BER FOLK TENKE SEG OM: Sandra Lyng Haugen postet et innlegg på Instagram på kvinnedagen, hvor hun ber folk bidra til å minke slankepresset blant barn og unge.  Foto: FameFlynet Norway
BER FOLK TENKE SEG OM: Sandra Lyng Haugen postet et innlegg på Instagram på kvinnedagen, hvor hun ber folk bidra til å minke slankepresset blant barn og unge. Foto: FameFlynet NorwayVis mer

- Ikke snakk om slanking foran barna dine

Sandra Lyng Haugen er lei av slankepresset barn og unge blir utsatt for.

SEOGHØR.NO: Artist Sandra Lyng Haugen (26) har sett seg lei av slankepresset barn og unge blir utsatt for, og postet på kvinnedagen et innlegg via Instagram hvor hun ber folk tenke seg før de snakker om slanking foran barn og unge:

«Vi kvinner er alle forbilder for unge jenter, og det er flere enn vi tror som sliter med mat og selvbilde. Vær et godt forbilde, ikke snakk om slanking foran barna/småsøsknene dine, eller si at du føler deg tykk (når du kanskje egentlig er normalvektig). (...) Jeg vet det er vanskelig, jeg jobber selv med det hver eneste dag». Les hele innlegget her.

Til teksten har Sandra lagt ved et bilde av den amerikanske skuespilleren Jennifer Lawrence (23) - som også har fått føle på slankepresset.

Mosjøen-jenta har tidligere avslørt at hun har slitt med spiseforstyrrelsen bulimi siden hun var 13 år. Hun har også fortalt at hun fikk sjokkbeskjed fra sitt tidligere plateselskap om at hun var for tykk:

- Jeg fikk beskjed om at de ikke kom til å gi ut annensingelen fra albumet mitt før jeg hadde slanket meg. De mente jeg var for tykk. Jeg brukte mat som et middel når jeg hadde det vondt. Jeg svelget de vonde følelsene med maten, og så kastet jeg opp og trodde de var borte. Det føltes som en renselse, fortalte hun til VG i 2009.

26-åringens følgere hyller nå artisten for innlegget:

«Flott skrive! Gode verdiar og syn du sprer her ♡ :-) Kred! :-)», skriver blant annet en som kaller seg Frukvakkis.

På tampen av fjoråret fant Sandra lykken på ny da hun og CLMD-dj Martin Bjercke (25), og under Spellemann-utdelingen i Stavanger tidligere i år avslørte 25-åringen overfor Seoghør.no hva han falt for ved artistkjæresten:

- Hun har enorm sjarm og et fantastisk smil!

LES OGSÅ: - Alder og penger bryr jeg meg ikke om i det hele tatt