- Ikke planlagt livvakter for Didrik

Men i fjor ble Alexander Rybak omgitt av livvakter etter seieren...

INGEN LIVVAKTER: Didrik Solli-Tangen skal ikke ha egne livvakter under finaleuken i Eurovision.  Foto: Scanpix
INGEN LIVVAKTER: Didrik Solli-Tangen skal ikke ha egne livvakter under finaleuken i Eurovision. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: Alexander Rybak (23) skapte mediehysteri i Europa, da han i fjor vant en totalt overlegen seier under Eurovision-finalen i Moskva.

Og som følge av kaoset rundt ham, måtte nordmannen fotfølges av flere enorme livvakter i dagene etter seieren.

Så langt ser det imidlertid ikke ut til at det vil bli det samme kaoset rundt årets norske deltager - Didrik Solli-Tangen (22).

Og ifølge NRK er det ingen planer om at Didrik skal få økt sikkerheten rundt seg med det første. Dette til tross for at årets finale holdes i Oslo, og oppmerksomheten rundt Norges bidrag dermed er større enn noen gang.
 
- Det er ikke planlagt å bruke livvakter eller andre spesielle sikkerhetstiltak for Didrik, eller den norske delegasjonen. Men vi vurderer selvsagt sikkerheten, og gjør noe med det hvis det er behov for det, sier Anja Nylund Hagen, presseansvarlig i NRK, til Seher.no.
 
Ifølge Peter Svaar, presseansvarlig for Eurovision, er det ikke vanlig at deltagerne har med seg eget sikkerhetspersonell under arrangementet. 

- Det er ikke vanlig at artistene har ekstra, eller eget sikkerhetspersonell. Jeg vet ikke i hvilken grad Alexander Rybak fikk livvakter i fjor, men sikkerheten på og rundt arenaen i år er veldig bra. Det vil være vektere som holder øye med og følger artistene, særlig når de møter pressen, hvor det ofte kan bli litt kaotisk, sa Svaar til Seher.no i forrige uke. 

Det er politiet som har hovedansvaret for sikkerheten utenfor arenaen, og Svaar forteller at de har betegnet sikkerhetsnivået rundt konkurransen som lav. 

- Politiet har foreløpig sagt at trusselnivået rundt konkurransen er lav, så vi er ikke bekymret for trusselbildet. Det vil være både vektere som jobber med sikkerheten inne på arenaen, i tillegg til at det vil være et politinærvær utenfor, sa han.

Ifølge VG vil det være en politistyrke på rundt 100 mann tilstede på Telenor arena under hele finaleuken. 

Og stabssjef Johan Fredriksen kunne tirsdag bekrefte at trusselen fortsatt betraktes som lav. 

- Dette arrangementet er ukomplisert og trusselen betraktes som lav. Noe ekstra oppmerksomhet rundt personer må påregnes, men ikke på en slik måte at det får merkbare følger for befolkningen, sier han til VG.

Ifølge stasjonssjef Per Christian Ottesen, samt førstebetjent Thor Arne Bakken ved Asker og Bærum politidistrikt, er det ingen artister som har bedt om å få med seg egne livvakter.

- Ingen artister har meldt om behov for eget vakthold, sier de til VG.  

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Ja, han er kjekk