<strong>DØD:</strong> The Prodigy-vokalist Keith Flint ble funnet død i sitt hjem tidligere i år. Foto: Duncan Bryceland/REX/ NTB scanpix
DØD: The Prodigy-vokalist Keith Flint ble funnet død i sitt hjem tidligere i år. Foto: Duncan Bryceland/REX/ NTB scanpix Vis mer

Keith Flint:

- Ikke tilstrekkelig bevis for selvmord

The Prodigy-vokalisten ble funnet død i mars.

Publisert

Den 4. mars ble The Prodigy-vokalisten Keith Flint (49) funnet død i sitt hjem i Essex, England. Uken etter skrev en rekke internasjonale medier, deriblant The Guardian, at Flint hadde tatt sitt eget liv, med henvisning til rettsmedisinere.

Ifølge Sky News finnes det ikke tilstrekkelig bevis for å konkludere med at dødsårsaken var selvmord.

Flint hadde en uspesifisert mengde stoffer og alkohol i kroppen da han døde. I en rettslig høring i Essex onsdag forklarte rettsmedisiner Caroline Beasley-Murray at hun hadde vurdert selvmord som en mulig dødsårsak, men at «man aldri kan vite hva som foregikk i tankene hans den dagen».

- For å registrere dødsfallet som et selvmord ville jeg ha måttet finne ut, med sannsynlighetsovervekt, at herr Flint tenkte ut ideen og foretok en overveid handling, vel vitende om at den ville føre til hans død.

- Med alt tatt i betraktning, mener jeg at det ikke finnes tilstrekkelig bevis for at det stemmer.

Legendestatus

Flint er mest kjent som vokalist i det nevnte bandet The Prodigy.

Trioen med det ikoniske punk-uttrykket besto av sistnevnte, Liam Howlett og Maxim Reality, og ble først kjent som en del av undergrunns-ravemiljøet, før de slo gjennom i 1992 med plata «Experience». Seinere har de fått nærmest legendestatus på den elektroniske scenen.

Aller mest er bandet kanskje kjent for de internasjonale suksessene «Firestarter» og den svært kontroversielle «Smack My Bitch Up» fra 1997 - som også nådde førsteplassering i Norge.

- Det er med den dypeste formen for sjokk og sorg vi kan bekrefte dødsfallet til vår bror og bestevenn, Keith Flint. En sann pioner, innovatør og legende. Han vil bli savnet for alltid, sa bandet i en uttalelse på sin Facebook-side da dødsfallet ble gjort kjent.

Trenger du hjelp?

- Akutt selvmordsfare: 113

- Legevakt: 116117

- Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40 // Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/

- Mental helse Telefon: 116 123 // Nettsted: https://www.sidetmedord.no/

- Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på: Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider: http://nssfinfo.no/

LES OGSÅ: Modellen druknet - nå blir ektemannen siktet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer