«Charter»-Hilde:

- Ikke lenger et radarpar

Hilde Skovdahl er fortsatt rasende på «Charterfeber»-kollegaen etter lørdagens demonstrasjon. Svein Østvik selv er ordknapp.

DÅRLIG STEMNING: De smiler bredt, men det spørs om Hilde Skovdahl og Svein Østvik virker like blide neste gang de blir tatt bilde av sammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
DÅRLIG STEMNING: De smiler bredt, men det spørs om Hilde Skovdahl og Svein Østvik virker like blide neste gang de blir tatt bilde av sammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg blir helt varm i trøya.

Ordene tilhører «Charterfeber»-profil, Hilde Skovdahl (51), som mandag hadde en over gjennomsnittet hektisk dag etter å ha skjelt ut tv-profil Svein Østvik (59), også kjent som «Charter»-Svein, først på sin egen Facebook-profil, deretter overfor Nettavisen.

- Rasende

Årsaken var at Østvik blant flere coronaskeptikere møtte opp utenfor Stortinget i Oslo på lørdag, der de demonstrerte og blant annet skal ha arrangert en stor gruppeklem, i tillegg til å brenne munnbind.

- Jeg ble sjokkert. Jeg måtte se videosnuttene og bildene flere ganger for å se om det var ham. Jeg kunne ikke skjønne det. Jeg ble lei meg og rasende da jeg skjønte at det var ham, sa Skovdahl til Nettavisen mandag.

51-åringen valgte imidlertid å slette sitt eget Facebook-innlegg kort tid etter at det ble publisert fordi hun «ikke orket diskutere i kommentarfeltet med mennesker uten ordentlig argumentasjon».

DEMONSTRERTE: Svein Østvik tok lørdag del i demonstrasjonen utenfor Stortinget, der de blamnt annet brant munnbind. Foto: Heiko Junge / NTB
DEMONSTRERTE: Svein Østvik tok lørdag del i demonstrasjonen utenfor Stortinget, der de blamnt annet brant munnbind. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Samme dag uttalte Østvik blant annet til Se og Hør følgende om utspillene til Skovdahl, som sammen med ham selv har vært, og er, den største frontfiguren for TV3-programmet Charterfeber:

- Det er omtrent som jeg regnet med. Mennesker trenger å sette folk i bås, og manges traumer blir trigget av selvstendighet - så jeg har forståelse for det.

KUPPER SENDINGEN: Svein Østvik vant «årets kjendis»-prisen under kjendisgallaen, og fortalte om den tunge tiden. Midt i intervjuet avbrøt Ulrikke Falch på merkelig vis. Video: Christian Wehus / Reportere: Kine Falch og Jonas Scheie Hammer Vis mer

- En hån

Til Se og Hør forteller Skovdahl at reaksjonene ikke har latt vente på seg etter disputten de to tv-profilene har hatt det siste døgnet.

- De fleste er enige med meg, men det er selvsagt noen som er uenige også. Men da handler det oftest om så usaklige ting at jeg blir helt skremt. Det er skremmende når mennesker uttaler seg om alvorlig temaer, uten noen som helst kunnskap rundt det, mener hun.

Hun fortsetter:

- Det er kjempebra når man er uenige og kan ta en diskusjon. Men da må man kunne argumentere, det er nødt til å være en dybde og en refleksjon over det du argumenterer for. Av og til opplever jeg det som å argumentere for at verden er flat som en pannekake.

KRITISK: Hilde Skovdahl, også kjent som «Charter»-Hilde, går hardt ut mot Svein Østvik fra det samme programmet. Foto: Henriette Eilertsen
KRITISK: Hilde Skovdahl, også kjent som «Charter»-Hilde, går hardt ut mot Svein Østvik fra det samme programmet. Foto: Henriette Eilertsen Vis mer

- Og det mest fortvilende, mener jeg, er at dette er en hån mot mennesker som har mistet nære og kjente i denne pandemien. En hån mot oss som er redde for å bli syke. Mot forskere, leger og helsepersonell som jobber for at smitten ikke skal spre seg.

PANDEMI: Året ble snudd på hodet for mange av oss da corona inntraff i mars i fjor - deriblant Martine Lunde. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

Blir selv hånet

Hun forteller at hun har fått flere stygge kommentarer etter å ha «hudflettet» Østvik etter demonstrasjonen han deltok i.

- Akkurat nå fikk jeg en veldig stygg kommentar, sier hun, før hun leser opp hva som står skrevet.

- «Mon tro hvem som lever farligst av deg og Svein Østvik. Helsemessig vet jeg svaret, ekstrem overvekt er langt verre. Lykke til med å puste inn kjemikalier og mikroplast». Jeg kjenner at jeg kan bli såret om det kommer en reflektert og intelligent kommentar, men ikke av sånt som dette. Det er bare idioti og preller av.

Etter å ha registrert hvordan 59 år gamle Østvik, som mandag også ble intervjuet direkte på TV 2 Nyhetskanalen, svarer for seg om lørdagens demonstrasjon, er ikke Charter-Hilde mindre krass i sin beskrivelse av hva hun tenker.

SVARER PÅ KRITIKKEN: I år har det stormet rundt innspillingen av «Paradise Hotel», fordi produksjonen valgte å spille inn i Mexico under pandemien. Nå svarer programleder Triana Iglesias på kritikken. Video: Madeleine Liereng / Reporter: Kine Falch Vis mer

- Jeg og Svein funker veldig bra sammen på TV, men har aldri omgått hverandre på privaten. Vi har jobbet så mye sammen at folk ser på oss som et radarpar, men vi er ikke lenger et radarpar. Dette er så alvorlig at jeg ikke vil ha navnet mitt sammen med hans lenger. Jeg kjenner jeg blir skikkelig provosert. Jeg trodde Svein oppriktig var glad i «mennesket».

Østvik: - Tiden vil vise

Hun sier hun ble lei seg da hun så Svein Østvik på TV 2 Nyhetskanalen mandag.

- For jeg trodde ikke han ville gå ut og gjøre noe sånt. Jeg håpet at det bare var en impulsiv handling, men han står jo for det etterpå. Og så prater han om kjærlighet til verden og mennesket. Da burde han i hvert fall fulgt corona-reglene.

CORONA: «Basic Bitch»-jentene forteller om at ekstra hensyn måtte tas under innspillingen av intime scener, grunnet en velkjent pandemi. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Se og Hør har på ny vært i kontakt med Svein Østvik, som er forelagt de nye utsagnene til Skovdahl. Han ønsker ikke si så mye mer om saken, men har følgende melding å komme med:

- Tiden vil vise hvem som er den vise …

- Nesten pådratt meg angst

De to TV-profilene var seinest i vinter å se i «nesten» samme program. Skovdahl kom nemlig inn som utfordrer i «Farmen kjendis», men trakk seg etter kort tid. Østvik på sin side medvirket i «Farmens» sidekonkurranse, «Torpet».

- Det jeg reagerer voldsomt på er at Svein fortsatt ikke kommer med et reelt argument for hvorfor han går imot fagfolk, forskere og helsepersonell. Han har ingen høyere utdannelse innen dette feltet, likevel går han hen å brenner munnbind og deltar i en gruppeklem. Jeg setter ham ikke i bås i det hele tatt, jeg synes bare dette er ren idioti og konspirasjonsteoretisk.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Skovdahl understreker at hun det siste året selv har sittet hjemme og at hun har mistet mange oppdrag hun vanligvis gjør. Og at hun har vært livredd.

- Livredd for at foreldrene mine skal få corona. Eller sønnen min, broren min eller meg selv. Jeg har levd i ensomhet, har fulgt regler og gjort så godt jeg kan. Jeg har nesten pådratt meg angst i denne perioden. Så står Svein der og brenner munnbind og sier han støtter dem som er lei av å følge regler, sier en oppgitt Hilde Skovdahl til Se og Hør.

LES OGSÅ: Fikk corona-sjokk: - Ufattelig

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer