Unni Askeland:

- Ikke ment for å provosere

Den kjente kunstneren hadde ingen problemer med å vise hud i «Farmen kjendis».

Se de første bildene fra «Farmen kjendis». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette var nydelig, sa Unni Askeland (61) i presentasjonsprogrammet for «Farmen kjendis» etter å ha dratt av seg alt av klær og kastet seg i vannet.

Presentasjonsprogrammet ble sendt på TV 2 søndag, rett etter at Anders Rydning (37) ble kronet til vinner i ordinære «Farmen», som ble avsluttet samme kveld.

- Stort fokus på min nakne kropp, ja, bekrefter Askeland lattermildt overfor Se og Hør.

Se de første bildene fra «Farmen kjendis». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Badet naken hver dag

«Farmen kjendis» har ikke premiere før på nyåret, men i kjent stil får TV-seerne stifte nærmere bekjentskap med programleder Dorthe Skappel (60), Anne-Kat. Hærland (51), Emilie «Voe» Nereng (28), Daniel Franck (48), Askeland og de resterende deltakerne flere uker før programmet lanseres for fullt.

Til Se og Hør forteller kunstneren, som er bosatt på Kløfta, at hun hadde få problemer med å kaste klærne foran TV-kameraene.

- Dette gjorde meg ingenting. Jeg har jo tidligere gjort en video som heter «Failure», der jeg sitter naken og skriker i syv minutter, forteller hun og ler.

KASTET SEG I DET: Den kjente kunstneren badet naken hver morgen under TV-innspillingen, som fant sted i sommer. Foto: TV 2
KASTET SEG I DET: Den kjente kunstneren badet naken hver morgen under TV-innspillingen, som fant sted i sommer. Foto: TV 2 Vis mer

- Var badesekvensen på «Farmen kjendis» helt frivillig, eller noe du ble bedt om å gjøre?

- Det var selvsagt helt frivillig. Jeg badet naken alene hver dag under innspillingen. Hver morgen alene der nede. Jeg vasket meg, rett og slett. Litt morsomt var det at jeg gikk ut i vannet og droppet trusa, men egentlig tok jeg med meg trusa og vasket den. Og hang den opp på klesstativet etterpå.

SKOLERETT: Én av deltakerne må svare på romanserykter allerede før «Farmen kjendis» 2024 er i gang. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

Hun synes ikke det var skummelt å bade naken med kamera på slep.

- Nei, jeg merket ikke det kameraet, jeg. Jeg tenker ikke så mye over det, egentlig. Det er heller ikke ment for å provosere eller for å vise meg naken - eller å vinne oppmerksomhet på noe vis. Jeg gjorde det heller for å få et pusterom i et krevende «Farmen»-univers.

Hun legger til:

- Jeg er kjent for å gi litt faen da.

ONANI-UTSTILLING: Unni Askeland har siste dag med «Ullersmovegen 2» førstkommende søndag. Foto: Vidar Vold Baltzersen
ONANI-UTSTILLING: Unni Askeland har siste dag med «Ullersmovegen 2» førstkommende søndag. Foto: Vidar Vold Baltzersen Vis mer

Fått god respons

Forrige torsdag åpnet Unni Askeland utstillingen «Ullersmovegen 2», en utstilling om onani - i galleriet med det passende navnet «Runkgrottan», i Oslo.

- Min nakne kropp i «Farmen kjendis» er jo virkelig i tråd med utstillingen min. Det er helt rart, sier kunstneren med et smil.

FIKK HJELP: Unni Askeland har med seg Bjarne Melgaard som kurator i sin siste utstilling. Foto: Vidar Vold Baltzersen
FIKK HJELP: Unni Askeland har med seg Bjarne Melgaard som kurator i sin siste utstilling. Foto: Vidar Vold Baltzersen Vis mer

Utstillingens siste dag er førstkommende søndag, men planen er å sette den opp i Bergen når realityprogrammet begynner å rulle på skjermen på nyåret.

- Jeg har jobbet med utformingen av dette siden i sommer. Bildene er av meg selv, og de aller fleste selfier. Men så fikk jeg en nær venn av meg til å ta resten av bildene mot slutten. Bildene er tatt med polaroidkamera, uten selvutløser - så jeg måtte få noen til å gjøre det, forteller «Farmen kjendis»-deltakeren, som la bak seg utstillingen «Ubesvart kjærlighet» i sommer.

- Først det, så «onani». Jeg må nok tenke hardt for å toppe dette. Denne gangen fikk jeg med meg Bjarne Melgaard som kurator på prosjektor, og det har vært gull verdt for meg.

Sebastian Eide og Kornelia Kløv fant hverandre fra første stund på «Farmen», men har senere sagt at det «blir nok ikke oss». Under finalefesten kan de innrømme pikante detaljer fra oppholdet. Video: Klaus Fjellro / Rød løper Vis mer

- Har du fått mange reaksjoner på nakenbadingen på TV?

- Jeg ser at folk har kommentert det litt, men bare fine ting som jeg har registrert. Jeg har ikke fått noen dårlig respons i det hele tatt, sier Unni Askeland til Se og Hør.

LES OGSÅ: Svarer etter bråket