<strong>DØDE MOMENTANT:</strong> Ifølge Gustav Lorentzens nære venn, Inge Glambek, stod ikke musikerens liv til å redde, da han onsdag fikk hjertestans under et orienteringsløp i Bergen.  Foto: SCANPIX
DØDE MOMENTANT: Ifølge Gustav Lorentzens nære venn, Inge Glambek, stod ikke musikerens liv til å redde, da han onsdag fikk hjertestans under et orienteringsløp i Bergen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Ikke mulig å redde livet hans

Gustav Lorentzen hadde ingen hjerteproblemer før dødsfallet.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  Sent onsdag kveld kom sjokknyheten om at den anerkjente norske musikeren Gustav Lorentzen er død, kun 62 år gammel, etter at han fikk hjertestans under et orienteringsløp i Bergen samme kveld. 

Både ambulanse og luftambulanse ble sendt til stedet, men livet til den folkekjære artisten sto ikke til å redde.

Ifølge Lorentzens nære venn - kirurgen, hjertespesialisten og musikeren Inge Glambek, hadde ikke musikeren problemer med hjertet i forkant av onsdagens løp, skriver Dagbladet.

- Han hadde ingen problemer med hjertet på forhånd, sier han til avisen.

Det var likevel ikke mulig å redde 62-åringen, som skal ha dødd momentant. 

- Det ble forsøkt med hjerte- og lungeredning, men det var ikke mulig å redde livet hans. Vi kommer til å savne han inderlig, sier Glambek.

Sammen med sin «Knutsen & Ludvigsen»-makker Øystein Dolmen (63) sto Lorentzen bak kjente låter som «Grevling i taket», «Kanskje kommer kongen» og «Dum og deilig». Duoen skilte lag i 1986, men ble senere gjenforent.

Etter planen skulle de to også spille sammen under Florøs 150-årsjubileum om en måned.

Familien, venner, samt hele artist-Norge er nå i sjokk etter Lorentzens plutselige bortgang.

- Han var på alle måter en stor personlighet. En stor låtmaker, en stor artist og et stort menneske. Det er forferdelig synd at han er borte. Jeg var veldig glad i Gustav, sier venn og artistkollega Ole Paus (63) til VG fredag. 
 
Lorentzen etterlater seg kona Alis og parets sønn.  

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  - Familien i sjokk etter dødsfallet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer