EVIG UNG: Charlotte Frogner (t.h) er blant skuespillerne som er med i Det Norske Teatret-stykket «Evig Ung», som skal på Norgesturné i samarbeid med Riksteatret til våren.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
EVIG UNG: Charlotte Frogner (t.h) er blant skuespillerne som er med i Det Norske Teatret-stykket «Evig Ung», som skal på Norgesturné i samarbeid med Riksteatret til våren. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer

- Ikke redd for å bli gammel

Men skuespillerinnen innrømmer at hun har tenkt på hvordan kroppen vil se ut.

Publisert
SEHER.NO:   Til våren setter Det Norske Teatret opp suksessforestillingen «Evig Ung» for tredje gang. Denne gangen i samarbeid med Riksteatret, som forestillingen også skal på Norgesturné med.

Dermed må skuespillerstjernen Charlotte Frogner (29), kjent fra blant annet «Hvaler» og «Død Snø», nok en gang i sminkestolen for å finne tilbake sitt 92 år gamle jeg.

- Dette er en skikkelig jobb, sier en smilende Frogner til Seher.no, og peker på ansiktet sitt. 
 
- Det tar vel en halvtime-trekvarter å få på all denne sminken. Så for å få det av må en skikkelig ansiktsrens til. Det er mye sminke, et skikkelig tjukt lagt, og vi blir ganske svette og varme av det.

Stykket, som tar for seg livet til en gjeng pensjonerte, svært «godt voksne» skuespillere, vant komiprisen 2009 for «beste forestilling på scene», og Frogner vant også prisen for «årets gjennombrudd».

Til Seher.no forteller 29-åringen at det er flere grunner til at akkurat dette stykket er så morsomt, og har fått så god omtale.

- Det som er så fint med det, er at forestillingen tar det med å bli gammel på alvor. Jeg tror heller ikke at man har den opplevelsen av at man gjør narr av noen, noe intensjonen aldri har vært heller. Det er både sårbart og morsomt, og det er det som gjør det så gjenkjennelig, sier hun.  

Ifølge skuespillerinnen har det å være med på dette stykket fått henne til å tenke en del på sin egen alderdom. 

- Ja, jeg har jo allerede begynt å kjenne det litt på kroppen da. Jeg merker at det er veldig tungt å være krokete og ha skjelv på hånden. Så det er klart at man har gjort seg opp noen tanker om hvordan egen alderdom vil bli - hvor man kommer til å være og hvordan kroppen vil se ut...Men blir jeg like kul som rollen jeg spiller her, så blir jeg kjempefornøyd, sier hun. 

Gruer du deg til å bli gammel?

- Man tenker jo en del på det, men man må bare krysse fingrene for at man har god helse, og at man kan være tilstede i hverdagen. Så det med å holde seg frisk er det jeg tenker mest på. Og så tror jeg det er viktig at man må holde seg i aktivitet. Man må omfavne enhver alder, for vi blir jo eldre alle sammen, sier Frogner. 

Det er en kjent sak at det ofte kan bli vanskeligere for kvinnelige skuespillere å få jobber etterhvert som de blir eldre. Og Charlotte innrømmer at dette er noe hun er bevisst på. 

- Det er klart det, man gjør seg absolutt noen tanker om sånne ting. Men man må bare sørge for å skaffe seg flere bein å stå på, og utfordre seg selv i andre retninger igjen. Så man må rett og slett bare leke seg i litt andre former for landskap, og tenke på hva nytt man eventuelt kan gjøre, sier hun.  
 
«Evig Ung» har turnépremiere i Vadsø 27. januar 2011.  

Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ:   - Kjenner du henne igjen?

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer