NY JUL: Onsdag slipper Amy Diamond julealbumet "En helt ny jul". Dette er hennes første album på svensk  - men neste gang blir det definitivt engelsk, forteller hun Seher.no. Foto: Amydiamond.se/montasje
NY JUL: Onsdag slipper Amy Diamond julealbumet "En helt ny jul". Dette er hennes første album på svensk - men neste gang blir det definitivt engelsk, forteller hun Seher.no. Foto: Amydiamond.se/montasjeVis mer

Ikke glam å være popstjerne

Selv Amy Diamond må hjem og gjøre lekser.

SEHER.NO: Onsdag slapp svenske Amy Diamond (16) sitt fjerde album, "En helt ny jul".

Her finner du både kjente og kjære julesanger, som for eksempel "Hei, mitt vinterland", i tillegg til et par nyskrevne spor.

- "En helt ny jul" er min aller første plate på svensk - og min aller første juleplate, da, sier Diamond overfor Seher.no.

- Plata heter det den heter fordi, vel, det er en helt ny jul, ler hun.

Jenta slo gjennom med et brak med singelen "What' in It For Me" som 13-åring, og har siden den gang rukket å bli en av Sveriges mest kjente artister.

Se og hør "What's in It For Me" her! (ekstern lenke)

Diamond er den yngste personen i historien som har fått en Nordic Music Award - og den yngste som noen gang har vunnet to priser under NRJ Radio Awards.

For hitsingelen fikk hun i tillegg prisene Beste kvinnelige svenske artist, Årets sang og Årets nykommer under svenske Grammis - blant annet.

Høst ute, jul inne
Amy forteller at det var hennes artist- og repertoaransvarlige person Lars Nylin som tidligere i år foreslo at de skulle lage en hel plate på svensk.

- Jeg likte veldig godt ideen. Jeg hadde lyst til å gjøre noe nytt, og det var "jättekult" å spille det inn, sier hun.

For "En helt ny jul" ble spilt inn i høst, og dermed fikk jenta, som egentlig heter
Amy Linnea Deasismont, høytiden litt på forskudd.

- Det var jo skikkelig høst ute - og skikkelig jul i studio, ler hun.

Har pappa som manager
Julen er jentas favoritthøytid. Fordi hennes far Lee er engelsk, feirer familien julen på en helt spesiell måte.

- Vi feirer faktisk jul både 24. desember og 1. juledag! I England har de jo feiringen dagen etter oss. Først er det svensk jul, så er det engelsk, og det passer meg fint, ler hun.

Amys foreldre, Lee og Chrisbeth, er sterkt engasjerte i 16-åringens karriere. Lee har tatt på seg managerrollen for datteren.

Store navn som Britney Spears (26) og Jessica Simpson (28) har også pappa som managere.

- Det er kjempekult at foreldrene mine er med på alt, sier Amy, og legger til at Britney og Jessica ikke akkurat er hennes største forbilder.

- Jeg liker å høre på både gammel og ny musikk, jeg. Jeg har ingen favoritter, men jeg lytter mye til Gwen Stefani og Shakira, sier hun.

Lite glamorøst artistliv
Til tross for at Amy gjør stor suksess i hjemlandet, er ikke dagliglivet hennes særlig glamorøst.

- Nei, jeg går på skolen, og når jeg kommer hjem må jeg gjøre lekser. Jeg henger sammen med venner, og gjør helt vanlige ting. Men av og til er det jo opptredener og sånn, selvsagt, men det er som regel etter skoletid.

Selv om Diamond er strålende fornøyd med "En helt ny jul", har hun ikke tenkt seg å fortsette å synge på svensk.

- Mitt neste album blir definitivt på engelsk, avslutter hun.

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no!

LES OGSÅ: Amy Diamond blir frisør

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.