- Ikke kall meg sjefete!

Victoria Beckham og andre kjendiskvinner går drastisk til verks for å unngå forskjellsbehandling.

VIL IKKE BLI STEMPLET: Victoria Beckham støtter kampanjen Banbossy.com, og ønsker å fjerne bruken av ordet sjefete. Foto: Retna/Photoshot
VIL IKKE BLI STEMPLET: Victoria Beckham støtter kampanjen Banbossy.com, og ønsker å fjerne bruken av ordet sjefete. Foto: Retna/Photoshot Vis mer

SEOGHØR.NO: En rekke kvinnelige stjerner har i disse dager gått sammen for å fjerne bruken av ordet «sjefete» om kvinner i lederstillinger.

Jennifer Garner (41) og Beyoncé Knowles (32) er blant kvinnene som har startet kampanjen Banbossy.com, og Victoria Beckham (39) viser også sin støtte.

«Det er tankevekkende at en man i ledelsen kan bli beskrevet som kommanderende, mens en kvinne i samme posisjon kan bli kalt sjefete», heter det i en uttalelse fra Beckham ifølge nettstedet Hellomagazine.com.

«Glee»-stjernen Jane Lynch, politikeren Condoleezza Rice og fashiondesigneren Diane von Furstenberg tar også del i kampanjen.

- Jeg er ikke sjefete. Jeg er sjefen, sier Beyoncé i en video i kampanjen.

Se videoen her:Kvinnene i kampanjen synes det er urettferdig at stempelet hindrer kvinner fra å sikte mot toppjobbene i samfunnet.

- Det å bli stemplet som noe er noe vi bryr oss om, sier Garner.

LES OGSÅ: - Ja, jeg har operert puppene