Gatekunst mot Atle Antonsen:

- Ikke noe vi synes er kult

Gatekunstneren Töddel har laget ei dartskive med Atle Antonsens ansikt på.

BLINK: Midt i Antonsens ansikt finner man blinken på dartskiva. Foto: Töddel
BLINK: Midt i Antonsens ansikt finner man blinken på dartskiva. Foto: Töddel Vis mer
Publisert

Forrige uke kom nyheten om at Atle Antonsen (53) var anmeldt av samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali (25) for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd.

Hendelsen skal ha funnet sted på Bar Boca, en bar på Grünerløkka i Oslo. Antonsen skal blant annet ha sagt at Ali var «for mørkhudet» til å være på baren.

Antonsen beklaget seg overfor Ali etter at anmeldelsen ble kjent. Fredag kom nyheten om at saken er henlagt av statsadvokaten. Henleggelsen baserte seg på bevisets stilling.

Dartskive

Mandag denne uka fikk Bar Boca overlevert en gave fra gatekunstneren Töddel. Han hadde laget ei dartskive med Atle Antonsen på - blinken finner man midt i ansiktet hans.

Med kunstverket fulgte også dartpiler med.

VERKET: Dette er dartskiva Töddel leverte til Bar Boca. Foto: Töddel
VERKET: Dette er dartskiva Töddel leverte til Bar Boca. Foto: Töddel Vis mer

Overfor Se og Hør forklarer Töddel at han lager bilder som tar opp både dagsaktuelle og glemte hendelser, og at bildet av Antonsen er en kommentar på den siste tidas hendelser.

Nettavisen omtalte dartskiva først.

- Jeg lager dem som en kommentar, som setter i gang en reaksjon hos den som ser det. Som da jeg laget et bilde av Putin med en dronefjernkontroll ved en stor demning hvor det ble observert droner om nettene, sier han og fortsetter:

POLITIANMELDT: Tirsdag 15. november ble det kjent at samfunnsdebattant og forfatter Sumaya Jirde Ali (25) har politianmeldt komiker og TV-profil Atle Antonsen (53) for grov rasisme og bruk av fysisk makt mot henne på et utested i Oslo. Vis mer

- Bildet av Antonsen på en dartskive er symboltungt. Det han har gjort er jo ikke greit, men samtidig står han over natta i en «shitstorm» og har satt karrieren på spill. Hvor fortjent det er, er ikke opp til meg å vurdere. Jeg gir bare en kommentar.

Både daglig leder på Bar Boca og en av eierene sier at dartskiva ikke henger framme og heller ikke kommer til å gjøre det.

- Kommer sikkert til å klikke

Vanligvis finner man kunsten til Töddel på vegger, men denne gangen brukte han ei dartskive som lerret. Årsaken var at han syns det virket som et kult virkemiddel siden hendelsen mellom Antonsen og Ali fant sted på en bar.

PUTIN: Dette er Töddels kunstverk av den russiske presidenten, Vladimir Putin. Foto: Töddel
PUTIN: Dette er Töddels kunstverk av den russiske presidenten, Vladimir Putin. Foto: Töddel Vis mer

Töddel sier til Se og Hør at han lagde verket på eget initiativ.

- Det ble lystig stemning blant gjestene som var til stede ved overleveringen. Og diskusjon omkring det hendte startet med det samme, sier han og legger til:

- Selvsagt vil det komme reaksjoner, men for en gatekunstner er jo det selve meningen med livet. Regner med at Antonsen selv ser humoren i det. Noen i kommentarfeltene kommer sikkert til å klikke, men det tåler jeg fint.

Ikke imponerte

Overfor Nettavisen kan daglig leder ved Bar Boca, Daniel Gjerde Fouche, fortelle at dartskiva ikke henger på veggen. Det skal heller ikke være planer om å henge det opp.

BAR BOCA: Her fant hendelsen mellom Antonsen og Ali sted. Foto: Töddel
BAR BOCA: Her fant hendelsen mellom Antonsen og Ali sted. Foto: Töddel Vis mer

- Töddel laget verket på eget initiativ og forærte det til Bar Boca. Det henger ikke framme, og kommer heller ikke til å gjøre det, sier han.

Også deleier Jan Vardøen har uttalt seg om gaven. Overfor Nettavisen sier han at han ikke hadde kjennskap til kunstverket, men at han ikke ville takket ja til det.

Atle Antonsen ble et tema under torsdagens innspilling av Nytt på Nytt. Vis mer

- Jeg ville uansett sagt nei til noe så absurd, og det er ikke noe vi synes er kult, sier han og legger til:

- Det påfunnet høres bare teit ut.

Se og Hør har kontaktet Atle Antonsens advokat, Marianne Klausen, for en kommentar. Våre henvendelser er foreløpig ubesvart.

LES OGSÅ: Kritikken hagler: - Til å le av

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer