Charli Howard:

- Ikke gråt hvis du blir overfalt

Etter at den engelske modellen Charli Howard delte et bilde hvor brystvortene syntes, begynte kritikken å hagle.

FÅR HØRE DET: Dette var blant bildene i Instagram-innlegget til den engelske modellen Charli Howard som fikk flere av følgerne til å se rødt. Foto: Privat
FÅR HØRE DET: Dette var blant bildene i Instagram-innlegget til den engelske modellen Charli Howard som fikk flere av følgerne til å se rødt. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Titt og ofte opplever kjente personer å bli utsatt for negative kommentarer under bildene sine i sosiale medier. Og ved flere tilfeller får de negative bemerkninger om kroppen sin slengt etter seg.

Sist ut var blant andre den svenske influenseren Angelica Blick (29) som ble fortalt at kroppen hennes er for «mandig og muskuløs», noe hun valgte å slå hardt ned på i forrige uke.

Nå er det imidlertid den 29 år gamle britiske modellen og entreprenøren Charli Howard som får høre det.

KROPPSHETS: Svenske Angelica Blick er lei av å få hets for sin veltrente kropp, nå slår hun tilbake. Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer

Falt ikke i smak

29-åringen, som for øvrig også er en kroppsaktivist, har nesten 300 000 følgere på Instagram, og er ikke redd for å dele dristige bilder av seg selv.

Men et innlegg gjorde imidlertid at flere av følgerne hennes sperret opp øynene, og tok til tastaturet for å kritisere.

Bildene det er snakk om viser Howard iført en gul, langermet magetopp som akkurat dekker brystene hennes. Gjennom genseren kan man tydelig se brystvortene til 29-åringen, noe som ble for drøy kost for mange av følgerne.

«Trist å tenke på at tenåringer vil tro at dette er greit. Trist å tenke på at du er slagordet for neste Metoo-bevegelse. 'Jeg kan være dritings, men du kan ikke tro at jeg vil bli tatt på eller få oppmerksomheten din'. Dette er bare trist», kommenterer en.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Howard besluttet å svare vedkommende med følgende:

«Lær barna dine at det å ta på noen andre uten samtykke ikke er greit, uansett hva de har på seg».

«Du sier du er komfortabel når det er varmt, så da anbefaler jeg deg å aldri ha på deg dette. Du kan ikke få mer oppmerksomhet. Jeg synes dette er latterlig. Jeg synes det burde bli sett på som kriminelt å bryte reglene i samfunnet», lyder en annen kommentar.

KRITIKKEN HAGLER: Superstjerna Adele høster mye kritikk for dette innlegget. Video: Adele / Instagram. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

«Jeg antar at noen kvinner ikke har klasse i disse dager. Hvorfor vise brystvortene dine på den måten?», spør en annen.

Også denne kommentaren har Howard valgt å svare på:

«For meg er dette morsomt fordi det å ha klasse i mine øyne er å holde meningene sine for seg selv, men uansett - stikk av».

Det skal imidlertid nevnes at flere hyller Howard for antrekket, og samtlige påpeker at de misunner selvtilliten hennes.

LETTKLEDD: Kylie Jenner har hevet seg på «Carole Baskin»-trenden på Tiktok, og det går ikke ubermeket hen. Vis mer

Forstår ikke kritikken

Overfor Cosmopolitan forklarer Howard at hun oppdaget den beryktede magetoppen på nettet under coronapandemien.

- Det selges i begrensede mengder av en liten designer i New York, og jeg elsker å støtte mindre uavhengige merker, utdyper hun.

Videre påpeker Howard at hun helt ærlig ikke forstår hva folk reagerer på, men innrømmer at magetoppen definitivt har vekket en reaksjon på nettet.

- De fleste kommentarer har vært positive, men så får du nettroll som sier ting som: «Ikke gå og gråt til politiet hvis du blir overfalt», fortsetter hun.

Howard påstår at det har vært tonnevis av stjerner med mindre bryster enn henne, iført den samme magetoppen, som ikke har fått slike negative reaksjoner eller kommentarer.

- Jeg mener dette sier mye om hvordan jenter med kurver, som bruker samme klær som tynne jenter, blir sett på. Å kle seg i noe som slank gjør deg ikke automatisk trendy. Det å ha bryster seksualiserer umiddelbart noe. Helt ærlig - jeg likte bare toppen, sier hun.

HYLLET: Influenser Camilla Lorentzen har over 90 000 følgere på Instagram, og der blir hun både hyllet og kritisert. Vis mer

- Ikke «feminin» nok

Som nevnt tok den svenske influenseren Angelica Blick et oppgjør med nettrollene som kritiserte kroppen hennes forrige uke.

I et innlegg på Instagram gjenga Blick en rekke kommentarer som gikk igjen, blant annet at folk mente at hun ser ut som en mann, at kroppen hennes er for muskuløs, samt at noen har spurt seg om hvorfor hun ikke legger inn brystimplantater «siden hun er så flatbrystet».

- Dette er kommentarer jeg får hver dag fordi trening er en av mine største hobbyer, fordi jeg ikke har brystimplantater og fordi jeg ikke har den typiske «riktige kroppen» for samfunnet siden jeg ikke er «feminin» nok, var blant det 29-åringen skrev.

Blick skrev videre at hun ikke bryr seg det grann om hva andre mener og tenker, men at hun reagerer på at folk har et innprentet syn på hvordan en kropp skal se ut.

LES OGSÅ: Besøker kongen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer