KOMPISER: Jakob Oftebro med «Kon-Tiki»-kompisene Odd-Magnus Williamson og Anders Baasmo Christiansen under et event i fjor. Foto: All Over Press
KOMPISER: Jakob Oftebro med «Kon-Tiki»-kompisene Odd-Magnus Williamson og Anders Baasmo Christiansen under et event i fjor. Foto: All Over PressVis mer

Ikke noe til overs for «Norges mest sexy»-kåring

- Jeg synes det er litt synd å bli et symbol på noe jeg ikke føler at jeg er, sier Jakob Oftebro.

SEOGHØR.NO: I fjor ble skuespiller Jakob Oftebro (27) kåret til «Norges mest sexy mann» av damemagasinet Elle. 

Til Dagbladet forteller den suksessfulle skuespilleren at det er noe han ikke kjenner seg igjen i.

- Det er vel det siste jeg går rundt og føler meg som. Jeg har også et problem med å bli objektifisert på den måten. Som tenåring var jeg veldig usikker på meg selv og min egen kropp, og jeg synes det er litt synd å bli et symbol på noe jeg ikke føler at jeg er. Spesielt i en periode av livet hvor jeg var kliss blond og veldig tynn, sier Oftebro.

Til rollen som Torstein Raaby i den Oscar-nominerte filmen «Kon-Tiki», hadde han og de andre skuespillerne, ligget i hardtrening for å få den typiske 40-talls-kroppen.

- Men hvis de har lyst til å kåre meg igjen når jeg blir tykk og skallet, vil jeg bli veldig smigret, sier 27-åringen videre.

Oftebro har tidligere fortalt til Dagbladet at han følte seg «litt utenfor» i ungdomsårene:

- Jeg var absolutt ikke en av de mest populære elevene og følte meg nok litt utenfor, som mange gjør i den alderen. Jeg hadde mine venner og sånn, men holdt mye på med teater, og det var ikke viktig for meg å bli akseptert i de såkalt «kuleste» kretsene.

I disse dager spiller han i den danske TV-storsatsingen «1864», side om side med anerkjente danske skuespillere som Pilou Asbæk (31), Sidse Babett Knudsen (44) og Søren Malling (49) - alle kjent blant annet fra suksess-serien «Borgen».

LES OGSÅ: Lisa Tønne ble lam i halve ansiktet etter hjerneoperasjon