Prins Harry og hertuginne Meghan

Ikke invitert: «Forbløffet»

Paret skal ha vært overrasket da invitasjonen ble trukket tilbake.

UTEBLIR: Prins Harry og hertuginne Meghan er ikke invitert til kongelig mottakelse, ifølge The Telegraph. Foto: Kirsty O'Connor / POOL / AFP / NTB
UTEBLIR: Prins Harry og hertuginne Meghan er ikke invitert til kongelig mottakelse, ifølge The Telegraph. Foto: Kirsty O'Connor / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har dronning Elizabeth IIs bortgang satt sitt preg i Storbritannia, og flere mennesker strømmer nå til kisten i Westminster Hall i London for å si farvel til monarken.

I forkant av dette har også medlemmer av den kongelige familien møtt folkemassene for å motta blomster og kondolanser, noe blant annet prins Harry (38) og hertuginne Meghan (42) gjorde forrige helg.

Nå ser det likevel ut til at paret må utebli fra et kongelig arrangement i forbindelse med dronningens avskjed.

Ifølge The Telegraph skal nemlig prins Harry og hertuginne Meghan ikke være tilstede under en mottakelse i Buckingham Palace før dronning Elizabeth IIs begravelse.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

«Forbløffet»

Paret skal ha mottatt en invitasjon til det store arrangementet, arrangert av kong Charles III (73) og dronning Camilla (75), for verdensledere og utenlandske kongelige. I etterkant skal de imidlertid ha blitt informert om at kun arbeidende britiske kongelige er velkomne.

Ifølge nettstedet er det uklart om paret ble invitert i utgangspunktet, ettersom flere kongelige medhjelpere insisterte på at de ikke forventes å delta.

Kilder fortalte også overfor The Telegraph at paret «virket forbløffet» over at de ikke skulle få delta på mottakelsen.

President Joe Biden og Frankrikes president Emmanuel Macron er blant hundrevis av statsoverhoder som er foventet å besøke London før monarkens statsbegravelse på mandag.

LØPER: Mandag 12. september fikk sikkerhetsvaktene rundt kong Charles seg en overraskelse da dette skjedde. Video: BBC/AP. Vis mer

Nektet

Før kisten ble fraktet inn til London, var det imidlertid flere som bet seg merke i en annen spesiell detalj.

Da dronningens familie gjorde honnør til kisten, var det to fra kongefamilien som derimot plantet blikket i bakken med hendene rett ned, prins Harry og prins Andrew (62).

Dette var dog ikke det eneste som gjorde at duoen skilte seg ut fra resten av følget. De to var nemlig de eneste som ikke var ikledd militæruniform.

Etter å ha sagt fra seg tittelen «kongelig høyhet» i 2020, var ikke lenger prins Harry, en arbeidende kongelig. Dermed måtte 38-åringen gi fra seg sine militære æresutnevnelser.

UTROPES: Her blir Charles III kunngjort som konge fra St. James-palasset i London. Vis mer

Prins Andrew mistet på sin side både tittelen «kongelig høyhet» og alle sine militære grader i januar i år. Det ble kjent samtidig som en dommer i New York besluttet at det sivile søksmålet mot ham skulle behandles.

I 2014 gikk det en sjokkbølge gjennom en hel verden da amerikanske Virginia Giuffre (39) hevdet at prins Andrew begikk flere seksuelle overgrep mot henne i 2001, da hun bare var 17 år gammel. Det vil si at hun var mindreårig etter amerikansk lov.

Han har også skapt overskrifter med sin kobling til den avdøde seksualforbryteren Jeffrey Epstein.

LES OGSÅ: - En tikkende bombe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer