Dolly Parton:

- Ikke meningen at jeg skulle få barn

Sangstjernen tror Gud hadde andre planer for henne.

SATSET PÅ KARRIEREN: Dolly Parton valgte å satse alt på talentet sitt og har levd et lykkelig liv uten barn. Her sammen med Jennifer Aniston på en Netflix-premiere før jul i 2018. Foto: Jordan Strauss/ January Images/ REX/ NTB
SATSET PÅ KARRIEREN: Dolly Parton valgte å satse alt på talentet sitt og har levd et lykkelig liv uten barn. Her sammen med Jennifer Aniston på en Netflix-premiere før jul i 2018. Foto: Jordan Strauss/ January Images/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 54 år har country-stjernen Dolly Parton (74) vært gift med ektemannen Carl Dean (78).

Duoen ga hverandre sitt ja i 1966, da sangfuglen var 20 år gammel, og kort tid etter begynte de å planlegge familie sammen.

«Jolene»-stjernen har tidligere fortalt at hun og Carl var spente på hvordan barna deres ville se ut, og at hvis de fikk en datter skulle hun hete Carla.

Men slik gikk det altså ikke. Paret ble nemlig aldri foreldre.

Satte pris på friheten

I et nytt intervju med Oprah Winfrey avslører Parton at hun tror at beslutningen om å ikke få barn bidro til den fantastiske karrieren hennes.

- Jeg har ofret ting, men jeg tror at jeg visste hva jeg skulle gjøre. Man må gjøre slike offer. Siden jeg ikke fikk barn og fordi mannen min var ganske selvstendig, hadde jeg frihet. Så jeg tror at mye av grunnen til suksessen min er fordi jeg hadde frihet til å jobbe, forteller hun ifølge Daily Mail.

Videre utdyper artisten valget om å ikke bli mor.

BARNLØS: Else Kåss Furuseth blir med når Jannike skal gjennomføre kunstig befruktning i Danmark i hennes nye serie «Else om barn». Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Jeg fikk ikke barn fordi jeg tror Gud ikke ville at jeg skulle ha barn slik at alle andres barn kunne være mine, forklarer hun, og fortsetter:

- Hvis jeg ikke hadde hatt friheten til å jobbe, så kunne jeg ikke ha gjort alle de tingene jeg har gjort eller vært i den posisjonen til å drive med det jeg gjør.

Og 74-åringen har en imponerende karriere bak seg.

Hun har nådd første plass på Billboard country-listen med 26 låter. Noe som er rekord for en kvinnelig artist. Hun har blitt nominert hele 49 ganger til Grammy Awards og vunnet prisen ti ganger.

I tillegg har hun mottatt ti priser fra Country Music Association, syv fra Academy of Country Music og tre American Music Awards. Hun er også en av kun syv kvinnelige artister som har stukket av med tittelen «Årets artist» fra Country Music Association.

Vokste opp i trange kår

Men selv om musikkarrieren har gjort «9 to 5»-stjernen styrtrik, så har ikke Dolly Parton alltid levd i overflod.

Den folkekjære artisten vokste opp med 11 søsken i Sevier County i Tennessee, i svært trange kår. Faren hennes betalte legen som hjalp til med Dollys fødsel, med en pose havregryn, ifølge Saving Cournty Music.

Familien bodde i en enkel hytte med kun ett rom like utenfor Great Smokey Mountains.

Musikk var en viktig del av livet hennes helt fra starten, og Dollys bestefar var prest i en pinsemeninghet, så mange av hennes første opptredener skjedde i kirken.

I sangfuglens tidligste låter som «Coat of Many Colors» og «In the Good Old Days (When Times Were Bad)» synger hun om fattigdommen hun opplevde som barn.

I dag er Dolly Parton, som har lagt seg under kniven en rekke ganger, blitt en legende som har alt hun kan ønske seg, men hun er takknemlig for oppveksten i fattige kår.

- Barndommen min gjorde meg til den jeg er i dag. Jeg ville ikke byttet bort noe som helst med det å vokse opp i Great Smokey Mountains, har hun tidligere fortalt til Entertainment Tonight.

- Jeg har aldri skammet meg over familien min, uansett hvor fattige og skitne vi var. Jeg har alltid elsket å komme der jeg kommer fra og å ha de foreldrene jeg hadde.

SJOKK: Influencer Lainey Marie avslører på sin YouTube-kanal at hun er gravid - og mye lengre på vei enn hun trodde. Video: Laineymariebeauty / Youtube Vis mer

Glad hun ikke ble mor

I 2014 avslørte 74-åringen at karrieren hennes skjøt fart året etter bryllupet, altså da hun var 21 år, og at hun og ektemannen da la babyplanene på is.

- Vi snakket og drømte i alle fall om å få barn, men det var ikke meningen at det skulle skje. Nå som vi er eldre, så er vi glade for det.

Og årsaken til det er som hun også nevner i intervjuet med Oprah, at hun kunne følge drømmen om å bli sangstjerne.

- Jeg tror jeg ville vært en fantastisk mor, og jeg ville nok ofret alt for barna. For jeg hadde fått skyldfølelse hvis jeg hadde forlatt dem eller dratt på turné. Men alt hadde vært annerledes hvis jeg hadde fått barn. Jeg ville sannsynligvis ikke vært stjerne i dag, utdypet hun den gang.

LES OGSÅ: Hertuginne Meghan: - Lekket selv privat informasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer