TALENTFULL: Kenneth Sivertsen debuterte med albumet «Einsamflygar» i 1983. Han ble siden en folkekjær artist, og døde brått i 2006 av hjerneslag. Foto: NTB scanpix
TALENTFULL: Kenneth Sivertsen debuterte med albumet «Einsamflygar» i 1983. Han ble siden en folkekjær artist, og døde brått i 2006 av hjerneslag. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Indirekte tok han livet sitt

Musiker Kenneth Sivertsen døde bare 45 år gammel. Nå kommer ny biografi om ham.

Publisert
SEOGHØR.NO: Musiker Kenneth Sivertsen døde julaften 2006, bare 45 år gammel.

I disse dager kommer boken «Kenneth - Ei historie om Kenneth Sivertsen» ut, ført i pennen av journalist og forfatter Katrine Sele (41).

Årene før dødsfallet var preget av rusmisbruk, pengeproblemer og sykdom, og kort tid før dødsfallet fikk han epilepsianfall og pådro seg hjerneblødning.

- Han ble stadig innlagt og forsøkt rehabilitert. Til slutt fikk han en hjerneblødning som ble fatal. Men det var rusmisbruket som lå bak. Indirekte tok han livet sitt, hevder Sele overfor Dagbladet.

I perioden 1992 til 1997 samarbeidet den talentfulle musikeren med artist Herborg Kråkevik (39), som også ble hans kjæreste.

Hun har vært i samtaler med Sele om biografien, men ønsker ikke å bli sitert i den.

- Jeg synes det er vanskelig å forholde meg til den boken. For privat har jeg egentlig ikke lyst å fortelle noe som helst om oss. (...) Det er vanskelig å snakke om ham i offentligheten, det ble så ekstremt på mange måter. Men det er klart at han var en veldig del av mitt liv - og jobben min også. Jeg tenker ofte på ham, sa hun til avisen tidligere i år.

Sivertsen ble begravet fra Moster nye kirke på Bømlo, hans hjemsted, i romjulen 2006, med kjentfolk som Heine Totland, Sigvart Dagsland, Silje Nergaard, Jon Eikemo, Jan Eggum, Per Ståle Lønning og Nils Gunnar Lie til stede.

LES OGSÅ: Blir han fast medlem av «Torsdag kveld fra Nydalen»?


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer