«Idol»-dommer Ina Wroldsen:

Ina Wroldsen ble hofteopererert

Den norske stjerna har medfødt lidelse. 

OPERERT: Artist, låtskriver og dommer Ina Wroldsen avslørte tirsdag kveld at hun er hofteoperert, etter å ha slitt med problemer i regionen lenge. Nå håper hun at hun slipper smerte og halting framover. Foto: NTB Scanpix.
OPERERT: Artist, låtskriver og dommer Ina Wroldsen avslørte tirsdag kveld at hun er hofteoperert, etter å ha slitt med problemer i regionen lenge. Nå håper hun at hun slipper smerte og halting framover. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Popstjerne og «Idol»-dommer Ina Wroldsen (32) har skrevet låter for noen av verdens største artister, og har også markert seg som vokalist de siste åra.

Livet hennes innebærer reising og opptredener verden over. Nylig var hun å se i TV3s juleaksjon «Heia jentene!». Nå kan det derimot virke som det blir en rolig jul og tid framover for 32-åringen.

Instagram har den norske musikeren lagt ut at hun nylig ble hofteoperert, og at hun for tida ligger innlagt på sykehus.

Slipper smerte

«Hip hip hooray!», står det på bildet artisten nå har lagt ut, der to hofter også er tegnet. I bildets medfølgende tekst åpner hun seg opp om den medfødte sykdommen hofteleddsdysplasi.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er dette en utviklingsfeil i hofteskålen, der tidlig behandling er avgjørende for prognosen.

Omtrent én av tusen barn blir født med hofta ute av ledd, og ti av tusen kan «ha grunn hofteskål der lårbeinshodet kan skli ut».

I Wroldsens tilfelle ble ikke dette oppdaget før seint i livet, og hun har slitt med komplikasjoner lenge. Nå er hun blitt operert, og skriver at hun har fått en rosa, ny hofte.

- Operasjonen gikk bra, og jeg kan ikke tro at jeg snart kanskje kan gå rundt uten å halte, at jeg kan bevege hofta mi og at jeg kan stå opp om morgenen uten smerte i ryggen, skriver 32-åringen til sine 26 tusen følgere på Instagram.

- Jeg skal slappe av og ta det rolig nå de kommende dagene, men jeg har en overraskelse for dere som kommer snart, så følg med her, skriver hun.

Wroldsen avslutter med å ønske fansen en god jul. I kommentarfeltet under strømmer det inn med kommentarer som ønsker henne god bedring. Artisten Samsaya skriver at hun gleder seg til å se Wroldsen riste på den nye hofta si.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Ina Wroldsen tirsdag kveld.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ SCENEN: Her opptrer Ina Wroldsen opptrer på scenen under Se og Hørs Kjendisgalla på Chat Noir sist måned. Foto: NTB Scanpix.
PÅ SCENEN: Her opptrer Ina Wroldsen opptrer på scenen under Se og Hørs Kjendisgalla på Chat Noir sist måned. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Sett av millioner

I desember i fjor nådde Wroldsen et av sine store karrièrehøydepunkt. Artisten sang foran millioner av amerikanske tv-seere, da hun sto på scenen under «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon» og framførte låta «How Deep Is Your Love».

- Det var bare kjempegøy, sa en entusiastisk Ina Wroldsen til Dagbladet på telefon fra London.

Det var sammen med superprodusent Calvin Harris og Disciples at Wroldsen opptrådte, med flere millioner amerikanske seere på andre siden av tv-ruta.

- Alt var så proft. Det var fine folk over alt, fortalte hun.

Wroldsen har gjort seg bemerket både som låtskriver og artist, og har skrevet låter for artister som Shakiraog Britney.I tillegg har hun hatt stor suksess i Norge med duoen Ask Embla, hvis låt «Fathers Eyes» har blitt strømmet over 10 millioner ganger på Spotify. I 2016 var hun aktuell som dommer i «Idol».

For sistnevnte jobb fikk hun derimot endel kritikk. På Facebook-siden til talentprogrammet var det flere som kommenterte Wroldsens oppførsel, og mente hun var høy på pæra og kald mot de håpefulle deltakerne.

- Det er aldri gøy å få negative tilbakemeldinger, men det er noe man må regne med når man stiller på «Idol», enten det nå er som deltaker eller dommer, skrev Wroldsen i en mail til Dagbladet.

Dommeren fortalte videre at hun nok er ganske direkte i sine uttalelser, men at det aldri har vært meningen å være frekk, virke usympatisk eller å «drite» ut noen.

- Jeg håper at de som fortsetter å se på programmet vil se at jeg er genuint opptatt av å finne talenter som har en fremtid i bransjen, og at jeg faktisk ønsker dem alle vel.

LES OGSÅ: Derfor forlater Anne Rimmen NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer