Hillary Clinton:

Ikke skjedd på 21 år

Hillary Clinton gjorde comeback under nattens Met-galla.

OVERRASKET: Hillary Clinton overrasket på den røde løperen under Met-gallaen. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
OVERRASKET: Hillary Clinton overrasket på den røde løperen under Met-gallaen. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I natt strømmet de største stjernene til den årlige Met-gallaen i spektakulære antrekk. Stjerner som Kim Kardashian (41), Cara Delevingne (29) og Blake Lively (34) var blant dem som fikk mest oppmerksomhet i de ikoniske trappene, men også en gammel kjenning overrasket på den røde løperen.

Hele 21 år etter forrige gang var nemlig USAs tidligere utenriksminister og presidentfrue, Hillary Clinton (74), tilbake på den famøse motefesten.

COMEBACK: Hillary Clinton under nattas Met-galla. Foto: Mike Coppola / AFP / NTB
COMEBACK: Hillary Clinton under nattas Met-galla. Foto: Mike Coppola / AFP / NTB Vis mer

I mai 2001 hadde hun nylig startet sine plikter som senator for New York og gjorde dermed det New York-politikere pleier å gjøre: Delta på Met-gallaen.

Den gang hadde hun kledd seg i en leopardkjole med brunt sjal. I år valgte hun imidlertid et antrekk med et sterkt budskap.

VANSKELIG: Kim Kardashian er kjent for å sjokkere med sine antrekk, og under Paris Fashion Week var det intet unntak. Video: Youtube/Rød Løper Vis mer

Kjole med budskap

I en rød, spesialtilpasset kjole fra Joseph Altuzarra hyllet hun nemlig de kvinnene som har inspirert henne opp gjennom årene.

Langs folden over brystet var intet mindre enn 60 kvinnenavn brodert inn, inkludert Rosa Parks, Lady Bird Johnson og Clintons mor, Dorothy Rodham. Det skriver amerikanske Vogue.

FORRIGE GANG: Hillary Clinton under Met-gallaen i 2001, der teamet omhandlet perioden Jacqueline Kennedy var presidentfrue. Foto: Ron Frehm / AP / NTB
FORRIGE GANG: Hillary Clinton under Met-gallaen i 2001, der teamet omhandlet perioden Jacqueline Kennedy var presidentfrue. Foto: Ron Frehm / AP / NTB Vis mer

- Jeg ville ha fylt hele kjolen, skal Clinton ha sagt til Vanessa Hudgens og Hamish Bowles under Vogue-livestreamen fra den røde løperen, ifølge New York Post.

GALLA: Da Kim Kardashian møtte opp på en MET-gala, var det flere som sperret opp øynene. I etterkant kritiserte også leger antrekket hennes. I en episode av «Keeping up with the Kardashians», fikk vi se alt strevet som krevdes for å få på kjolen. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

Designeren av kjolen ville også at antrekket skulle komme med et budskap.

- På godt og vondt, alt hun har på seg blir dissekert og analysert så grundig at du må være veldig gjennomtenkt over valgene du tar, uttalte han til Vogue, og utdypet videre:

KVINNENAVN: På kjolen var det brodert inn 60 kvinnenavn. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
KVINNENAVN: På kjolen var det brodert inn 60 kvinnenavn. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer

- Jeg visste at kjolen måtte ha en personlig komponent for henne. Når en som Hillary er på Met-gallaen er det ikke bare «der er Hillary og hun har på seg en kjole.» Det har mye mer betydning. Jeg følte at det måtte være veldig gjennomtenkt hva kjolen ville bety for temaet og for anledningen.

Årets tema var «In America: An Anthology of Fashion», som fungerte som en del to av fjorårets «A Lexicon of Fashion». Temaet skulle ifølge Vogue feire «inkluderingen» til amerikansk mote.

DRAMATISK: Det gikk ikke helt som planlagt da Kourtney Kardashian fikk fikset håret sitt før en tilstelning sammen med søsteren Kim Kardashian West. Det fortalte de om i serien «Keeping Up With The Kardashians». Video: Hayu via TV2 Sumo Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg kjempet imot det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer