funnet trøst i. Hun har oppfordret følgerne til å synge og danse til Corderos sanger.

- Det er, for å være ærlig, måten jeg kommer meg gjennom dette på. Folk jeg ikke kjenner over hele verden kommer sammen med meg hver dag klokka tre for å synge sangen hans, slik at han kan høre oss, sa hun gråtkvalt i en annen video.

Samlet inn millioner

Paret trodde først at det var lungebetennelse Cordero led av, ettersom de to første coronatestene var negative. Den tredje ga imidlertid beskjeden som skulle snu livene deres på hodet.

På sosiale medier deler flere nå videoer under emneknaggen #wakeupnick. Selv filmer Kloots seg selv og deres ti måneder gamle sønn Elvis slik at Cordero ikke skal gå glipp av noen viktige øyeblikk.

Broadway-produsent Alex Boniello har også satt i gang en innsamlingsaksjon for å hjelpe familien med å betale sykehusregningene, som angivelig allerede har begynt å melde sin ankomst.

Det er samlet inn i overkant av 400 000 dollar, tilsvarende 4,3 millioner norske kroner.

Rolle i Lilyhammer

Nick Cordero, er best kjent for sine opptredener på Broadway - ofte i mafiaroller. I 2014 hadde han også en rolle i den kjente Netflix-serien «Lilyhammer». Samme året ble han nominert til en Tony for rollen sin i Woody Allen-skuespillet «Bullets Over Broadway».

Han har også hatt roller i skuespill som «Waitress» og «A Bronx Tale» samt i TV-serier som «Blue Bloods» og «Law & Order: Special Victims Unit».

PÅSKESTEMNING: I en video publisert på Christine Koht sin Facebook-side, koser hun seg i solveggen med mamma Kirsti. Vis mer

LES OGSÅ: - Han vanskjøttet ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer