Ikke snakket sammen på ti år

- Han stjal fra meg.

NY DOKUMENTAR: Nicklas Bendtner har deltatt i en ny dokumentar om eget liv. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
NY DOKUMENTAR: Nicklas Bendtner har deltatt i en ny dokumentar om eget liv. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er flere hittil ukjente videoopptak som blir vist frem i den nye dokumentaren om Nicklas Bendtner (36) - hvor den tidligere danske fotballstjernen tar seerne med på en reise i sitt innholdsrike liv.

Det blir blant annet vist frem noen opptak som er mer enn 30 år gamle, hvor du kan se en samlet og glad familie.

STOR STAS: Tone Damli tenkte hun skulle la Martin Ødegaard få være i fred. Ødegaard selv hadde andre planer. Video: Rødt Kort. Vis mer

Det er derimot én som glimrer med sitt fravær i dokumentaren, og det er han som styrer kameraet: Bendtners far, Thomas.

Han var både rådgiver og agent for sønnen da han fikk sitt store internasjonale gjennombrudd på fotballbanen for engelske Arsenal - etter overgangen fra F.C. København.

Etter hvert ble forholdet mellom far og sønn et mørkt kapittel i begges liv.

- Han stjal fra meg og utnyttet min situasjon som profesjonell fotballspiller, sier Bendtner selv i dokumentaren, ifølge danske B.T.

Thomas Bendtner ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen.

INSPIRERT: I TV 2-serien «Føkkings Fladseth» har serieskaper og hovedrolle et sterkt ønske om å kopiere Haaland-historie. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

Han var også leder for sønnens smykkefirma, Noble by Bendtner, som lekket penger og til slutt gikk under for rundt ti år siden.

- I mange år styrte han karrieren min etter hva som var bra for ham og hans partnere. Men det verste er at han har misbrukt min tillit. Han visste jo at han var mitt store idol, sa Bendtner i et intervju om faren tilbake i 2018.

Det hjelper heller ikke at da Bendtner skilte lag med Caroline Feming, som han har en sønn sammen med, tok moren og faren hennes parti.

Senere har Bendtner tilgitt moren. Faren derimot, skal han ikke ha snakket med på ti år, ifølge B.T. Foreldrene til Bendtner er skilt og faren skal for noen år siden ha overlevert sønnen et skriv i håp om å legge fortiden bak seg og skvære opp.

ROMANTIKK: Erling Braut Haaland og kjæresten Isabel Haugseng Johansen ga hverandre et avskjedskyss da Haaland ankom Sola lufthavn. Video: Se og Hør. Vis mer

- Hvis man kan gjøre ting som er så slemme mot et annet menneske, som i tillegg er ens eget kjøtt og blod, og deretter tror at man kan henge en notis på døren som skal løse alle problemer … Så kjenner man meg overhodet ikke godt nok. Hvis det var jeg som hadde såret mine nærmeste på en slik måte, ville jeg gått gjennom ild og vann for å gjøre det godt igjen, har Bendtner uttalt.

LES OGSÅ: Elskerinnen slår tilbake