PLATEKLARE: Chirag og Magdi i Karpe Diem ga ut sin andre plate mandag denne uken.  Foto: Seher.no/Anders Myhren
PLATEKLARE: Chirag og Magdi i Karpe Diem ga ut sin andre plate mandag denne uken. Foto: Seher.no/Anders MyhrenVis mer

- Ikke send oss truser!

Men plate-aktuelle Karpe Diem digger fansen...

SEHER.NO: Gutta i i hip hop-duoen Karpe Diem er i disse dager aktuelle med deres andre album - "Fire vegger".

Den forrige platen "Rett fra hjertet" ble en kjempesuksess, og låten "Piano" en megahit som bragte Chirag Rashmikant Patel (24) og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (24) helt til topps på singellistene.

Duoen fikk også en MTV Europe Music Awards-nominasjon og platen ble kåret til "Årets hip hop-album" under Alarm-utdelingen.

Ingen truser i posten
Men selv om de nå, etter 9 år i det norske hip hop-miljøet, er blitt store stjerner og gjenkjennes på gaten, har de kun opplevd positive ting med kjendistilværelsen, og da særlig med fansen. Selv om de ikke har fått en eneste dametruse slengt etter seg så langt...

Se videointervju med Karpe Diem nederst i saken!

- De har kjøpt skiva vår og kommet på konserter og støtta oss. Det er ikke mange som får det til. Men vi har fått lite truser i posten, og vi er glade for det - ikke send truser i posten!!! humrer Chriag til Seher.no, og legger til:

- vi har hatt utrolig mye positive opplevelser med det. Når folk mener den låten der er dødskul, den betyr det her for noen. At det betyr noe liksom...

- Det er oss
Suksessen rapperne hadde med den forrige platen gjør at det nå er knyttet store forventninger til oppfølger-albumet, som ble lagt ut for salg mandag 29. september. 

Den første singelen "Under overflaten (som Marit Larsen) har allerede blitt spilt masse på norske radiostasjoner, og den nyeste singelen "Stjerner" ser også ut til å bli en hit.

Se musikkvideoen til "Stjerner" lenger ned!

Ifølge hip hop-duoen er den nye platen, og låtene, enda mer personlige enn de forrige.

- Den forrige platen var veldig personlig og det var ganske mange personlige temaer. Men i motsetning til veldig mange andre musikksjangere, så er det en rapper skriver om noe han skriver selv. Man er ingen låtskriver. Så det er ikke noen act, det er ikke noe piss, det er oss, og det er derfor vi har kalt plata "Fire vegger". Det er kanskje temaer man snakker om innen hjemmets fire vegger, men ikke utenfor eller omvendt. Så vi har da tatt en hammer og hamra ned og revet hele veggen, dumme som vi er, sier Magdi.

Rapperne har også fått med seg sine respektive familier på coveret til platen, nettopp fordi sangene handler om mye av det som skjer hjemme innen familiens husvegger.

- Det tok en måned å overtale mamma til å være med, men hun synes det er helt greit. Jeg hadde ikke akkurat tvunget henne til å være med, sier en smilende Magdi.

Chirag tror også at en av årsakene til duoens suksess, er nettopp det at de tør å by på seg selv slik de gjør.

- Vi skjønte at det kanskje ble litt mye å be om da vi ba familien være med på coveret. Men jeg tror det blir bedre musikk når man tør å by på seg selv, sier han.

Setter pris på anerkjennelsen
At rapperne nå har fått mulighet til å gi ut et nytt album, nok en gang er nominert i kategorien "Best Norwegian Act" under MTV Europe Music Awards og har fått såpass stor anerkjennelse innen det norske hip hop-miljøet, er noe de setter utrolig stor pris på.

- Det har gått veldig gradvis for oss. Det var ikke sånn at vi bare våkna opp en dag og tenkte "wow, hva skjedde?". Vi startet med de lokale avisene, spilte på fritidsklubber der vi pleide å henge og den type ting. Og så blir man eldre og begynner å gjøre større intervjuer og større konserter og så fortsetter det sånn, forteller Magdi.

- Men det er gøy da. Det er gøy å få den anerkjennelsen det er i det. Det tror jeg alle som driver kunstnerisk utfoldelse setter pris på...at det blir gjenkjent, legger Chirag til.

Har du et kjendistips? Tips oss på

LES OGSÅ: - Norges beste hip hop-act?

Se videointervju med Karpe Diem nedenfor:

[obj:media:6908]Se musikkvideoen til "Stjerner" nedenfor:
seher@seher.no