Petter Northug:

Ikke ruspåvirket: - Stor betydning

Analysen av blodprøven som ble tatt av Petter Northug er klar.

RUSPROBLEM: Petter Northug innrømte under en pressekonferanse fredag 21. august at han har et alvorlig rusproblem. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
RUSPROBLEM: Petter Northug innrømte under en pressekonferanse fredag 21. august at han har et alvorlig rusproblem. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding informerer Øst politidistrikt at de tirsdag ettermiddag mottok analyseresultatet av blodprøven som ble tatt av Petter Northug (34) torsdag 13. august.

Det ble ikke påvist alkohol eller andre rusmidler i blodet.

Politiet frafaller derfor siktelsen som gjelder kjøring i ruspåvirket tilstand. Den foreløpige siktelsen for oppbevaring av narkotika og fartsovertredelse, opprettholdes.

- Lettet

- Petter er selvsagt lettet over den avklaringen. Jeg kan bekrefte at jeg har blitt orientert om at blodprøven var negativ og at siktelsen frafalles. Det betyr ikke annet enn at det Petter fortalte pressen i Trondheim er korrekt, men det er likevel klart at avklaringen har stor betydning for den strafferettslige behandlingen av saken, sier forsvarer Halvard Helle til Dagbladet.

Northug har tidligere fortalt at han i uke 33 var på fest natt til onsdag, hvor han inntok rusmidler. Torsdag ble han stoppet av politiet, men sier at han ikke følte seg påvirket, hverken da han kjørte til, eller hjem fra Trysil.

- Hvordan har Northug det i dag?

- Han er lettet over denne avklaringen fra politiets side, selv om det for så vidt er i tråd med det han allerede har sagt i Trondheim, sier Helle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer