Ikke komfortabel med betegnelsen «reservemamma»

Ski-dronningen Marit Bjørgen snakker ut om sitt forhold til samboerens 12 år gamle sønn.

SPORTY PAR: Skiløper Marit Bjørgen har vært kjæreste med tidligere kombinert-utøver Fred Børre Lundberg siden 2005. Her fra Aukland-brødrenes skigalla i fjor.
SPORTY PAR: Skiløper Marit Bjørgen har vært kjæreste med tidligere kombinert-utøver Fred Børre Lundberg siden 2005. Her fra Aukland-brødrenes skigalla i fjor. Vis mer

SEOGHØR.NO: Marit Bjørgen (34) ser det som en bonus å være aktivt med i samboerens 12 år gamle sønns liv, men betegnelsen «reservemamma» liker hun ikke, sier hun til VG Sporten.

- Jeg er vel mer som en god tante vil jeg si. Han har jo en kjempeflott mor, og jeg har ikke noe mål om å ta over noen rolle der. Så hos meg har han lov til alt, forteller hun lattermild til avisen, da de møtte henne under oppladningen til sesongen i den idylliske fjellandsbyen Livigno i Italia nylig.

Hun har vært kjæreste med den tidligere kombinert-utøveren Fred Børre Lundberg (44) siden 2005. De møttes for første gang møtte under VM i Oberstdorf det samme året.

PAR I HJERTER: Marit Bjørgen ble kåret til «Årets kvinnelige utøver» under Idrettsgallaen på Hamar i 2011. Fred Børre Lundberg var selvfølgelig svært stolt av sin kjære. Foto: Geir Egil Skog
PAR I HJERTER: Marit Bjørgen ble kåret til «Årets kvinnelige utøver» under Idrettsgallaen på Hamar i 2011. Fred Børre Lundberg var selvfølgelig svært stolt av sin kjære. Foto: Geir Egil Skog Vis mer

Drømmer om barn

Til VG Helg har hun tidligere fortalt at hun drømmer om egne barn, men at hun ønsker å vente til karrieren er over. Da kunne hun tenke seg å ta studier som vernepleier eller sosionom - og berike familien med en liten smårolling.

- Jeg liker å jobbe med mennesker, og brenner veldig for det med folkehelse og kosthold, særlig blant unge. Og så vil jeg gjerne ha egne barn, fortalte hun til VG Helg i 2012.

Bjørgen og Lundberg er foreløpig ikke forlovet, men 34-åringen har tidligere fortalt til VG at et romantisk frieri a la ned på kne, med røde roser, er hun usikker på om hun vil ha:

STERK: Marit Bjørgen er fra Rognes i Sør-Trøndelag, men har bosatt seg et steinkast unna skiarenaen i Holmenkollen i Oslo. Her fra verdenscupen i Holmenkollen i 2012. Foto: Stella Pictures
STERK: Marit Bjørgen er fra Rognes i Sør-Trøndelag, men har bosatt seg et steinkast unna skiarenaen i Holmenkollen i Oslo. Her fra verdenscupen i Holmenkollen i 2012. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Nei. Eller du kan skrive tja, sa hun til avisen i fjor.

- Hun er bare seg selv

Paret bor vanligvis i fasjonable Holmenkollen i Oslo, men i disse dager lader hun altså opp til ny sesong i Italia. Første post på vinterens timeplan er verdenscupen i Finland i slutten av november.

Under OL i Sotsji i fjor, hvor Bjørgen tok hele tre OL-gull, fulgte Lundberg samboeren fra sofaen i Norge. Til Seoghør.no fortalte han om hvordan det er å bo med ski-dronningen før store mesterskap:

- Jeg merker ikke noe forskjell på henne, det er det som er så fint med henne. Hun er veldig avbalansert i forhold til alt. Hun er rutinert så det holder og vet hva hun holder på med. Så hun går ikke inn i en OL-boble eller noe sånt. Hun er bare seg selv, til enhver tid.

LES OGSÅ: - Jeg trente ikke på en uke