Hailey Bieber:

- Ikke gjør narr av meg

Modellen røper arvelig syndrom.

SLÅR TILBAKE: Etter flere kommentarer om fingrene hennes, gir Hailey Bieber nå en forklaring. Foto: NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Etter flere kommentarer om fingrene hennes, gir Hailey Bieber nå en forklaring. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag tok modell Hailey Bieber (23) til Instagram for å forklare noe flere åpenbart har bitt seg merke i.

Dagen før poserte hun nemlig med ektemannen Justin Bieber (25) på den røde løperen, og i ettertid var det mange som påpekte at noe var rart med lillefingeren hennes - som man kan se på bildene av de to:

PÅ PREMIEREFEST: Spesielt dette bildet fikk flere til å undre. Foto: NTB Scanpix
PÅ PREMIEREFEST: Spesielt dette bildet fikk flere til å undre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På Instagrams historiefunksjon delte modellen derfor et bilde av hånden sin, med beskjeden: «Ok, la oss ta denne lillefingersamtalen».

FORKLARING: Bieber delte dette bildet på Instagrams historiefunksjon. Foto: Skjermdump
FORKLARING: Bieber delte dette bildet på Instagrams historiefunksjon. Foto: Skjermdump Vis mer

Videre skrev 23-åringen at hun har gjort narr av seg selv for de «krokete og skumle fingrene» lenge, og at hun derfor like gjerne kan fortelle hva som er årsaken til at de ser slik ut.

- Jeg har noe som heter Ectrodactyly, og det gjør at fingrene mine ser ut som de gjør. Det er genetisk, og jeg har hatt det hele livet mitt. Så nå kan folk slutte å spørre om «hva f**n som er er galt med fingrene hennes». Det er dette som er galt, skrev modellen.

I et tredje innlegg ba 23-åringen fansen om å slutte å gjøre narr av fingrene hennes, ifølge Independent.

REDD: Justin Bieber er gjest hos Ellen DeGeneres, og forteller åpenhjertig om hvorfor han var nervøs før han skulle fri til kona Hailey Bieber. Vis mer

Sjelden, arvelig tilstand

Electrodactyly kan på norsk oversettes til ektodermal dysplasi (EC), som ifølge Helsenorge en gruppe sjeldne, arvelige tilstander.

FINGER: Også under MET-gallaen i 2019 kunne man se at modellens lillefinger var litt annerledes enn de andre fingrene. Foto: NTB Scanpix
FINGER: Også under MET-gallaen i 2019 kunne man se at modellens lillefinger var litt annerledes enn de andre fingrene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
RØD LØPER: Her er Hailey Bieber avbildet i 2017. På høyre hånd ser man den «krokete og skumle» fingeren, som hun selv beskriver den. Foto: NTB Scanpix
RØD LØPER: Her er Hailey Bieber avbildet i 2017. På høyre hånd ser man den «krokete og skumle» fingeren, som hun selv beskriver den. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det finnes en rekke undergrupper av tilstanden, minst 185 forskjellige, og en av den er EEC, eller ektrodaktyli-ektodermal dysplasispalte-syndrom.

Denne gruppa kjennetegnes blant annet av karakteristiske skjelettforandringer i hender og på føtter, som altså Hailey Bieber har.

Avslørte sykdom

Hailey Bieber er ikke den eneste som nylig har avslørt hittil ukjente helsetilstander. Ektemannen, Justin Bieber, delte også nylig et innlegg på Instagram med en helseoppdatering.

Han har fått påvist lyme borreliose, som ifølge FHI forårsaker blant annet hudforandringer og leddplager. Sangstjerna skrev også at han har hatt en alvorlig form for kyssesyke, som har påvirket huden, hjernefunksjonen og den generelle allmenntilstanden hans.

HATT DET TØFT: Etter flere spekulasjoner om Justin Biebers utseende har sangstjernen kommet ut med at han har Borreliose. Vis mer

- Disse tingene vil bli forklart nærmere i en dokumentar som jeg snart vil legge ut på YouTube. Der kan du få vite mer om alt jeg har vært gjennom og overvunnet. Det har vært noen tøffe år, men jeg får riktig behandling som vil bidra til å behandle denne hittil uhelbredelige sykdommen, skrev han i innlegget.

LES OGSÅ: Avslører hemmelig flørt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer