Anne-Kat. Hærland:

- Ikke snakk sånn til stemoren din

Anne-Kat. Hærland nekter å bli kalt bonusmamma.

STEMOR: TV-profil og komiker Anne-Kat. Hærland snakker ut om stemor-rollen. Hun hater å bli kalt bonusmamma. Foto: NTB Scanpix
STEMOR: TV-profil og komiker Anne-Kat. Hærland snakker ut om stemor-rollen. Hun hater å bli kalt bonusmamma. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I august ble TV-profilen og komiker Anne-Kat. Hærland (45) og ungdomskjæresten Kåre Joap Pedersen smidd i hymens lenker i all hemmelighet i parets egen hage på Smestad i Oslo.

Det var i 2016 Anne-Kat. og ektemannen fant tilbake til hverandre etter 20 år fra hverandre. Det nye ekteskapet kom også med to bonusbarn for Anne-Kat. sin del, en på 10 år og en på 12 år.

I et nylig intervju med Dagbladet forteller 45-åringen at hun er fast bestemt at hun er en stemor - ikke en bonusmamma eller reservemamma.

- Vi likte den referansen. «Ikke snakk sånn til stemoren din!», kan jeg si. Eller, «se, stemoren din har blitt ond», og så tuller vi med det, forteller hun til avisen.

Forbyr blogging

Anne-Kat. er glad i stemor-rollen, og forteller til avisen at noe av det fineste med å være stemor er å kunne bidra til å lære barna humorforståelse.

- Vi må ikke bli redde for å tulle med hverandre. Det er forskjell på hva som er ondskapsfullt og hva som bare er tøysete. Satire er ikke mobbing, forteller Anne Kat., og legger til at hun nå har introdusert barna for Monty Pytons «Life of Brian».

Men selv om den lille familien kan tøyse og tulle med hverandre, er Anne-Kat. streng på det som kommer til fremtidsplaner.

- Jeg har sagt at det er to ting jeg håper de aldri starter med. Det ene er å begynne å blogge og det andre er å kalle meg bonusmor. Det er barna enig i, sier hun til avisen.

Saken fortsetter under:

UT AV KOMFORTSONEN: Anne-Kat. Hærland forklarer at hun ønsket å utfordre seg selv. Hun ble derfor med Jarle Andhøy rundt Antarktis. Video: TVNorge Vis mer Vis mer

- De er ekte lykke

Det var i 2016 Anne-Kat. bekreftet overfor VG Helg at hun hadde funnet tilbake til ungdomskjæresten Kåre.

- Det er veldig hyggelig, sykt deilig, sa komikeren om forelskelsen.

Kåre Joao Pedersen var trommeslager i rockebandet Kåre & the Cavemen, da han møtte Anne-Kat. første gang.

I et intervju med Se og Hør i september, forklarte Anne-Kat. at kjærligheten mellom henne og Kåre er veldig sterk.

- Nå er det ekte lykke, slo hun muntert fast overfor Se og Hør.

Kan bli blind

Det var omtrent på den tiden, da Anne -Kat. røpet den nye forelskelsen, hun også åpnet opp om diagnosen hun fikk for over 20 år siden.

Overfor VG Helg fortalte hun at hun lider av øyesykdommen Retinitis pigmentosa, som på sikt kan gjøre henne helt blind.

Øyesykdommen Retinitis pigmentosa gjør at cellene på netthinnen dør i sakte tempo. Dette fører til innsnevret syn, og sjansen for å bli helt blind er reell.

- Denne diagnosen har jo ligget under alt jeg har gjort i 20 år. Kanskje man nå skjønner mer av hvor alt kommer fra, forstår raseriet i humoren, sa den tidligere «Nytt på nytt»-profilen til avisen.

Samme året satt 45-åringen opp sceneshowet «Gudbedre», hvor hun blant annet tok opp sitt stadig dårligere syn.

- Jeg modererer meg ikke et eneste sekund. Denne kua skal melkes til det bare er pulver igjen, for min egen sinnsro skyld, fortalte Anne-Kat. i intervjuet med VG.

Anne-Kat. gjorde seg for mange bemerket gjennom sin deltakelse i Nytt på Nytt, der hun var fast paneldeltaker fra 1999 til 2007. Siden den gang har hun blant annet stått på scenen som standupkomiker og hatt sitt eget show på Latter i Oslo: «Gudbedre».

Nå for tiden er hun aktuell med regi på komikerkollega Adam Schjølbergs (35) forestilling «Mellom barken og feen», på Latter i Oslo.

Anne Kat. Hærland intervjues om den to måneder lange deltakelsen i programmet "Berserk - i pionerenes farvann" der hun kan fortelle at hun ble forandret som menneske. Vis mer

LES OGSÅ: TV-stjernen (49) er gravid - etter seks spontanaborter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer