KOM TIL NORGE TRE MÅNEDER GAMMEL: NRK-profil Christian Strand forteller i et større intervju med Dagbladet om opphavet, og at han aldri har sett behovet for å møte sine biologiske foreldre. Her er han med Arne Strand, som adopterte ham da han var tre år gammel. Foto: Tore Skaar, Se og Hør
KOM TIL NORGE TRE MÅNEDER GAMMEL: NRK-profil Christian Strand forteller i et større intervju med Dagbladet om opphavet, og at han aldri har sett behovet for å møte sine biologiske foreldre. Her er han med Arne Strand, som adopterte ham da han var tre år gammel. Foto: Tore Skaar, Se og Hør Vis mer

Christian Strand:

- Ikke hatt noe behov for å finne de biologiske foreldrene

NRK-profilen åpner opp om fortiden.

(Seoghør.no): Bare tre måneder gammel ble NRK-profil Christian Strand (37) - sønnen til den profilerte Dagsavis-redaktøren Arne Strand - adoptert fra Indonesia.

Til Dagbladet forteller 37-åringen at han gjennom oppveksten har hatt lite tilknytning til opphavslandet, og at han aldri har sett seg tilbake siden.

- Jeg har ikke hatt noe behov for å finne de biologiske foreldrene. Alle rundt meg har sagt at det må være sykt spennende. Og kameratene mine har tullet med at jeg kanskje har en fin søster, sier han til avisen.

KLAR FOR SOMMEREN: Christian Strand og Silje Nordnes avbildet i forbindelse med presentasjonen av programlederne til «Sommeråpent» på NRK.


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KLAR FOR SOMMEREN: Christian Strand og Silje Nordnes avbildet i forbindelse med presentasjonen av programlederne til «Sommeråpent» på NRK. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Kanskje store utfordringer

Strand, som for øvrig er en av programlederne i årets «Sommeråpent», forteller imidlertid at noe endret seg da han selv fikk to sønner. Nå åpner han opp for å kunne dra til fødelandet for deres skyld.

- Om mine to gutter vil vite mer om hvorfor de er halvt indonesiske, så skal jeg ta dem med til landet, sier han til Dagbladet.

Fødte på bursdagen

Det var i januar i 2014 at Strand og kona Madeleine Strand ble foreldre for første gang, da sønnen Liam kom til verden.

Året etter kunne paret avsløre at familien ventet enda et medlem, sønnen Oliver. Han kom til verden 9. juli klokken tre om natten. Fødselen skjedde på 30-årsdagen til Madeleine.

Saken fortsetter under bildet:

GIFT: Christian Strand og kona Madeleine har vært gift siden 2012, og har to barn sammen. Foto: Sigurd Fandango/Dagbladet
GIFT: Christian Strand og kona Madeleine har vært gift siden 2012, og har to barn sammen. Foto: Sigurd Fandango/Dagbladet Vis mer

- Det er utrolig hyggelig, og veldig fint å bli pappa for andre gang. Jeg er mye tryggere nå. Han ligner nok mest på meg, så jeg kan ikke fraskrive meg ansvaret, spøkte barnefaren den gang.

Christian giftet seg med sin Madeleine i romantiske Toscana i 2012.

- Madeleine gjør meg til et bedre menneske, sa han til Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: - Vi har prøvd å holde det for oss selv