Kevin Soleng:

Ikke til å kjenne igjen

«Paradise»-Kevin vekker oppsikt.

Kevin Soleng, kjent fra «Paradise hotel», er nesten ikke til å kjenne igjen Vis mer
Publisert

Et sikkert vårtegn er at nye realitydeltakere blomstrer fram, og det er få norske serier som har produsert like mange influensere og glamourmodeller som «Paradise Hotel». Helt siden 2009 har serien hostet opp den ene solbrune partypersonen etter den andre. Når serien går på tv, soler de seg i glansen av oppmerksomheten.

Enkelte bevarer noe av berømmelsen, mens andre holder seg i rampelyset ved å hoppe videre på andre produksjoner.

Etter 12 sesonger med «Paradise Hotel» har det blitt en del legendariske øyeblikk. Her kan du se noen av dem! Vis mer

En av dem man kan si har forsvunnet delvis, er Kevin Soleng (31). Han var med i 2015, i en sesong mange trolig husker. Den bød på drama, kjærlighet og intriger som aldri før, og var flere sitt første møte med blant andre Isabel Raad (26) og Pierre Louis (27).

Soleng har siden deltakelsen jobbet som personlig trener og artist, og har de siste månedene fått store mengder oppmerksomhet. Den har ikke vært positivt ladet. Nå ønsker han å ta et oppgjør med «haterne» og janteloven.

NY STIL: Det er åpenbart at Soleng henter inspirasjon fra hip hop og gatekultur. Det setter ikke alle like stor pris på. Foto: Privat
NY STIL: Det er åpenbart at Soleng henter inspirasjon fra hip hop og gatekultur. Det setter ikke alle like stor pris på. Foto: Privat Vis mer

- Plukket meg opp

Før han snakker om det nye livet og kritikken, er det lurt å ta et tilbakeblikk på det gamle. Soleng var omtalt i flere norske aviser i realityperioden, måtte avkrefte homorykter, var på de villeste festene og var ettertraktet av jentene. Han kunne fortsatt livsstilen, men sånn ble det ikke.

- Jeg har hatt noen tøffe år, jeg skal være ærlig om det. Jeg følte ikke at jeg gjorde det noe bra, og gikk på en liten smell. Da bestemte jeg meg for å kutte ut falske folk, reise til hjemstedet mitt og komme i kontakt med barndomsvennene mine igjen, sier han.

DEN GANG DA: Slik så Kevin Soleng ut da han entret offentligheten som realitydeltaker i 2015. Foto: Privat
DEN GANG DA: Slik så Kevin Soleng ut da han entret offentligheten som realitydeltaker i 2015. Foto: Privat Vis mer

- Det har vært helt nødvendig. Det er ekte folk, som tar meg for den jeg er. De plukket meg opp igjen da jeg var i mange biter, forklarer han.

Da han hadde funnet seg selv igjen, var lageret med selvtilliten han ble kjent for i 2015 igjen fylt opp til randen. Nå skulle det satses på både musikk og jobben som personlig trener.

- De siste årene har jeg vel jobbet rundt 80 prosent, mens jeg har fylt fritida med mye annet sprell. Trygge rammer med leken frihet, sier han.

Han blir fremdeles gjenkjent av folk som så ham på tv for fem år siden, som gjerne vil ha selfies eller slå av en prat. Nylig ble han kastet ut av et utested på grunn av all pågangen, hevder han.

- Dagen etter skjedde det samme med Erling Braut Haaland, på samme utested. Jeg har fleipa litt med at han gikk i mine fotspor, sier han.

KJÆRLIGHETSERKLÆRING: Artist Andreas Haukeland, eller «Tix», har dedisert sin nye låt «Deg Eller Ingenting» til Marthe Brenne, som han møtte på «Paradise Hotel» i fjor. Vis mer

- Mye dritt

Flere har den siste tiden bemerket seg et stilskifte hos Soleng. Han har alltid hatt en urban stil, men de siste årene har det virkelig eskalert. Det har vært helt bevisst.

- Jeg uttrykker meg gjennom stilen min og musikken. Folk tenker kanskje at jeg ser slem ut, men det stemmer ikke. Jeg er bare en godgutt, flirer han over telefonen.

Joggedresser i alskens farger, en sveis som minner om Aaron Carters for 20 år siden og posering med våpen har satt i gang nysgjerrigheten hos flere. Det er kanskje særlig det røffe gateuttrykket og det ene bildet med pistol enkelte stusser ved. Han har fått så Gucci-capsen har passet flere ganger.

REAKSJONER: Denne falske pistolen figurerer på flere av Solengs innlegg. Den kan ha vært grunnen til at han brått fikk masse politi hos seg en morgen. Foto: Privat
REAKSJONER: Denne falske pistolen figurerer på flere av Solengs innlegg. Den kan ha vært grunnen til at han brått fikk masse politi hos seg en morgen. Foto: Privat Vis mer

- Det er visst ikke lov å være annerledes eller å ville ha oppmerksomhet. Janteloven har vært etter meg i alle år, men de siste årene har det vært ekstremt, sier han oppgitt.

Soleng har bodd i Sandnes i mange år, og sier han trives. Likevel mener han at det ikke alltid er rom for å være seg selv på et lite sted, og at de som stikker seg ut ofte blir målskiver.

- Jeg får mye hat, noe jeg ikke skjønner. Jeg er jo bare snill med folk. Det føles veldig urettferdig, fordi jeg har alltid vært god og snill. Jeg sier ikke at alle trenger å like meg, men det er slitsomt å alltid gå i oppoverbakke.

At folk kommenterer stilen hans, er en ting. Soleng har alltid vært interessert i hip hop, og forteller at han som unggutt kledde seg i store bukser og hettegensere. Det han kler seg i nå, er bare en mer moderne utgave av det, mener han. At folk derimot sprer rykter, takler han dårligere.

- På den gamle arbeidsplassen min gikk det rykter om at jeg sendte nakenbilder til unge jenter. Det stemte ikke i det hele tatt. Jeg synes det ble så provoserende at jeg sluttet. Det såret meg. Nå jobber jeg et mindre sted, og trives godt med det.

90-TALLS: Artistens nye stil hekter seg på klare elementer fra 1990-tallet. Sveisen kan blant annet minne mye om en viss boybandstjerne. Foto: Privat
90-TALLS: Artistens nye stil hekter seg på klare elementer fra 1990-tallet. Sveisen kan blant annet minne mye om en viss boybandstjerne. Foto: Privat Vis mer

Politiet på døren

Rykter og diskusjoner blant «haterne» har også sørget for større problemer for 31-åringen. I forbindelse med promoteringen av låten «Drive By», tok han ut store mengder kontanter og kjøpte seg en luftpistol.

- Det skulle jo være litt gangster, så jeg måtte trå til. Selv om det er en falsk pistol, var den ikke akkurat billig. Vi ville ha noe som så så realistisk ut som mulig.

Pistolen figurerte også i en rekke innlegg på Instagram, der han har 15 000 følgere. Den så såpass ekte ut at enkelte skal ha sendt inn bekymringsmeldinger til politiet om ham.

KVITTERING: I ekte hip hop-ånd måtte Soleng flashe litt cash. Da politiet spurte om hvor pengene kom fra, viste han fram en bankutskrift og forklarte at han hadde tatt ut pengene for å promotere ei låt. Foto: Privat
KVITTERING: I ekte hip hop-ånd måtte Soleng flashe litt cash. Da politiet spurte om hvor pengene kom fra, viste han fram en bankutskrift og forklarte at han hadde tatt ut pengene for å promotere ei låt. Foto: Privat Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med Sør-Vest politidistrikt, som verken ønsker å avkrefte eller bekrefte det Soleng skal fortelle nå. Han hevder nemlig at han en morgen i mai fikk flere politimenn inn i leiligheten, ikledd skuddsikre vester og utstyrt med maskinpistoler.

- Jeg ble vekket av sju politimenn, som plutselig var inne på rommet mitt. De kom for å ha en razzia hos meg. Jeg ble jo veldig overrasket, for jeg kunne ikke skjønne hva jeg liksom skulle ha funnet på, sier han.

- Jeg gjorde som de ba om, og viste dem pistolen. De oppdaget fort at den ikke var ekte. De ble også veldig nysgjerrige på hvorfor jeg hadde så mye kontanter hjemme, og trodde sikkert jeg solgte narkotika eller noe. Men jeg viste dem kvitteringen fra nettbanken om at jeg hadde tatt ut pengene for å promotere en sang, flirer han.

Politiet skal så ha forlatt hjemmet hans, og han har ikke hørt noe fra dem siden. Han er ikke tiltalt eller siktet for noe, forteller han.

- Men jeg har sagt at jeg samarbeider om de skulle lure på noe mer.

DRAMA: Daniel og Pierre Louise, kjent fra «Ex on the Beach», blir programledere for «Singletown». Og de forventer at det både blir kjærlighet og drama. Vis mer

Gidder ikke familie

For tiden er Soleng singel, noe han har vært store deler av sitt voksne liv. Han hadde en kjæreste for ei tid tilbake, som han fortsatt har god kontakt med, men han stresser ikke med å finne seg en ny med en gang.

- Alle som kjenner meg vet at jeg liker litt yngre jenter, og jeg synes det er gøyalt å date. Det er ingen hemmelighet. Derfor vil jeg nok ikke ha en ny kjæreste med det første.

SINGEL: Soleng er for tida singel, og trives med det. Foto: Privat
SINGEL: Soleng er for tida singel, og trives med det. Foto: Privat Vis mer

Han kan heller ikke se for seg å leve som mange av vennene sine. De som er like gamle som ham, som allerede har to barn og en skilsmisse på cv-en.

- Jeg stresser ikke med det der. Jeg har egentlig mistet troen på at jeg kommer til å få en familie. Jeg ser så mange ødelagte forhold, med barn som må kjøres hit og dit annenhver helg. Det virker som et evig mas.

- Nei, jeg tror ikke det blir noe A4-liv på meg. Hva fremtiden bringer, vet man aldri, men jeg skal nok alltid utfordre janteloven og leve etter egne regler, avslutter han.

COMEBACK: Tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Ariel Søyland har flere år i rampelyset bak seg. Nå er hun klar for mer reality. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Slik brukte «Paradise Hotel»-vinnerne premiepengene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer