Earthshot Awards:

Ikke skjedd på nesten to år

Søndag kveld gikk Earthshot Award av stabelen i London, hvor Emma Watson gjorde en sjelden opptreden.

OVERRASKET: Emma Watson overrasket på sin første løper på nesten to år. Foto: Doug Peters/Pa Photos/NTB
OVERRASKET: Emma Watson overrasket på sin første løper på nesten to år. Foto: Doug Peters/Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert

Søndag kveld strømmet kjendisene til den grønne løperen i anledning Earthshot Awards. Earthshot Awards er en prisutdeling som skal arrangeres årlig fra 2021 til 2030.

Hvert år tildeles fem vinnere en pris for løsninger som utgjør en vesentlig forskjell for miljøet. Prisen deles ut av Royal Foundation, som har hovedkontor i London, og tar utgangspunkt i FNs bærekraftsmål.

Earthshot Awards ble lansert i 2020 av prins William (39) og TV-profilen David Attenborough (95), med støtte fra et bredt spekter av enkeltpersoner og organisasjoner dedikert til klimahandlinger.

SHOW: Under klimakonserten «Climate Live Sweden» viste klimaaktivisten Greta Thunberg seg fra en helt ny side. Video: Climate Live Sweden Vis mer

Første gang på to år

Én av kjendisene som var til stede på prisutdelingen var «Harry Potter»-skuespiller Emma Watson (31). Det var imidlertid første gang skuespilleren poserte på en løper på nesten to år, skriver E! News.

Sist gang 31-åringen deltok på et slikt arrangement var under premieren av «Little Women» i desember 2019 - tre måneder før pandemien inntraff med full styrke.

RESIRKULERT: Watsons kjole-topp var resirkulert fra ti brudekjoler. Foto: Doug Peters/Pa Photos/NTB
RESIRKULERT: Watsons kjole-topp var resirkulert fra ti brudekjoler. Foto: Doug Peters/Pa Photos/NTB Vis mer

På søndagens arrangement kom Watson ikledd et dristig og bærekraftig antrekk. 31-åringen, som fungerte som en programleder under utdelingen, hadde tatt på seg en hvit rygg- og ermeløs kjoleliknende topp i tyll.

Overdelen skal ha vært resirkulert fra ti brudekjoler fra Oxfam - en veldedig organisasjon som tar sikte på å hjelpe fattige kvinner, ifølge The Evening Standard.

ANKOM ALENE: Skuespilleren ankom prisutdelingen uten kjæresten. Foto: Doug Peters/Pa Photos/NTB
ANKOM ALENE: Skuespilleren ankom prisutdelingen uten kjæresten. Foto: Doug Peters/Pa Photos/NTB Vis mer

Toppen hadde hun stylet med en svart bukse og det som så ut til å være svarte boots. Skuespillerens kjæreste, Leo Robinton, var imidlertid ikke å se på prisutdelingen.

VEKKER OPPSIKT: Megan Fox etterlot lite til fantasien på Video Music Award-utdelingen. Video: Entertainment Tonight. Reporter: Jonas Andersen Vis mer

Miljøbevisst klesvalg

Det britiske hertugparet var også til stede under Earthshot Awards søndag. Kate (39) bar en lilla kjole fra Alexander McQueen med et belte i midjen.

Hun hadde på seg kjolen første gang i 2011, og fulgte dermed arrangementets kleskode som ba gjestene om å møte i miljøbevisste antrekk.

Prins William på sin side stilte i en grønn velourblazer, som matchet den grønne løperen.

GJENBRUK: Hertuginnen valgte en kjole fra Alexander McQueen for anledningen. Foto: Henry Nicholls/Reuters/NTB
GJENBRUK: Hertuginnen valgte en kjole fra Alexander McQueen for anledningen. Foto: Henry Nicholls/Reuters/NTB Vis mer

Får kritikk

I forkant av arrangementet gikk prinsen hardt ut mot det økende fokuset på turisme ut til verdensrommet, og mente entreprenører heller burde fokusere på å redde jorden, sa han i et intervju med BBC.

- Vi trenger at noen av verdens beste hjerner og tenkere er fokusert på å prøve å fikse denne planeten, istedenfor å finne et nytt sted å leve, uttalte prinsen ved snakk om det nåværende kappløpet om verdensrommet.

I forrige uke ble «Star Trek»-skuespiller William Shatner (90) den eldste personen som har reist til verdensrommet da han var med i Amazon-gründer Jeff Bezos' (57) Blue Origin-flygingen.

Sir Richard Branson (71) og Elon Musk (50) bygger også opp verdensromvirksomheter.

Da prins William og hertuginne Kate besøkte Skottland Violence Reduction Unit overrasket hertuginnen. Video: Instagram @dukeandduchessofcambridge Vis mer

En som imidlertid har reagert på prinsens uttalelser er Shatner, som mener briten tar feil.

- Ideen er ikke å være sånn «hei, se på meg - jeg er i verdensrommet». Jeg vil si til prinsen, og jeg håper prinsen får høre, at dette er et skritt i retning om å få industrien opp der. På den måten kan vi få alle de forurensende næringene, spesielt for eksempel strømindustriene, vekk fra jorden, sa skuespilleren til Entertainment Tonight.

LES OGSÅ: Dropper brorens feiring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer