SUKSESS: Komikerens nye show "Kristian Valen - Raskere enn sitt eget beste!" har gått for fulle hus, og er en stor suksess.
SUKSESS: Komikerens nye show "Kristian Valen - Raskere enn sitt eget beste!" har gått for fulle hus, og er en stor suksess. Vis mer

- Ikke onanisten som reagerer mest

Kristian Valen er for drøy for NRK - men ikke for YouTube...

SEHER.NO: Det er snart to måneder siden komiker Kristian Valen (33) hadde premiere på sitt nye show "Kristian Valen - Raskere enn sitt eget beste" på Latter i Oslo.

Showet, som er tilbake på scenen i november, har hatt fullsatte saler hver uke og blitt en enorm suksess.

Før Valen starter igjen i november promoterer han for showet sitt på sin egen Facebook-side. Der har han lagt ut komi-visen som fikk mye oppmerksomhet da NRK valgte å sensurere den to timer før Valen skulle opptre på direkten under Komiprisen i august.

Klippet har også funnet veien til nettstedet Youtube.com og har på en kort uke fått nærmere 6000 seere.

Kristian Valen har skrevet en ny tekst til en kjent og kjær norsk vise - hvor han fabulerer over hvilken norsk artist som ble pågrepet for onanering på Torgalmenningen i Bergen 28. mars.

Låta har han kalt "Tirnonani" og i teksten ramser han opp flere mannlige kjendiser - som Kurt Nilsen, Stig Van Eijk, Tshawe, Jørn Hoel og Tor Endresen. Teksten avsluttes slik: "...heldigvis har jeg alibi".

Se sketsjen/visen her (ekstern link)

Årsaken til at NRK valgte å ta ut innslaget til Valen skal ha vært at rikskanalen mente han avslørte identiteten til den mye omtalte onanisten. Noe NRK da ikke ønsket å være ansvarlige for.

- Synes det er helt greit
Men komikeren selv synes visen er helt harmløs, og skjønner fortsatt ikke hvorfor NRK valgte å droppe den.

Ifølge Valen er det nemlig ikke onanisten selv som har reagert kraftigst på sangen...

- Nå snakket jeg også med onanisten selv før jeg bestemte meg for å bruke sketsjen. Og han likte det ikke helt i begynnelsen. Men så sendte han noen kompiser for å se det, og etter det synes han det var helt greit, sier Valen i intervju med Seher.no, og legger til:

- Jeg må jo si at jeg fortsatt ikke skjønner hvorfor NRK sensurerte det. Hverken noen av de som har skrevet sangen eller er med i den er onanisten. Og de som har reagert kraftigst på dette, er ikke onanisten. Det er de som er redd for at folk skal tro at det er dem. I tillegg er det gjerne de som ikke har sett visa.

Selv om mange har kritisert Valen for at han har med visa i showet sitt, hevder komikeren selv at han tenkte nøye gjennom det før han valgte å bruke den.

- Når det gjelder egen jobbing så tenker jeg alltid på hvordan jeg hadde reagert dersom jeg var i personens situasjon, før jeg eventuelt lager en sketsj. Det er viktig å kunne le med seg selv. En komikers jobb er jo å spøke med det som skjer i media, sier han.

Ble ikke navngitt
For Kristian vet veldig godt hvordan det er å være i medienes søkelys, slik onanisten var tidligere i år. Og innrømmer at det kan være veldig tøft.

- Cirka ett år etter at jeg hadde drevet "ekstrem oppussing" av badet mitt, ringte bestemoren min meg en søndag og spurte om jeg hadde vært i Bergen den helgen. Deretter ringte en haug med aviser også, og da tenkte jeg "faen, skal de prakke dette på meg og?" humrer Valen, og legger til:

-  Jeg vet akkuart hvordan han hadde det, men jeg ble navngitt, og det ble ikke han. Men jeg tror det er positivt at jeg ble navngitt, for jeg visste jo selv fakta om hva som hadde skjedd. Politiet ba også om at jeg ikke måtte offentliggjøre detaljene om hva som hadde skjedd. Og dette gjorde at mediene tok tak i det tabloidene skrev. En fjøl ble til ti elefanter. Da jeg snakket med onanisten fortalte han en helt annen historie, enn den som stod i avisene, så jeg skjønner hans situasjon.

Men selv om han ble navngitt, er ikke Valen sikker på om onanisten burde gjort det samme.

- Nei, det vet jeg ikke. Det blir jo litt sånn som denne saken med Jens Stoltenberg og Dnb-Nor, som ikke vil offentliggjøre dokumenter samtidig som de sier "jeg har ingenting å skjule". Men samtidig, skal du la pressen presse deg til å fortelle noe du mener er privat? Av og til føles det hele veldig urettferdig. Men det må man også tåle i det gamet her. Men personlig har jeg blitt sterkere av det. Noen ganger går ting i mot deg, det er litt av baksida, sier han.

Morsomt med YouTube
Og komikeren synes bare det er kjempemorsomt at visen hans har blitt så populær på YouTube.

- Jeg er veldig glad for alt ordnet seg for meg. Jeg tror nok jeg nesten hadde det litt for godt en stund, og hadde godt av å få en oppvekker. Jeg hadde nesten glemt hvor kjekt det er å stå på scenen og få folk til å le. Og når det gjelder sketsjen og at den er på YouTube, synes jeg det er kjempepositivt at folk går inn for å se og kommentere. Det setter jeg pris på, sier han.

Artisten som ble pågrepet for onani på Torgallmenningen i Bergen i vinter ønsker ikke å kommentere denne saken.

Se "Tirnaonanir"-sketsjen/visen her (ekstern link)

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Alle vet hvem onanisten er