PLAGIAT: Filmen «Inception» med blant andre Leonardo DiCaprio og Ellen Page, er en av sommerens store suksesser. Men nå beskyldes filmen for plagiat. Foto: Stella Pictures
PLAGIAT: Filmen «Inception» med blant andre Leonardo DiCaprio og Ellen Page, er en av sommerens store suksesser. Men nå beskyldes filmen for plagiat. Foto: Stella Pictures Vis mer

«Inception» beskyldes for Donald Duck-plagiat

Plagiat, inspirasjon, eller begge deler?

SEHER.NO: I tegneserie-magasinet Nummer 9, stilles det spørsmålstegn ved om sommerens store blockbuster «Inception» er et plagiat av en gammel Donald Duck-historie, melder Ekstra Bladet.

Disneys berømte tegneserie-figur Donald Duck viser seg nemlig å ha opplevd nesten det samme som Leonardo Dicaprio opplever i hovedrollen som drømmespionen Dom Cobb i den kritikerroste filmen «Inception».

Dette påpeker Nummer 9, og skriver følgende:

- Sommerens store blockbuster «Inception» er som kjent en sci-fi-thriller om en gjeng med drømmetyver, som for en gangs skyld ikke skal stjele en idé i en drøm, men plante en. Konseptet er selvsagt utprøvd mange ganger før, og knytter seg kanskje særlig til forfattere som Philip K. Dick og Jorge Luis Borges. Men det viser det seg at også Donald Duck-forfatteren Don Rosa har jobbet med drømmeplotter. I historien om Scrooge, «The Dream of a Lifetime», er det mye som sammenfaller med filmen «Inception», også når det gjelder det visuelle. Don Rosas historie er fra 2002, skriver Nummer 9.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: Trekker seg etter voldsskandalen