Bjørn Wirkola lanserer sin egen konjakk. Her er han sammen med sin kone Sigrun Wirkola ved Idrettsgallaen i  Hamar OL-amfi i januar. Foto: SCANPIX
Bjørn Wirkola lanserer sin egen konjakk. Her er han sammen med sin kone Sigrun Wirkola ved Idrettsgallaen i Hamar OL-amfi i januar. Foto: SCANPIXVis mer

Ikke hopp etter Wirkola!

Hopp-legenden lanserer sin egen konjakk.

SEHER.NO: Den gamle skihopperen Bjørn Wirkola (65) gjør et nytt byks. Nå prøver han seg på alkoholmarkedet med sin egen konjakk.

– Idéen kom opp under et slektsstevne for Wirkola-slekta i Alta i fjor sommer. Men da var det snakk om kjøpe et fat med konjakk for å tappe den på egne flasker til familien, sier Wirkola til Adressa.no.

Men så kom Wirkola i kontakt med an annen gammel hopper, Christian Mohn, og hans importfirma hadde kontakt med konjakkhuset Cognac Lheraud, og resten er historie.

65-åringen presenterte tirsdag konjakken for første gang i Trondheim. På etiketten er det bilde av Wirkolas legendariske Vikersund-hopp fra 1966, og Wirkola kan selv forsikre om at konjakken står i stil til vinnerhoppet.

- Det har i hvert fall ikke vært snakk om å lage noe til 15,5 i stil. Her er det kun brukt de aller beste råvarer, sier Wirkola.

Eks-hopperen innrømmer at han selv er veldig glad i den gylne eksklusive drikken.

- Jeg liker veldig godt å ta kaffe og konjakk etter et bedre måltid. På hytta smaker det også godt med en konjakk, ofte blir det faktisk ikke bare "en liten sup", sier han til Adressa.no.

65-åringen har forståelse for at enkelte i idrettsmiljøet kan reagere på at han lanserer sin egen konjakk, men håper å bli tilgitt.

- Det er kanskje noen som ikke synes noe særlig om dette. Men jeg er vel blitt så gammel nå at jeg får sikkert tilgivelse.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Holmenkollen bygget av kokain