Alexx Alexxander

Illusjonistens selskap konkurs

Selv ikke magi kunne redde det økonomiske kaoset.

KONKURS: Alexx Alexxander er en av landets mest berømte illusjonister, og har flere show på agendaen fremover. Likevel er det ikke alltid at talent i seg selv kan redde økonomien. Etter en overensstemmelse er selskapet hans nå konkurs. Foto: Andreas Fadum
KONKURS: Alexx Alexxander er en av landets mest berømte illusjonister, og har flere show på agendaen fremover. Likevel er det ikke alltid at talent i seg selv kan redde økonomien. Etter en overensstemmelse er selskapet hans nå konkurs. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Den prisbelønte illusjonisten Alexx Alexxander (34) har i en årrekke forundret og sjokkert publikum verden over med sine utrolige stunt. Særlig godt kjent ble han etter å ha deltatt i «Norske Talenter» i 2010, men allerede før det var han en kjendis å regne i magimiljøet. I 2016 stakk han av med The Merlin Award for beste illusjonist, som er en høythengende pris i bransjen.

Tross mye oppmerksomhet, uforståelige triks og mange oppdrag, har ikke økonomien vært på stell. Kapital skriver lørdag at 34-åringen for andre gang er nødt til å slå et av selskapene sine konkurs.

Denne gangen er det imidlertid en overensstemmelse med hans tidligere samarbeidspartner som er grunnen.

Alexx Alexxander intervjues om nytt show, og i den forbindelse viser han frem noen magiske kunster til Se & Hør´s reporter. Vis mer

- En uoverensstemmelse

Magikeren eier selskapet A Event, og det er dette som han har sett seg nødt til å slå konkurs. Det har en gjeld på hele 2,4 millioner kroner, og det skal ikke være noe å hente i boet for kravene på 1,6 millioner kroner som så langt er meldt.

- En vesentlig årsak til selskapets problemer var en uoverensstemmelse med et managementbyrå som A Event betalte mye for å komme seg ut av, sier bobestyrer Owe Halvorsen i Advokatfirmaet Halvorsen & Co til den finansavisen.

Samarbeidspartneren skal angivelig ikke ha gjort jobben sin, og krav ble ikke betalt. Dette sørget igjen for at selskapet led et tap. Sluttavtalen som tryllekunstneren endte opp med innebar en utbetaling på elleville 700 000 kroner til samarbeidspartneren.

«Etter dette kunne ikke lenger selskapet oppfylle sine forpliktelser», heter det i innberetningen, ifølge Kapital.

- Selskapet begjærte selv oppbud, og for øvrig synes det å ha vært en ryddig forretningsførsel i selskapet, forteller bobestyrer.

Dette er ikke første gang 34-åringen har hatt økonomiske problemer. I 2011 måtte han slå selskapet World of Illusions konkurs. Selskapet ble ifølge Tønsbergs Blad stiftet for å drive turneen til 34-åringen, men det viste seg at det ikke fungerte.

GODE VENNER: Da «Flashdance» hadde premiere, dukket Alexx opp med Jan Gunnar Solli og Carina Dahl. Foto: Tore Skaar
GODE VENNER: Da «Flashdance» hadde premiere, dukket Alexx opp med Jan Gunnar Solli og Carina Dahl. Foto: Tore Skaar Vis mer

«Presentasjonen, markedsføringen, var for dårlig, noe som også medførte at altfor få billetter ble solgt», sto det i konkurspapirene.

Alexx Alexxander har ikke kommentert saken til Kapital, men konkursen virker ikke å plage ham nevneverdig. På nettsiden hans kommer det frem at han har tore planer om å fortsette med magien. Både i november og på nyåret i januar har han planlagt flere magiske show.

EPISODE TJUETRE: Alexx Alexxander kommer på besøk til Sigurd Storm og sørger for at julen blir magisk. Se alle episodene her: https://www.youtube.com/watch?v=2CNgVD1D3ic&list=PLxz-E8oobCInR3po1MEABvf4A6nDXxXts Regi, foto og klipp: Endre Vellene Prosjektleder, grafikk og b-foto: Håkon Eikesdal B-foto: Per Ervland, Lise Rafaelsen, Thomas Rasmus Ska... Vis mer

Tragisk fortid

34-åringen er ofte å se på rød løper, og trives godt i rampelyset. De siste månedene har han vært på en rekke premierer og fester sammen med norske kjendiser som Mia Gundersen og Carina Dahl, samtidig som han opptrer så ofte han kan. Livet har derimot ikke alltid gått på skinner for tryllekunstneren.

I 2005 opplevde den norske illusjonisten marerittet, da moren ble funnet drept og nedgravd på Tønsberg skytebane. Kort tid etterpå ble hans far arrestert og dømt til 15 års fengsel for drapet.

Magikeren tok først faren i forsvar, men innså etter hvert at politiet hadde rett. Han ble sint og lei seg, og satt med mange spørsmål som han i dag har innsett at han kanskje aldri vil få svar på. Det var i VGTV-serien Intervjuet med journalist at Alexx åpner seg opp og kommenterer familietragedien i 2013.

- Det som skjedde er en stor tragedie og det har ingen svar. Jeg hater den handlingen og det som skjedde med mammaen min. Hun var min bestevenn.

- Men jeg klarer ikke hate pappaen min for den fantastiske pappaen og kollega han har vært for meg gjennom hele min oppvekst og min karriere. Det går ikke an bare å skru av en bryter heller. Det er en vanskelig situasjon, forteller han.

Imponerende jobb

En annen skummel hendelse satt friskt i Alexx' minne da Se og Hør pratet med ham i 2016. Som deltaker i «Norske Talenter» ønsket han å vise publikum noe de sent ville glemme. Ikke visste 34-åringen at det var ham selv som ville sitte tilbake med et skremmende minne.

Alexx ble lagt ned i et lukket akvarium med håndjern og en lenke rundt kroppen, uten mulighet for å puste hadde han få minutter til å komme seg ut. Under prøvene hadde illusjonisten gitt beskjed til medhjelperne at han klarte seg selv. Det var derfor ingen som så på da Alexx ble låst ned i vannet.

LIVREDD: Da han ble låst ned i vanntanken på scenen fikk illusjonisten panikk og trodde at hans siste time var kommet. Da han kom ut gulpet han opp vann og kjempet etter pusten. Foto: Robert Dreier Holand
LIVREDD: Da han ble låst ned i vanntanken på scenen fikk illusjonisten panikk og trodde at hans siste time var kommet. Da han kom ut gulpet han opp vann og kjempet etter pusten. Foto: Robert Dreier Holand Vis mer

- Jeg ble umiddelbart grepet av panikk, og det var en forferdelig følelse, sa han.

- Jeg svelget masse vann og jeg så hele livet mitt passere i revy. Det var en helt ubeskrivelig følelse å være fanget i det mørke vannet.

Rett før en mulig katastrofe, innså teamet at noe var galt. Tanken ble låst opp i all hast og Alexx falt ut på gulvet og gulpet opp vann.

- Jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv. Likevel gjennomførte jeg nummeret på TV en stund senere etter atskillelig mer øving.

LES OGSÅ: - Skrev hemmelig gravid-kontrakt med eksen