Amanda Bynes:

Ikke til å kjenne igjen - igjen

Amanda Bynes har vist seg å være en kameleon.

FORANDRET: Amanda Bynes har gått gjennom en stor forandring siden hun var på toppen av karrieren sin i 2008. Foto: Instagram. Video: She´s the man / Trailer, What i like about you / Trailer. Reporter: Thea Hope Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske skuespilleren Amanda Bynes (34) kunne ha gjort det stort i Hollywood, men livet skulle ikke bli slik for barnestjernen. Allerede som 12-åring begynte hun å gjøre suksess i bransjen, men overskrifter om prisnominasjoner og spennende roller ble fort erstattet av skandaler om narkotika, fyllekjøring og påkjørsler.

Vis mer

Bynes har på ingen måte lagt fra seg den skandaløse fortiden, selv om hun har hevdet å være på en bedre vei. I februar kunne hun fortelle at hun var forlovet med kjæresten Paul Michael, men noen uker senere skal de to imidlertid ha brutt forlovelsen. I mars hevdet Bynes at de to ventet barn, men dette ble siden avkreftet av advokaten hennes.

DEN GANG DA: Slik så Amanda Bynes ut i 2008, på toppen av karrieren. Siden har det gått nedover for den amerikanske skuespilleren. Foto: Marion Curtis/ Starpix/ REX/ NTB
DEN GANG DA: Slik så Amanda Bynes ut i 2008, på toppen av karrieren. Siden har det gått nedover for den amerikanske skuespilleren. Foto: Marion Curtis/ Starpix/ REX/ NTB Vis mer

I tillegg til alt dette, har utseendet hennes vekket oppsikt en rekke ganger. Den en gang blonde og tradisjonelt feminine skuespilleren har for lengst lagt den gamle looken på hylla, til fordel for et mørkere uttrykk.

Nye lokker

Det viser hun også frem nå, i et nytt bilde på Instagram. Hun har slettet alle bildene sine og døpt om kontoen sin til «Matte Black Online Store». Kontoen har siden juli stått tom, men nå viser hun altså seg selv frem for verden igjen.

Hun har ikke skrevet noe beskrivelse, og har skrudd av kommentarfeltet. Bildet vekker likevel oppsikt internasjonalt, som hos E! Online.

HEI SVEIS: Amanda Bynes' nye look overrasker. Foto: Privat
HEI SVEIS: Amanda Bynes' nye look overrasker. Foto: Privat Vis mer

Hun poserer i et par jeans med hull på knærne, en stor, rutete gul skjorte og har på seg briller. Det er det lange, svarte håret flest medier påpeker at er den mest oppsiktsvekkende detaljen ved hennes «nye» utseende.

Den nye sveisen ble først vist frem for tre uker siden, da forloveden hennes la ut en selfie sammen med henne.

OVERRASKET: Bynes' nye sveis ble først vist frem for tre uker siden, da forloveden hennes la ut dette bildet. Foto: Privat
OVERRASKET: Bynes' nye sveis ble først vist frem for tre uker siden, da forloveden hennes la ut dette bildet. Foto: Privat Vis mer

Får ikke gifte seg

I mai kunngjorde Bynes at hun er i ferd med å fullføre bachelorgraden fra moteskolen F.I.D.M.

34-åringen avslørte også planer om å åpne sin egen nettbutikk.

- Jeg har tilbrakt de siste to månedene i behandling. Jeg jobber med verktøy for å hjelpe meg med den sosiale angsten som fikk meg til å droppe ut av skolen for flere måneder siden. Nå er jeg på rett kjøl og gjør det bra, skrev hun.

- Jeg bor nå i et overgangshjem, og er i terapi i uken, fortsatte hun.

Vis mer

Videre fortalte Bynes at hun fortsatt er forlovet med Michael, som hun omtaler som «mitt livs kjærlighet». Det til tross for at det i mars ble meldt i flere nyhetsmedier at paret skulle ha gjort det slutt. Det var Michael selv som bekreftet at forlovelsen var brutt, men nå har paret altså planer om å gifte seg likevel.

Det er det imidlertid ikke sikkert at blir noe av. Bynes er nemlig under vergemål av foreldrene sine, noe som blant annet innebærer at foreldrene må godkjenne at datteren gifter seg.

Vergemålet skal imidlertid opp i retten i år, og det kan med andre ord bety at Bynes selv får lov til å bestemme om hun skal gifte seg eller ikke.

34-åringen har også skapt overskrifter for stilforandringen hun har vært gjennom. I 2017 fikk hun skryt fordi hun så friskere ut på lenge, men nå er hun igjen ugjenkjennelig fra barnestjernen hun var på 2000-tallet.

Håret har hun nemlig farget svart, og hun viser seg sjelden uten mørk eyeliner og stor nesering. Det er imidlertid den nye tatoveringen hennes som har vekket mest oppsikt - et stort hjerteomriss på det ene kinnet.

LES OGSÅ: Bryter tausheten etter kritikken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer