Mutya Buena:

Ikke til å kjenne igjen

Den tidligere popstjernens liv har endret seg drastisk de siste årene.

SJOKKERER: Den tidligere Sugababes-stjernen Mutya Buena er knapt til å kjenne igjen. Her avbildet ute i London i desember 2019. Foto: Can Nguyen/ Shutterstock/ NTB
SJOKKERER: Den tidligere Sugababes-stjernen Mutya Buena er knapt til å kjenne igjen. Her avbildet ute i London i desember 2019. Foto: Can Nguyen/ Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med låter som «Push the Button», «Round Round» og «Ugly» gjorde den britiske jentegruppa Sugababes det svært bra på hitlistene verden over. Her hjemme i Norge har hele 14 låter og åtte album vært innom topplista, med 2001s «Overload» som den desidert største hiten.

Som mange andre popgrupper og band, tok eventyret også slutt etter hvert for den britiske trioen. Gruppa har totalt hatt seks medlemmer, men det var Keisha Buchanan (36), Siobhan Donaghy (36) og Mutya Buena (35) som var den originale gjengen.

Sistnevnte kunngjorde sin exit i 2005, men ble gjenforent med den originale gjengen til en opptreden i fjor. Det var som en helt annen person enn den mange trolig husker.

2002: Heidi Range, Keisha Buchanan og Mutya Buena utgjorde Sugababes fra 2002. Her avbildet i London samme år. Foto: Stephen Hird/ Reuters/ NTB
2002: Heidi Range, Keisha Buchanan og Mutya Buena utgjorde Sugababes fra 2002. Her avbildet i London samme år. Foto: Stephen Hird/ Reuters/ NTB Vis mer

Buena er i dag 35 år gammel, men ligner ikke sitt tidligere jeg lenger. Det er naturligvis å forvente når man blir eldre. Mange husker henne imidlertid som brunetten med de tynne øyenbrynene og piercingen på overleppa. Men noe har skjedd siden den gang.

EKSPERIMENTERER: Sugababes-stjernen ser ut til å teste ulike typer sminke og hårfarge for tiden, og er ikke lett å kjenne igjen fra glansdagene som popstjerne. Her i mai 2019. Foto: Can Nguyen/ REX/ NTB
EKSPERIMENTERER: Sugababes-stjernen ser ut til å teste ulike typer sminke og hårfarge for tiden, og er ikke lett å kjenne igjen fra glansdagene som popstjerne. Her i mai 2019. Foto: Can Nguyen/ REX/ NTB Vis mer

Drastiske endringer

Da hun forlot den populære jentegruppa markerte det nemlig starten på et nytt liv for sangeren.

I 2009 var hun med i «Celebrity Big Brother», men forlot huset etter 15 dager. I 2014 ble sangeren erklært konkurs. Og i 2018 prøvde hun å finne kjærligheten i programmet «Celebs Go Dating» uten å lykkes - for å nevne noe.

20 ÅR SIDEN: Slik husker nok de fleste Buena. Her avbildet i 2005. Foto: David Fisher/ REX/ NTB
20 ÅR SIDEN: Slik husker nok de fleste Buena. Her avbildet i 2005. Foto: David Fisher/ REX/ NTB Vis mer

I årene mellom har hun også rukket å gjøre drastiske endringer på utseendet. De nevnte tynne øyenbrynene og piercingene er der fremdeles, men nå i en noe større, og mer sjokkerende, grad.

COMEBACK: Over tre år siden Adeles forrige offentlige opptreden, er hun endelig tilbake når hun er vert for «Saturday Night Live» lørdag 24. oktober. Video: SNL Vis mer

Dekket av blekk

En av grunnene til at utseendet hennes i dag kanskje får folk til å sperre opp øynene litt ekstra, er alle tatoveringene. Store deler av kroppen hennes er nemlig dekket av blekk.

Bryst, hals, lår, armer og private deler. Den imponerende blekksamlingen inneholder blant annet et fuglebur på brystet, musikknoter på armene, blomster på lårene og en klokke på armen.

Hun har også foreviget datterens navn, Tahlia.

FORANDRET: Mutya Buena på den røde løperen i april i fjor. Foto: Splash News /NTB
FORANDRET: Mutya Buena på den røde løperen i april i fjor. Foto: Splash News /NTB Vis mer

Det som en gang bare var en uskyldig ansiktspiercing, har de seineste åra utvidet seg til å bli flere. Begge kinn, tunge, tinning, underleppe og nese har nemlig blitt stukket med piercingnålen.

- Jeg liker å være ekstrem

Sangeren har tidligere innrømmet at hun har fikset på utseendet. I 2010 avslørte hun nemlig at hun brukte fem tusen britiske pund, eller i overkant av 58 000 kroner, på rumpeimplantater.

- Jeg undersøkte det for litt tid siden. Alle har det i Brasil og USA. Jeg ville bare ha den litt mer spretten, fortalte hun til Heat Magazine, gjengitt av Mirror, den gang, og la til:

- Det er ikke det at det er noe galt med den (rumpa journ.anm), det er bare en forandring. Jeg liker å være ekstrem.

I 2013 gjorde hun ytterligere endringer med kroppen, da hun fjernet brystimplantatene sine.

SPICY: Spice Girls-medlem avslører i nytt intervju at hun på 90-tallet hoppet til køys med en i den berømte jentegruppa. Vis mer

- Jeg kan endelig ta på meg de trange kjolene som jeg ikke kunne før, fordi jeg bekymret meg for hvor store puppene mine så ut. Jeg er mye mer selvsikker, uttalte hun til Closer Magazine, gjengitt av Mirror, den gang.

Bryllup og barn

Siobhan Donaghy var også blant de tre originale medlemmene i jentegruppa. Donaghy forlot bandet i 2001 etter mye krangling med Keisha Buchanan. I 2013 kom det derimot tydelig fram at de to har blitt gode venner igjen.

Den gang giftet nemlig Donaghy seg med kjæresten Chris McCoy, noe som ble bekreftet i sosiale medier av ingen ringere enn nettopp Buchanan.

«Den vakreste bruden jeg noen gang har sett! Siobhan, jeg er så stolt av deg. For en fantastisk dag. Kjempeglad i deg. Chris, du er den hyggeligste fyren i verden! Gratulerer til herr & fru McCoy!» skrev hun.

I april 2017 bekreftet artisten at hun ventet sitt første barn med ektemannen, fire år etter at de ble smidd i hymens lenker. I august samme år kom sønnen Ford Charles til verden.

Siste ut av gruppa

Keisha Buchanan var med i Sugababes helt fra 1998 til 2009 og var med det den siste av de originale medlemmene til å forlate gruppa.

- Jeg har grått så mange tårer, men jeg er over det verste. Jeg tror faktisk at jeg har blitt en sterkere person av dette. Jentene er vennene mine, og jeg ønsker de bare det beste i tiden som kommer, sa hun da hun valgte å gi seg.

I ettertid, faktisk så seint som tidligere i år, fortalte hun ifølge BBC også åpenhjertig om vanskelighetene hun følte på som det eneste mørke medlemmet av bandet.

Tidligere har det også gått rykter om at hun følte seg presset ut av de andre bandkollegaene. I ettertid hevdet Buchanan derimot at det var hennes eget valg.

- Det er ingen vonde følelser mellom meg og jentene nå. Det er på tide å komme seg videre. Jeg vil ikke gråte mer. Vi klarte rett og slett ikke å jobbe med hverandre - vi var ikke glade, Heidi og meg. Jeg var deprimert. Man skal ikke være nødt til å gå på eggeskall når man er på jobb, sa stjernen.

LES OGSÅ: - Vi har driti oss ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer