NESTEN UT: Per Egil Ahlsen var nær ved å ryke ut av NRK-konkurransen lørdag, men klarte å fullføre «natt-testen» og fikk dermed komme tilbake til «Mesternes Mester»-huset.  Foto: NRK
NESTEN UT: Per Egil Ahlsen var nær ved å ryke ut av NRK-konkurransen lørdag, men klarte å fullføre «natt-testen» og fikk dermed komme tilbake til «Mesternes Mester»-huset. Foto: NRKVis mer

- Ikke kjekt å være litt stor

Per Egil Ahlsen kom litt skjevt ut i første episode av «Mesternes Mester».

SEHER.NO: Lørdag var det premiere på den andre sesongen av «Mesternes Mester» på NRK.

I programmet, som ble spilt inn i varmen på Malta, konkurrerer 11 tidligere toppidrettsutøvere i forskjellige fysiske og psykiske øvelser, og under lørdagens episode var det hengekonkurranse, ballkast og løping deltagerne måtte gjennom. 

En av de det ikke gikk så fryktelig bra for var da tidligere fotballstjerne Per Egil Ahlsen (52), som endte på sisteplass etter de tre øvelsene.

52-åringen måtte dermed ut i den såkalte «natt-testen» og risikerte å måtte reise hjem dersom han ikke klarte øvelsen.

Til både Ahlsen og de andre deltagernes enorme lettelse klarte han imidlertid testen, og fikk komme tilbake til huset igjen.

Likevel innrømmer han at det absolutt ikke var noe gøy å ende på sisteplass.

- Jeg kom litt skjevt ut i flere av de første øvelsene, men det tror jeg rett og slett var litt tilfeldigheter, sier han til Seher.no under NRKs premierefest i Oslo fredag.

Ifølge 52-åringen kan nok tyngden hans ha hatt en del med saken å gjøre.

- Det er ikke noe kjekt å være litt stor egentlig. Det å være liten og tynn er jo en fordel i mange konkurranser, så det var ikke så lett det der. Men da jeg måtte ut i natt-testen ble jeg fryktelig ivrig etter å komme tilbake. Du vekker jo konkurranse-instinktet i deg. Jeg ville fortsatt være med i gamet, smiler han.

Fotballprofilen innrømmer også at han ikke hadde fått trent nok i forkant av innspillingen. Og i motsetning til flere av kvinnene i årets program, var han ikke altfor gira på å trene under oppholdet.

- Det var ganske hardt kjør hele veien, og vi fikk ikke slappet av så mange dager. En del av de andre utøverne var veldig aktive innimellom øvelsene og jogget og holdt på i 34 varmegrader. Det var jeg ikke helt med på. En del av de som er med la opp bare for noen få år siden, og mange av de er fortsatt godt gjennomtrent. Jeg trener ikke akkurat like mye som jeg gjorde den gang jeg var aktiv, og jeg hadde heller ikke sett så mye av forrige sesong, så jeg visste vel ikke helt hva jeg gikk til, forteller han.

I likhet med forrige sesong har også deltagerne under årets program blitt veldig knyttet til hverandre. Og ifølge Ahlsen var det en fantastisk gjeng NRK hadde samlet.

- Jeg synes det var kjempehyggelig å bli spurt om å være med på dette. Det var ærefullt å få være sammen med denne flotte gjengen her og vi ble en skikkelig sammensveisa gjeng. Det har vært helt topp, smiler han.

«Mesternes Mester» sendes på NRK1 lørdager kl. 19.55. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901! 

LES OGSÅ: - Vi var redde for å trene for mye