«Farmen»-Kjetil:

- Ikke hyggelig når folk vil drepe deg

Det er spesielt én ting den profilerte «Farmen»-deltakeren angrer på etter å ha skapt det som kanskje var tidenes tv-drama.

STORT DRAMA: Kjetil Nørstebø anklaget Tonje Frøystad Garvik for juks etter «Farmen» i 2018 i tidenes «Farmen»-drama . Foto: Tore Skaar / Se og Hør
STORT DRAMA: Kjetil Nørstebø anklaget Tonje Frøystad Garvik for juks etter «Farmen» i 2018 i tidenes «Farmen»-drama . Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag er det duket for finaleinnspilling av nok en «Farmen kjendis»-sesong, som dog ikke sendes på TV 2 før til vinteren.

Men også vanlige «Farmen» skaper mye oppmerksomhet, og aller størst oppmerksomhet fikk finalen i 2018.

Den gang rømte finalist Kjetil Nørstebø finalen etter å ha tapt mot Tonje Frøystad Garvik. Etterpå anklaget han Garvik for å ha jukset seg til seieren - noe Garvik avviste på det sterkeste.

ORD MOT ORD: Kjetil Nørstebø og «Farmen»-vinner Tonje Frøystad Garvik er totalt uenige i hva som egentlig skjedde i finalen. Her forteller de to finalistene sin side av saken. Reporter: Miriam Bakkejord / Video: Sondre Rahm Vis mer

- TV 2 jeg prøvde å ta

- Jeg fikk rotet rundt i et system som berører folk. Folk som ikke har vært med på dette og ikke helt vet hva det går i, sier Kjetil Nørstebø nå, drøye to og et halvt år etterpå.

- Nå, så lenge etterpå - vil du si at du angrer for at du gikk ut som du gjorde?

- Altså, jeg er fortsatt hundre prosent sikker i min sak, men det kom kanskje litt feil ut? Det var TV 2 jeg prøvde å ta, ikke Tonje. Det jeg kjenner at jeg angrer på er at Tonje og Lene er to fantastiske mennesker som jeg ble veldig glad i der inne. Og vi har fortsatt ikke utvekslet et eneste ord tre år etterpå.

Han fortsetter:

- Det skilte «Farmen»-gjengen i to. Jeg står for det jeg sa, og så får folk gjøre opp sin egen mening. Hadde ikke jeg gjort som jeg gjorde ville vi nok vært gode venner i dag. Og det er synd, jeg synes det er trist at det ble som det ble. Men jeg står for det jeg gjorde. Jeg var jo glad i dem, mener han.

Fikk drapstrusler

Nå er livet mye roligere for Nørstebø, som har tenkt mye på hvordan masse oppmerksomhet plutselig blir snudd til et mye mer normalt liv.

- Det ble jo ekstra for min del. Men den «Farmen»-opplevelsen er helt ekstrem. Jeg tror det er umulig for folk å sette seg inn i det uten å ha opplevd det selv. Det gjør noe med deg som person når du hører fra folk som vil ligge med deg, men også folk som vil drepe deg. Det var mye rart. Du skal være hard i topplokket, uavhengig av om du var i en dramatisk finale.

FRUSTRERT: Kjetil Nørstebø gikk hardt ut etter at han tapte finalen for drøye to og et halvt år siden. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
FRUSTRERT: Kjetil Nørstebø gikk hardt ut etter at han tapte finalen for drøye to og et halvt år siden. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

- Folk ville drepe deg?

- Ja, det er jo ikke hyggelig når folk vil det, men jeg har hele tiden tenkt at jeg håper folk ikke er så gale. Det var heldigvis flere liggeforespørsler enn drapstrusler, så jeg gikk vel i pluss da, sier han med et smil.

- Mange går på en smell

Nørstebø forteller at han én dag slettet Facebook på grunn av all oppmerksomheten.

- Jeg ble på en måte litt immun mot oppmerksomheten. Jeg husker jeg hadde bursdag i mars 2019, bare noen måneder etter at «Farmen» var over på tv, og da brydde jeg meg ikke om venner og familie som gratulerte meg med dagen! Jeg ble immun mot oppmerksomheten.

- Men så blir det roligere, og det er jo egentlig behagelig. Jeg hadde fått nok. Men der tror jeg mange går på en smell, for hvis man er vant til mye oppmerksomhet, mens det etterpå blir stille - da skal du være hard i topplokket.

- Vanskelig

- Du ble høy på deg selv?

- Det vil jeg kanskje ikke si, men det ble så mye … Hodet mitt, som er fra lille Juvdal, og som ikke er vant til så mye oppmerksomhet gikk i et slags «nødmodus». Det var vanskelig å forholde seg til. Men jeg vil likevel anbefale folk å være med, men de må vite at det er et underholdningsprogram, man kan ikke ha forventninger til selve konkurransen i det.

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud forteller om prosessen de var gjennom for å bli gravide. Video: Dagbladet / Frank Karlsen Vis mer

Den tidligere Farmen-deltakeren mener det er lett å la seg rive med og å gå på en smell når «Farmen»-oppmerksomheten på et tidspunkt stilner.

- Ja, det har jeg tenkt mye på. For redningen min er at det aldri blir stille, det er så mye som skjer - med Juvdal, skisenteret, fjellsikring og utviklingen der. Men jeg tenker på dem som var med i 2019 og fikk coronaen etterpå, de skal ha tunga rett i munnen tenker jeg, for ikke å gå på en skikkelig smell, sier han til Se og Hør.

LES OGSÅ: «Farmen»-profilen avslører brudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer