- Ikke så veldig trist for meg

«Elling»-stjernen synes det var helt greit at Broadway-stykket fikk slakt.

SLAKT PÅ BROADWAY: Per Christian Ellefsen, som har blitt stjerne gjennom rollen som Elling, synes ikke det er så fryktelig trist at Broadway-stykket ikke ble en suksess.  Foto: SCANPIX
SLAKT PÅ BROADWAY: Per Christian Ellefsen, som har blitt stjerne gjennom rollen som Elling, synes ikke det er så fryktelig trist at Broadway-stykket ikke ble en suksess. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Per Christian Ellefsen (56) har blitt en av landets mest kjente skuespillere etter suksessen med «Elling»-filmene, basert på Ingvar Ambjørnsens bestselgende romaner.

I disse dager er 56-åringen aktuell i den finsk-norske skrekk-komedien «Rare Exports: The truth about Santa», hvor han spiller en amerikansk vitenskapsmann som leter etter den sanne julenissen.

Se trailer nederst i saken!

Filmen har Norgespremiere førstkommende fredag, og da Seher.no fikk ta en liten prat med Ellefsen i forbindelse med rollen, kunne han avsløre at det var et svært spennende filmprosjekt å være med på.

- Det har vært veldig morsomt å være med på, og jeg er utrolig imponert over hva de har fått til. Det er en god film som er veldig artig laget, og selv om den innehar elementer av grøss i seg, er det også en film med humor. Og så ender det på en måte som gjør at de mindre som ser den føler seg trygge når det er over, sier Ellefsen til Seher.no.

Midt oppi promoteringen av filmen, som har mottatt strålende kritikk i utlandet, har ikke skuespillerstjernen unngått å få med seg alt oppstyret rundt «Elling»-oppsetningen på Broadway i New York.

Stykket, som hadde premiere nylig, ble før helgen tatt av plakaten, etter å ha mottat slakt av amerikanske kritikere. Dette er imidlertid ikke Ellefsen spesielt lei seg for.

- Min oppfatning om det er vel at det ikke gikk så veldig bra. Så ja, det var jo ikke en sånn fryktelig trist melding for meg. Jeg hadde naturlig nok unnet dem å gjøre skikkelig suksess. Jeg hadde til og med tenkt å dra bort dit og se det, men det er klart at når det blir sånn, så er det jo litt synd. Men samtidig er det også en liten fjær i hatten til oss, og den jobben vi gjorde, sier han. 

Ellefsen dukket for første gang opp i rollen som Elling i 1999, da Petter Næss og Axel Hellstenius satte opp forestillingen «Elling og Kjell Bjarne» på Centralteatret i Oslo.

Og overfor Seher.no avslører skuespilleren at Næss, som regiserte den Oscar-nominerte filmen, også setter den norske versjonen fremfor den amerikanske.

- Jeg fikk nylig en SMS fra Petter Næss, som hadde vært der og sett det. Og han synes at vi burde få all honør for det arbeidet vi gjorde den gang på Centralteatret, da vi bygde opp dette stykket og fikk liv i det for første gang. Og det viser seg jo at selv om man snakker om Broadway og hvor stort det er, så er det ikke alltid like fantastisk. De har vel kanskje overspilt litt, og er kanskje redde for å stole på stykkets kvaliteter, sier han.

«Rare Exports: The truth about Santa» har Norgespremiere fredag. 3. desember.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:    - Jeg tok ut mitt eget barn

Se trailer til «Rare Exports: The truth about Santa» nedenfor: