Jenny Skavlan og Thomas «Fingern» Gullestad:

- Ikke gøy at han blir borte i to måneder nå

Thomas Gullestad var borte fra Jenny Skavlan og datteren under innspillingen av «Den 12. mann». Nå er han på reisefot igjen.

MYE BORTE FRA HVERANDRE: Jenny Skavlan og Thomas Gullestad er mye borte fra hverandre på grunn av skuespiller-jobbene. Her fra premieren til DEN 12. MANN i Fredrikstad i desember. Foto: Tore Skaar
MYE BORTE FRA HVERANDRE: Jenny Skavlan og Thomas Gullestad er mye borte fra hverandre på grunn av skuespiller-jobbene. Her fra premieren til DEN 12. MANN i Fredrikstad i desember. Foto: Tore Skaar Vis mer

(Se og Hør): Jenny Skavlan (31) en av profilene i komiserien «Nesten voksen» på NRK1 lørdager. TV-serien følger tre venninner, som på hver sin måte prøver å takle voksenlivets mange utfordringer.

Jenny fikk kjenne på voksen-utfordringer i virkeligheten, da ektemannen Thomas «Fingern» Gullestad (37) skulle spille hovedrollen i suksessfilmen «Den 12. mann».

NYGIFTE: Jenny og Thomas på Justin Timberlake konsert i 2014. Foto: Andreas Fadum
NYGIFTE: Jenny og Thomas på Justin Timberlake konsert i 2014. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Før Thomas dro på 40 dagers innspilling i Nord-Norge, måtte han pine seg ned nesten 16 kilo!

Han måtte være radmager for å virke troverdig i rollen som krigshelten Jan Baalsrud.

- Jeg tror nok Jenny liker meg best som «vanlig», når jeg veier 72–73 kilo – slik som nå. Slankingen tok på – både for meg og henne, sier Thomas humrende til Se og Hør.

Tøft for Jenny

Ekteparet ventet datteren Åse (21 måneder) i den verste slankeperioden, og Jenny var nødt til å bære mye av ansvaret hjemme.

- Da Thomas måtte ned i vekt, ble han veldig gretten, og sykelig svak. Jeg var kjempegravid og trengte all støtte. En sterk mann som kunne bære meg. Men det var han jo aldri i nærheten av. Det ville heller vært jeg som måtte ha båret ham, forteller hun.

Til Se og Hør fortalte Thomas nylig om forfallet han var gjennom.

- Når du ikke får lov til å spise, så blir du litt gal i hodet etter hvert. De første syv kiloene rant av meg. Men det var da musklene også ble slanket bort, at jeg virkelig kjente ubehaget. Det er omtrent som om at noen står og pirker inni hjernen din. Du kjenner at det gnager over hele kroppen, sultfølelsen blir aldri tilfredsstilt.

Reiser bort igjen

Nå er «Fingern» i Litauen for å spille inn Harald Zwarts (52) nye humorserie på ti episoder for TVNorge. Thomas har hovedrollen og oppholdet i Baltikum varer i to måneder.

Höru mej bej #oljefondetTVNorge

A post shared by Thomas Gullestad (@fingern) on

- Det snakker vi ikke så mye om hjemme, vi dytter det foran oss. Jenny og Åse kommer nok på besøk, og jeg får meg sikkert et par turer hjem. Men det blir kanskje ikke nok? Det blir uansett litt rart å reise vekk igjen, så det er nok siste gang jeg gjør det, innrømmer Gullestad.

Men Jenny velger å se positivt på mannens utfordringer.

- At Thomas skal være borte i to måneder nå, det blir ikke gøy. Men hvis han virkelig synes det er verdt det, så skal vi selvsagt tilpasse oss slik at det går bra. For vi er jo positive begge to til at vi skal fortsette med å jobbe med det vi liker, sier hun til Se og Hør.

Nye utfordringer

Jenny liker godt å jobbe med direktesendinger på TV. Hun har blant annet ledet Melodi Grand Prix to ganger med Erik Solbakken (33), samt «Spellemannprisen» med Mona B. Rise (45) i 2015.

25. februar, venter hennes neste store programlederrolle. Nok en gang er det «Spellemannprisen» som gjelder. Denne gangen er makkeren «Tids-bonanza»-sjef Thomas Felberg (45).

- NRK driver en form for tvangsekteskap. De sitter med en kabal med masse bilder av kvinner og menn, og så setter de dem sammen, fortalte Jenny med godt humør til VG, da de Spellemann-nominerte ble offentliggjort.

Handler på Fretex

Men tvangsekteskap og kabal er det derimot ikke i «Nesten voksen». I komiserien bor Jenny sammen med rollefiguren Thomas, spilt av Nils Jørgen «Jøgge» Kaalstad (38). De utgjør et urbant par som setter pris på luksus og dyre vaner.

Holdningene til sin egen rollefigur, Camilla, er noe Jenny kjenner godt fra sitt eget oppvekstmiljø.

- Jeg kommer fra vestkanten i Oslo som er et materialistisk sted, så jeg har jo mange referanser. Jeg har blant annet plukket noen replikker som er blitt sagt i for eksempel foreldremøter på vestkanten, sier hun til NRK.

Privat føler Jenny at hun langt ifra lever noe materialistisk liv.

- Jeg handler mer på Fretex enn jeg gjør på dyre merkebutikker, men jeg har det jo liggende inni meg ett sted. Så jeg synes det er gøy å la en gæren, materialistisk shoppingdame få fritt utløp, avslører Jenny med stor latter til statskanalen.

LES OGSÅ: Stjerne-komikeren bekreftet romanseryktene på kjendisfest