«Nytt på Nytt»:

- Ikke rart Erna gråt

Erna Solberg og Sindre Finnes er kveldens store tema under den nyeste «Nytt på nytt»-episoden.

ERNA ER STJERNA: «Nytt på Nytt»-panelet sparte ikke på kruttet da de tok opp Solberg/Finnes-skandalen. Foto: NRK
ERNA ER STJERNA: «Nytt på Nytt»-panelet sparte ikke på kruttet da de tok opp Solberg/Finnes-skandalen. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi skal til historien om den tandre, uskyldsrene, kanskje litt naive kvinnen, Erna Solberg - og hennes mann, den sjofle, arrogante, sleipe ålen, Sindre Finnes, sier Johan Golden i det han skal presentere kveldens første tema under fredagens episode av NRKs «Nytt på nytt».

Han introduserer programmet slik trolig for å gjøre narr av at mange mener at Høyre har kastet Finnes under bussen, noe Tufte Johansen bekrefter.

- Det er sånn Høyre vil at du skal fortelle historien, svarer han.

Ukas største nyhet

Avtroppende ordfører i Stavanger Kari Nessa Nordtun (Ap) og komiker Kevin Kildal er med som gjester, i tillegg til faste Isalill Kolpus, Tufte Johansen og Golden i den nye «Nytt på nytt»- episoden, som ble spilt inn torsdag kveld.

Erna Solberg møtte pressen 15. september for å fortelle om ektemannens tillitsbrudd. Reporter: Stig H. Justad. Video: NTB/Se og Hør Vis mer

Panelet tar for seg ukas største nyheter, og dermed kom ikke episodens første tema som noe sjokk på publikum.

Denne uka har nemlig Erna Solberg og hennes ektemann Sindre Finnes prydet alle TV-skjermer og avisforsider, i kjølvannet av avsløringen om Finnes' aksjehandler. Han gjennomførte over 3600 aksjehandlinger i perioden Solberg var Norges statsminister, som de aller fleste har fått med seg.

Føler med Donald Trump

Det gjøres narr av Finnes' aksjehandler allerede fra ett minutt inn i episoden, og vitsene kommer radig de neste ti minuttene.

- Ikke bare har Sindre handlet aksjer bak ryggen hennes, han er også skikkelig dårlig på det, sier Nessa Nordtun.

Hun mener at en gevinst på 1,8 millioner er lite for Finnes' flere tusen aksjehandler.

- Det er ikke rart at Erna gråt på den pressekonferansen, sier hun videre.

Erna Solberg opplyser at hun har vært inhabil i sin tid som statsminister i forbindelse med Sindre Finnes' aksjekjøp. Vis mer

Nessa Nordtun er som nevnt avtroppende Ap-ordfører i Stavanger. Tufte Johansen påpeker at nyheten om Finnes kom bare dager etter valget. Mange stiller seg kritiske til at sjokkavsløringa kom like etter at Høyre gjorde et brakvalg.

Tufte Johansen spør derfor Nessa Nordtun om hvor mange stemmer hun tapte med i hjembyen. Det var 60 stemmer, sier hun.

- Jeg har for første gang forståelse for hvordan Donald Trump har det, legger hun til.

AVTROPPENDE: Avtroppende Ap-ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun, var gjest. Foto: NRK
AVTROPPENDE: Avtroppende Ap-ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun, var gjest. Foto: NRK Vis mer

Donald Trump mener at presidentvalget i 2020 ble stjålet fra ham.

Erna Solberg har i dagene etter avsløringen gjentatte ganger lagt seg flat. Hun sier at ektemannen har løyet til henne, men at hun burde ha vært mer proaktiv på å sjekke bedre.

STIKK: Erna Solberg ble naturlig nok et hett tema under ukas «Nytt på Nytt». Video: NRK Vis mer

- Tro mot sine grunnverdier

I starten av episoden sier Tufte Johansen, i en spøk vel å merke, at de skal være forsiktige med å tulle for mye med Finnes. Han står nok i en krevende situasjon, sier han.

Likevel kommer Finnes og Solberg-vitsene på rekke og rad, tilsynelatende til publikums begeistring som ler like høyt hver gang.

Det har vært en turbulent sommer for flere av landets partier, og Tufte Johansen sier at partiene er «tro mot sine grunnverdier».

- Ap driver kameraderi, Rødt stjeler fra de rike og Høyre tusker med aksjer. Det er nå Venstre skal være glade for at de ikke har noen verdier, sier han.

Finnes-quiz

Debatten om Solberg fortsatt har tillit hos folket er betent. Høyre stiller seg bak partilederen sin, mens mange andre mener at hun er nødt til å gå av innen Stortingsvalget i 2025.

Lagleder Kolpus sier at hun har visse krav dersom Finnes skal kunne flytte inn i statsministerboligen igjen.

- Det kan ikke være internett, han må ha brev- og besøksforbud, men kan ha få en Playstation 2, sier hun.

Nå panelet er ferdig med ukas andre temaer, går panelet inn for en Sindre Finnes-quiz som avslutning, som Kolpus og Kildal kom seirende ut av.

- Ukas tapere, Kari og Johan (Nessa Nordtun og Golden, red.anm.) må tilbringe lørdagskvelden sittende mellom Sindre og Erna, sier Tufte Johansen.

LES OGSÅ: - Har vondt hele tiden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer